14.02.2021.
Рух (Львів) - Ворскла (Полтава)
1 : 1


Прем'єр-ліга


Рух 1 : 1 Ворскла
Рух (Львів) Ворскла (Полтава)
14.02.2021. 17:00
14 тур
Стадіон: Арена Львів (Львів) . 0 глядачів (вміст 34915)
Погода: штучне освітлення, сніг , Температура: -4ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Юрій ІВАНОВ (Маріуполь)
Перший асистент: Андрій ЄРЕМЄЄВ (Миколаїв)
Другий асистент: Віктор НИЖНИК (Вінниця)
Резервний арбітр: Олексій ДЕРЕВИНСЬКИЙ (Хмельницький)
Делегат: Степан ПОНАЙДА (Львів)
Інспектор: Михайло ОВЧАР (Івано-Франківськ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
33 Вр Україна БАНДУРА Олександр 31 Вр Україна РІЗНИК Дмитро
25 Зх Україна БІЛИЙ Максим 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
6 Зх Словенія ЗЕЦ Давід 13 Зх Україна ЯВОРСЬКИЙ Серій
17 Пз Україна МИСИК Мар'ян 92 Зх Франція НДІАЙЕ Пап-Альюн
91 Пз Україна КАРАСЮК Роман 4 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
5 Пз Україна ФЕДОРЧУК Валерій 19 Пз Україна ЦІТАІШВІЛІ Георгій
23 Нп Україна БОЙЧУК Богдан 28 Пз Хорватія ПУЦЛІН Давід
7 Пз Україна КЛИМЧУК Юрій 8 Пз Люксембург ТІЛЛЬ Олівьє
30 Пз Україна КОПИНА Юрій 50 Пз Малі КАНЕ Ібрахім
10 Пз Україна ПРИТУЛА Остап 10 Нп Україна КУЛАЧ Владислав
19 Нп Україна КОНДРАКОВ Данііл 11 Нп Україна СТЕПАНЮК Руслан
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
21 Вр Україна МИСАК Роман 21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр
32 Зх Сербія СТАМЕНКОВІЧ Мілош 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
2 Пз Україна ГАГУН Роман 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
97 Нп Україна КУХАРЕВИЧ Микола 38 Пз Україна ЧЕЛЯДІН Артем
99 Пз Україна РУСИН Ростислав 99 Пз Україна ЩЕРБАК Дмитро
94 Нп Україна КАРАБІН Ярослав 14 Нп Україна КРАВЧУК Данило
90 Нп Україна ЛЯХ Ростислав 7 Пз Бразилія НОВАЕС ПАЛЬЯРЕС Луіс Густаво
 
Головні тренери
Україна Іван ФЕДИК Україна Юрій МАКСИМОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КЛИМЧУК Юрій penalty_scored.png 17
КУХАРЕВИЧ Микола
КОНДРАКОВ Данііл
substitution.png 26
ЗЕЦ Давід yellow_card.png 32
52 goal.png ЦІТАІШВІЛІ Георгій
БІЛИЙ Максим yellow_card.png 60
62 substitution.png ЩЕРБАК Дмитро
КУЛАЧ Владислав
62 substitution.png НОВАЕС ПАЛЬЯРЕС Луіс Густаво
СТЕПАНЮК Руслан
62 yellow_card.png НДІАЙЕ Пап-Альюн
71 substitution.png ЧЕЛЯДІН Артем
НДІАЙЕ Пап-Альюн
РУСИН Ростислав
ПРИТУЛА Остап
substitution.png 72
90 substitution.png САПАЙ Вадим
ЦІТАІШВІЛІ Георгій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

«Рух»-«Ворскла»: анонс матчу 14-го туру

Можливо, висловлю непопулярну для полтавських уболівальників думку, але в першому турі «Ворсклі» пощастило. Пощастило в тому плані, що полтавська команда отримала в суперники вихідця з першої ліги, який потрапив з корабля на бал. Останній матч «Руху» в першій лізі й перший у Прем’єр-лізі розділили лише декілька днів.

Звісно, львівська команда не мала ні повноцінних зборів, ні часу на те, щоб нечисленні новачки повноцінно влилися в колектив. Досвідченіша «Ворскла» вирішила долю матчу ще в першому таймі й лише за рахунок того, що полтавці в кінцівці перестали уважно діяти в обороні «Рух» забив два голи й зробив рахунок більш-менш пристойним (5:2).

Що зараз?

Зараз команди перебувають у рівних умовах. Повноцінні збори у Туреччині, спаринги, нові гравці. Єдине, що насторожує – непрості погодні умови. Але сподіваємося, що працівники «Арени Львів» добре підготують газон і команди покажуть свої кращі якості.

Турнірні перспективи

Чи не вперше керівництво «Ворскли» конкретно озвучує завдання – бронзові нагороди. Амбіції полтавців підтвердила й трансферна компанія. Команду залишили переважно футболісти, які отримували небагато ігрового часу. А от поповнення, принаймні за іменами, виглядає якісно. Якщо перспективи Амількара Коджові ще належить перевірити, то Луїзао, Олів’є Тілль, Георгій Цітаішвілі та Бредлі де Нойер мають посилити конкуренцію в складі. Двоє останніх поки перебувають в оренді, але за бажання полтавці можуть повернутися до питання викупу контрактів уже влітку.

Перемога у Львові дозволить «Ворсклі» зрівнятися за набраними очками з «Зорею» та «Десною». Дуже важливо вже з першого весняного матчу наздогнати основних конкурентів.

