Першість Полтавщини - 03-04-2012, 10:04 - olegda 167

Анатолій Гришанович: «Будемо боротися за нагороди»

Анатолій Гришанович: «Будемо боротися за нагороди»

Незабаром стартує новий футбольний сезон. Вперше за чимало років чемпіонат Полтавщини реорганізовується і, гадаю, стане привабливішим і цікавішим. Готується до сезону-2012 і срібний призер минулорічної першості області ФК «Лубни», який буде пробувати свої сили серед когорти найсильніших області – у «Прем’єр-лізі». Про підготовку лубенської команди розповідає її головний тренер Анатолій Гришанович.

– Спочатку Ваша думка про регламент цьогорічних змагань.

– Гадаю, що розвиток футболу на Полтавщині і його видовищність значно повинні покращитись. Мабуть, менше буде і «спірних моментів» між командами і футбольною Федерацією області щодо заявок гравців. Спробуємо грати у Прем’єр-лізі, де зберуться найсильніші. Чекаємо фінансової підтримки з боку міської влади, меценатів, спонсорів, всіх любителів футболу міста. Щодо, «Прем\’єр-ліги», в якій ми будемо грати, то до неї допускаються команди, в яких є відповідна спортивна інфраструктура: нормальний футбольний газон, роздягальні, душові, суддівська, озвучення стадіону. А команди комплектуються гравцями, які мешкають на території Полтавської області та не більше трьох футболістів повинні знаходитися одночасно під час матчу з інших областей України. Щодо вищої ліги, то тут команди комплектуються виконавцями, які проживають на території Полтавської області, але на полі в обов’язковому порядку повинні знаходитися п’ятеро місцевих футболістів. У першій лізі команди комплектуються тільки гравцями даного регіону (міста чи району). Гравців з других районів і областей заявляти не дозволяється. До речі, учасниками першої ліги будуть такі відомі команди як «Локомотив» (Гребінка) і ФК «Пирятин», а також наші земляки – «Зеніт» з Калайдинець Лубенського району.

– Анатолію Олександровичу, як йде підготовка команди до нового футбольного сезону?

– Несприятливі погодні умови (дощ і сніг) внесли зміни у підготовку, адже нині футбольні поля ще не зовсім готові до тренувань та контрольних ігор. Але нам вдалося у Миргороді зіграти перший товариський матч – в гостях ми сперечалися з командою «Олімпія» (Савинці) з Миргородщини. Рахунок зустрічі – 1:1 (м’яч забив лубенець Максим Козлов). Днями розпочинаємо тренування на стадіоні «Торпедо», а в одному з сіл району зіграємо декілька товариських матчів. Нашими спаринг-суперниками будуть ФК «Пирятин», СК «Полтава» і «Псел» з Гадяча.

– Уболівальників-лубенців, насамперед, цікавить склад команди у сезоні-2012. Чи будуть зміни у складі ФК «Лубни»?

– Прагнутимемо зберегти кістяк команди на цьогорічний чемпіонат. На сьогодні проводиться селекційна робота. Йде розмова з перспективним і сильним голкіпером з Київської області (його прізвище з етичних міркувань називати не буду). Прагнутимемо залучити до ФК «Лубни» здібного форварда Віталія Шевченка, який був у минулому сезоні «справжнім відкриттям» у гребінківському «Локомотиві». Ще хочемо повернути до нашої команди відомого плеймейкера з ФК «Ніжин» Романа Литвина, який був улюбленцем лубенських уболівальників, а також гравце аматорської збірної України. Також будемо підсилюватись досвідченим вихованцем лубенського футболу Владиславом Рудченком, що останні роки перебував у складі чернівецької «Буковини» (якщо його ніхто «не забере»). Хочемо зберегти і наших минулорічних легіонерів – Юрія Хоменка з Великобагачанського району, Сергія Сергієнка з Оржиччини, кременчужанина Антона Кухту і Василя Баранніка з Семенівського району. Також розраховуємо на ветеранів-лубенців команди – Сергія Гайдука, Володимира Величка, Ігоря Морозюка, Олександра Шоху, Олексія Головка, Дмитра Нечипоренка. Сподіваюсь, що ще краще ніж у тому році зіграють за ФК «Лубни» молоді виконавці Максим Козлов, Богдан Ліхтанський, Валерій Якуба, Владислав Болюх, Руслан Годунов, Артем Бойко, Ігор Копаніцин, Максим Морозенко та інші. Залучаємо до тренувань і юних вихованців відомого в області тренера Лубенської ДЮСШ Олександра Сердюка, які цього року будуть виступати у чемпіонаті області за дублюючий склад ФК «Лубни». Прикро лише, що деякі футболісти-лубенці, які б могли допомогти команді, вирішують свої власні проблеми у командах рангом нижчих, грають у сільських колективах, не тренуються… Але це їх справа.

– А які плани чи завдання стоять перед головною командою футбольних Лубен у «Прем’єр-лізі»?

– Якщо ми зуміємо домовитися з вищезгаданими «легіонерами», підкріпимося сильними виконавцями, зберегти кістяк команди, то наш колектив буде досить боєздатним і вирішуватиме завдання поборотися за призові місця сильного цьогорічного чемпіонату. Щодо участі в розіграші Кубка Полтавщини, то ФК «Лубни» у ньому не буде брати участі. Адже останні роки кубкові змагання втратили свою інтригу і привабливість. Наприклад, у минулому році у кубкових баталіях приймало участь всього 8 команд…Керівництво клубу, вважає, що цього року краще «всі сили» кинути на чемпіонські змагання.

– Дякую Вам за розмову і від імені любителів футболу лубенського краю бажаю команді якомога краще виступити у новому футбольному сезоні!

– Хочу наперед подякувати уболівальникам за їх підтримку і сподіваюсь на подальшу співпрацю!

Розмову вів Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода