ФК Полтава - 24-06-2012, 11:06 - sasa 205

Анатолій Безсмертний: \”Перша ліга – інший рівень\”

Анатолій Безсмертний: \”Перша ліга – інший рівень\”

Головний тренер ФК \”Полтава\” розповів своїй прес-службі про переможний минулий сезон і про плани на майбутній в якому полтавці вперше стартують серед першої української ліги

 

\"Анатолій– Анатолій Петрович, тепер після часу, коли емоції вляглися, давайте підведемо підсумки минулого сезону?
– Сезон виявився для нас за результатом вдалим, але зовсім не легким. Боротьба йшла між кількома командами протягом усього чемпіонату. Ні в кого не було значного відриву і все вирішилося в останньому турі. Для глядачів було цікаво, а для нас – тренерів і футболістів психологічно важко. Але ми впоралися.

– Які матчі минулого сезону запам\’яталися?
– Враховуючи, що навесні для нас кожна гра виявилася, як кубкова, то останні матчі пам\’ятаються чіткіше. Це і з «Дніпром-2» вдома, коли ми програвали після першого тайму, але зуміли перемогти. У «Кременя» та «Авангарду» – наших основних конкурентів, ми також виграли і це були перемоги визначили підсумковий результат.

– Але якби «Полтава» після перемог над конкурентами втратила очки з командами з середини таблиці, то все було б даремно?
– Так, такого б результату ніхто не зрозумів. І в першому колі ми втратили очки, там, де не повинні були: у Дніпропетровську, з Комсомольськом. Але, на щастя, цього не сталося, і навесні ми перемогли ті команди, які перевершували за силою. Однак, повторюся, все це відбувалося на тлі сильного психологічного напруження, через відповідальності за результат.

– ФК «Полтава» випередив «Авангард» на одне очко, значить за рахунок якоїсь із нічиїх був виграний чемпіонат?
– Це як подивитися. Адже в основному, в тих іграх, де зіграли внічию, ми і вели в рахунку, і, значить, не здобували одне очко, а втрачали два. Але, як кажуть, не вгадаєш, де знайдеш, де втратиш. Тому, як раз один нічийний підсумок і схилив чашу терезів на нашу користь.

– Анатолій Петрович, чи будуть зміни в складі команди значними?
– Це, напевно, найпоширеніший питання, яке задають в міжсезоння тренеру. В ідеалі, кожен тренер прагне до того, щоб склад залишався стабільним. Але слід враховувати, що перша ліга – інший рівень і не хочеться повторювати шлях тих команд, які починали грати у першій лізі тим складом, який добув туди путівку. А потім по ходу чемпіонату змушені були запрошувати інших гравців, щоб виправляти становище. Наразі ми відмовилися від послуг Олександра Маклакова, В\’ячеслава Горбаненко, Ігоря Швеця, Костянтина Деревльова та Сергія Закарлюки. Причини різні. Але вони кваліфіковані футболісти, хочу їм подякувати. Адже кожен з них вніс свою лепту в нашу перемогу.

– Розкажіть про тих, хто приїхав на перегляд?
– Тепер про новачків. Ми запросили групу гравців на перегляд, і поки я ще не можу сказати нічого певного, хто з них нам підійде. Є й досвідчені хлопці, є й молоді. Ми займаємося третій день і поки вивчаємо їх можливості на сьогоднішній момент. Тому, дайте трохи часу, а потім поговоримо на цю тему.

 

– Багато уболівальників цікавляться, чи приїхав в команду Матвій Бобаль, як він обіцяв навесні?
– Раз вболівальників це так цікавить, то розповім. Так, Матвій своє слово стримав і тренується з нами.

– Яка ситуація зі спаринг – партнерами?
– Ми готуємося на заміській базі. Поки ми були у відпустці, там поклали штучний газон, і тепер, дякуючи президенту команди Леоніду Соболєву, нам створені чудові умови для підготовки. Контрольні матчі, звичайно будуть, з ким саме, погодимо на днях.

Погода