Головне завдання «Руху» - збереження прописки в Прем’єр-лізі. Зараз львівська команда знаходиться на передостанньому місці й лише на очко випереджає «Дніпро-1». Тому команді потрібно досягати позитивного результату в кожному матчі. Керівництво клубу це розуміє й провело роботу по залученню якісних гравців. Чого варті лише трансфери іменитого ісландця Рагнара Сігурдссона та українського нападника Андрія Борячука. Але ці футболісти проти «Ворскли» не зіграють через травми.

Де дивитися матч?

Трансляція матчу «Рух»-«Ворскла» запланована сьогодні о 17:00 на каналі «Футбол 1». Вмикайте телевізор і підтримуйте свою команду.

Олександр Данник

“Рух” і “Ворскла” грають унічию

Перший офіційний матч року трохи розчарував. Хотілося кращого результату, але по перебігу подій на полі одне очко для «Ворскли» – теж непогано.

У стартовому складі Юрій Максимов знайшов місце двом новачкам. Олівьє Тілль за відсутності дискваліфікованого Олександра Скляра розташувався в опорній зоні разом з Давідом Пуцліном. А Георгій Цітаішвілі трохи несподівано – зліва в півзахисті. Схема гри полтавців передбачає роботу крайніх півзахисників по всьому флангу з певним обсягом оборонних дій. Тому було цікаво постежити, як з цим впорається вчорашній динамівець.

Складно сказати, чи то десь Георгій недопрацьовував, чи на Ндіайе негативно вплинули інтриги агентів, але саме Пап-Альюн виглядав найвразливішою ланкою в обороні «Ворскли». На 17-й хвилині француз вкотре провернув свій фірмовий трюк, при якому м’яч у суперника вибивається в останній момент за рахунок довжини ніг і широкого кроку. М’яч Ндіайе дістав, але і з суперником поконтактувати встиг. Оскільки справа відбувалася в штрафному майданчику, то Юрій Іванов вказав на «позначку». Климчук перехитрив Різника й відкрив рахунок.

У другому таймі Ндіайе продовжував нервувати й отримав жовту картку. Щоб не залишати команду в меншості, Юрій Максимов замінив француза на Артема Челядіна.

Після пропущеного голу «Ворскла» спробувала налагодити гру в атаці, але до перерви у полтавців не виходило нічого. М’яч до Степанюка й Кулача доходив  рідко, тому загрози біля воріт Бандури не виникали. Після взяття воріт заспокоїлися й господарі. Перший тайм звітної гри нагадував перший тайм осіннього матчу «Ворскли» проти ПФК «Львів». З тією різницею, що «Рух» сідав до своїх воріт не так глибоко й мав думки про контратаки.

Другий тайм полтавці розпочали значно активніше й на 52-й хвилині наша команда зрівняла рахунок. Георгій Цітаішвілі, отримавши пас від Ібрахіма Кане, побачив кілька метрів вільного простору й сміливо пішов уперед. Далі на швидкості прокинув м’яча повз захисника й, нічого не вигадуючи, сильно пробив у ближній кут в надії  «прошити» воротаря. Й таки «прошив»! Так рахунок зрівнявся.

Бачачи інертність нападників, Юрій Максимов зняв з гри Степанюка й Кулача, замість яких на поле вийшли Щербак і Луїзао. З появою в центрі поля бразильця «Ворскла» почала більше комбінувати й мала шанс вийти вперед. Луїзао класним пасом вивів на ворота Кане, однак Ібрахім, прокидаючи м’яча повз Бандуру, в ворота не влучив.

Господарі не грали на утримання рахунку й постійно демонстрували бажання здобути три очки. В одному з моментів дубль міг оформити Климчук, який замикав дальню стійку. Дмитро Різник вже не міг допомогли своїй команді. Епізод до кінця дограв Ігор Пердута. Захисник ворсклян зумів вибити м’яча з лінії воріт. Ще одного разу небезпечний удар зі штрафного в виконанні екс-ворсклянина Мисика з великими труднощами відбив воротар полтавців. М’яч пройшов під стінкою, тому Різнику було дуже складно зреагувати. Дмитро спочатку відбив удар в стійку, а потім, щоб не дозволити зіграти суперникам на добиванні, відкинув м’яча за лицеву лінію.

Інтрига в матчі зберігалася до останніх хвилин. «Рух» тис, подав кілька небезпечних кутових. Але рахунок не змінився. Бойова нічия.

З точки зору боротьби за бронзові нагороди втрата очок в матчі з одним із аутсайдерів засмучує. З іншого боку, це був перший матч після зборів у непростих погодних умовах. Тому нічию варто сприймати спокійно й сподіватися, що першу весняну перемогу «Ворскла» здобуде вже в наступному матчі проти «Інгульця».

Олександр Данник

Іван Федик, головний тренер ФК «Рух»: «Гра була переможна, як по моментах, які ми створили, так і по перевазі на полі. У першому таймі було багато епізодів, які ми мали реалізовувати. Якби забили ще один м’яч, було б значно легше. Натомість, ми пропустили після першого небезпечного моменту, який виник біля наших воріт.

Гадаю, із Кондраковим все буде добре і він готуватиметься до наступного поєдинку. Очевидно, що Кухаревич як слід не увійшов у гру. Через це, зокрема, деякі моменти в атаці нам не вдавалися. Не можу сказати, що я не задоволений грою, але нам ще є над чим працювати. Готуємося до наступного матчу».

Юрій Максимов, головний тренер ФК «Ворскла»: «Скажу відверто: нам не вдалася гра в атаці. Ми розраховуємо на наших нападників. Вимагали від них більшого, але їм сьогодні не пішла гра. В нас багато футболістів із сонячних країн, відтак, їм складно грати за такої погоди. Гадаю, їхні ігри ще попереду. Нічию вважаю закономірним результатом. Робити глобальні висновки по першій грі важко».

Фото гри



Офіційна програма матчу

Погода