20.10.2019.
Олімпік (Донецьк) - Ворскла (Полтава)
2 : 0


Прем'єр-ліга


Олімпік 2 : 0 Ворскла
Олімпік (Донецьк) Ворскла (Полтава)
20.10.2019. 19:30
11 тур
Стадіон: Динамо ім. Лобановського (Київ) . 329 глядачів (вміст 16873)
Погода: штучне освітлення , Температура: 17ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Олександр ДЕРДО (Чорноморськ)
Перший асистент: Андрій ЄРЕМЄЄВ (Миколаїв)
Другий асистент: Денис МАРЧЕНКО (Чернігів)
Резервний арбітр: Дмитро КРИВУШКІН (Харків)
Делегат: Олександр КАДЕНКО (Київ)
Інспектор: Сергій ЗАДІРАН (Дніпро)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна КРИНСЬКИЙ Володимир 21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр
42 Пз Україна ПАСІЧ Євген 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
4 Нп Україна ГРИШКО Дмитро 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
16 Зх Україна ЛУК'ЯНЧУК Павло 27 Зх Україна БАЄНКО Володимир
47 Нп Україна ВАНТУХ Роман 45 Зх Україна МЕЛЬНИЧУК Максим
44 Зх Україна ЦИМБАЛЮК Євгеній 38 Пз Україна ЧЕЛЯДІН Артем
89 Пз Україна ПОЛІТИЛО Сергій 7 Пз Бразилія НОВАЕС ПАЛЬЯРЕС Луіс Густаво
70 Пз Бразилія ФРЕЙТАС ДЕ АЛМЕЙДА Фабіо Александер 22 Пз Україна СТРИЖАК Андрій
31 Пз Північна Македонія ІМЕРІ Демір 16 Нп Україна КОЗИРЕНКО Юрій
19 Пз Франція ДО КУТО ТЕЙШЕЙРА Максим Жозе Самюель 77 Пз Україна ВАСІН Денис
25 Нп Сенегал ДІЕЙЕ Матар 26 Нп Україна КОЛОМОЄЦЬ Юрій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
71 Вр Україна ПЕНЬКОВ Герман 31 Вр Україна РІЗНИК Дмитро
74 Зх Україна СНУРНІЦИН Ігор 8 Пз Україна ГАБЕЛОК Артем
7 Нп Україна БАЛАШОВ Віталій 92 Зх Франція НДІАЙЕ Пап-Альюн
21 Пз Україна КРАВЧУК Андрій 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
3 Зх Україна ТРУБОЧКІН Іван 48 Зх Україна ТАРАДУДА Денис
77 Вр Буркіна-Фасо САЛУ Драман 5 Пз Гана ЯКУБУ Наджееб
8 Нп Іран ЗАХЕДІТАБАР Шахаб 25 Зх Україна МАРТИНЕНКО Євгеній
 
Головні тренери
Іспанія Вісенте ГОМЕС ФЕРНАНДЕС Україна Віталій КОСОВСЬКИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
22 yellow_card.png САПАЙ Вадим
БАЛАШОВ Віталій
ІМЕРІ Демір
substitution.png 61
КРАВЧУК Андрій
ФРЕЙТАС ДЕ АЛМЕЙДА Фабіо Александер
substitution.png 61
ДО КУТО ТЕЙШЕЙРА Максим Жозе Самюель goal.png 67
68 substitution.png ГАБЕЛОК Артем
НОВАЕС ПАЛЬЯРЕС Луіс Густаво
71 yellow_card.png ЧЕЛЯДІН Артем
ЛУК'ЯНЧУК Павло goal.png 75
ЗАХЕДІТАБАР Шахаб
ДІЕЙЕ Матар
substitution.png 83
ЗАХЕДІТАБАР Шахаб yellow_card.png 89
89 substitution.png СКЛЯР Олександр
ЧЕЛЯДІН Артем

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Битва аутсайдерів

Favbet Ліга. 11-й тур. 20 жовтня. Київ. Стадіон ім. В.В. Лобановського. «Олімпік» (Донецьк)-«Ворскла» (Полтава). Початок о 19:30  

Прогноз fcvorskla.com.ua – 2:1

Якби після перемоги в п’ятому турі з рахунком 3:0 над ковалівським «Колосом» полтавським уболівальникам сказали, що їх команда вже через пару місяців буде претендентом на виліт, то багато хто не повір би.

Тоді здавалося, що життя у полтавському клубі налагоджується. Почали набиратися очки. Під’їжджали новачки з клубів, назва яких була одна гучніша за другу. Тоді нікого не хвилювало, що в своїх клубах ці виконавці й близько не підходили до основи. Сам факт, що «Ворскла» бере гравців «Порту» й «Ліверпуля» тішив самолюбство й давав надію на вирішення фінансових проблем. На ділі ж вийшло не все так райдужно. Після 5-го туру «Ворскла» зазнала чотирьох поразок поспіль й неприємну серію змогла перервати лише в останньому турі, коли в доданий час зрівняла рахунок в матчі з «Маріуполем». По грі нічия для полтавської команди виглядала, як дарунок долі. Такі результати швидко перетворили полтавців з «темної коняки», яка за сприятливих умов може поборотися за першу «шістку», в одного з головних претендентів на виліт. На додачу до цього проблеми з законом (чи з новою владою?) з’явилися у власника полтавського клубу Костянтина Жеваго. Якщо до цього футбол у Костянтина Валентиновича був далеко не на першому місці, то тепер і поготів.

За результатами наступного одинадцятого туру «Ворскла» має шанс взагалі опинитися на останньому місці, якщо поступиться на виїзді «Олімпіку», а ФК «Львів» переможе «Карпати». Тому задача у підопічних Віталія Косовського проста – не програти головному конкуренту в боротьбі за виживання.

Що стосується «Олімпіка», то він навпаки стартові тури провалив, а в останніх матчах почав набирати очки, що пов’язано також зі зміною тренера. Місце бразильця Хуліо Сезара по ходу першого кола зайняв іспанець Гомес Фернандес. Перші чотири матчі донеччани програли, а ось в наступних шести набрали п’ять очок. «Олімпійці» налаштовані перемогти й «Ворсклу». Нападник майбутнього суперника полтавців Матар Дійе, зокрема, зазначає: «При всій повазі до суперника, ми можемо легко обіграти цю команду. Головне зберігати концентрацію й виконувати установку тренерського штабу». Воротар «Ворскли» Олександр Ткаченко був більш обережним в оцінках: «Коли щось не йде, потрібно перепочити, покопатися в собі. Сподіваюся, що всі правильно проаналізували свої дії, свою гру й це дасть плоди».

У минулому сезоні «Олімпік» і «Ворскла» зіграли між собою чотири матчі. Спочатку команди обмінялися домашніми перемогами: в Києві з рахунком 1:0 виграв «Олімпік», а в Полтаві з рахунком 2:1 – «Ворскла». Потім будо зафіксовано дві нічиї: 1:1 в Києві і 2:2 - у Полтаві. Таким чином, полтавці не програють майбутньому супернику три матчі поспіль. Будь-що потрібно продовжувати цю серію!

Олександр Данник

Щось неладно в Полтавському королівстві

Криза в полтавській «Ворсклі» продовжується. Команда програла надважливий матч у Києві «Олімпіку», з яким, дуже вірогідно, буде конкурувати в боротьбі за виживання у Favbet Лізі.

Травми, дискваліфікації, а, можливо, й інші, більш глибокі причини, призвели до того, що в стартовому складі «Ворскли» з’явилися відразу чотири гравці дубля. Якщо Стрижак, Челядін і Козиренко вже грали в цьому сезоні за полтавську команду, то для захисника Максима Мельничука це був дебют. Як для першого разу Максим зіграв непогано, проте приводу для радості на фоні загального результату це не дає.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. Моментами цікавіше виглядала «Ворскла», вдалося кілька хороших атак і «Олімпіку». У полтавців найнебезпечнішим був захисник Баєнко. В одному з моментів йому не вдалося заштовхати м’яча в ворота з близької відстані, в іншому банально не вистачило навиків гри на вістрі атаки. Володимир просто не влучив акцентовано головою по м’ячу, перебуваючи сам перед воротами Кринського.

Після перерви характер гри не змінився. «Ворскла» знову мала два хороші моменти. Луїзао вивів на ворота Коломойця – Юрій пробивав потужно, проте влучив у поперечину. За кілька хвилин знову відзначитися міг Баєнко, який замикав дальню стійку. В цьому моменті на виході помилився Кринський і захисник підстрахував свого голкіпера, вибивши м’яча з лінії воріт.

Розплата за нереалізовані моменти настала швидко. На 67-й хвилині Тейшейра отримав передачу в штрафному майданчику й пробив по воротам. Удар прийшовся майже по центру. Втім, Ткаченко, оскільки суперник перебував близько до воріт, став гадати й трохи раніше почав падати в лівий від себе кут воріт. А на 75-й хвилині всі питання було остаточно знято. Стрижак не втримав Лук’янчука після подачі кутового з правого флангу. Удар захисника донеччан Ткаченко не міг відбити ні при яких умовах. М’яч вдарився об поперечину й відскочив за лінію воріт.

«Ворскла» програла надважливий матч і після першого кола знаходиться не на останньому місці лише завдяки додатковим показникам.

Олександр Данник

Фото гри


Погода