31.10.2012.
Ворскла (Полтава) - Таврія (Сімферополь)
2 : 3


Кубок України


Ворскла 2 : 3 Таврія
Ворскла (Полтава) Таврія (Сімферополь)
31.10.2012. 16:30
1/8 фіналу
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 1500 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 4ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Віталій РОМАНОВ (Дніпро)
Перший асистент: Ростислав ПУЗАНСЬКИЙ (Львів)
Другий асистент: Володимир ВИСОЦЬКИЙ (Запоріжжя)
Резервний арбітр: Максим КОЗИРЯЦЬКИЙ (Запоріжжя)
Делегат: Григорій СІМОНОВ (Київ)
Інспектор: Володимир П'ЯНИХ (Донецьк)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій 23 Вр Україна ПОГОРІЛИЙ Сергій
2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр 15 Зх Бразилія СЕЛІО Феррейра
3 Зх Україна ВОВКОДАВ Сергій 8 Зх Бразилія ЕДУАРДО Насіменто
5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег 2 Пз Україна РОМАНЧУК Олександр
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 20 Зх Туніс БУССАЇДІ Аніс
9 Нп Україна БЕЗУС Роман 30 Нп Україна ГУМЕНЮК Олег
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 18 Пз Україна НАЗАРЕНКО Сергій
11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван 4 Пз Хорватія ЛЮБІЧІЧ Марін
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 6 Зх Швеція СВЕНССОН Карл-Густав
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 27 Нп Аргентина ҐОМЕС Ґарсія
33 Зх Україна СЕЛІН Євген 17 Нп Україна ШИНДЕР Антон
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 1 Вр Сербія КАХРІМАН Дамір
4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд 25 Пз Україна КАЛIНІЧЕНКО Максим
8 Пз Україна БУДНИК Євген 90 Пз Росія ГАДЖИЄВ Махач
18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій 10 Нп Україна ФЕЩУК Максим
19 Пз Україна ЄРЕМЕНКО Дмитро 44 Зх Україна ПУТРАШ Юрій
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 7 Нп Україна ГАБОВДА Юрій
45 Зх Україна КУРЕЛЕХ Валерій 9 Пз Україна ПРИЧИНЕНКО Станіслав
 
Головні тренери
Україна Сергій СВИСТУН Україна Олег ЛУЖНИЙ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
1 goal.png ГУМЕНЮК Олег
24 yellow_card.png БУССАЇДІ Аніс
28 goal.png ЛЮБІЧІЧ Марін
МАТВЄЄВ Олександр yellow_card.png 31
32 goal.png НАЗАРЕНКО Сергій
34 yellow_card.png КАЛIНІЧЕНКО Максим
34 substitution.png КАЛIНІЧЕНКО Максим
БУССАЇДІ Аніс
БУДНИК Євген
МАТВЄЄВ Олександр
substitution.png 46
56 yellow_card.png ҐОМЕС Ґарсія
БЕЗУС Роман goal.png 60
63 yellow_card.png РОМАНЧУК Олександр
БУДНИК Євген goal.png 63
КРАСНОПЬОРОВ Олег yellow_card.png 73
ЄРЕМЕНКО Дмитро
ВОВКОДАВ Сергій
substitution.png 78
83 substitution.png ФЕЩУК Максим
ШИНДЕР Антон
МАРКОСКІ Йован yellow_card.png 83
ЧИЧИКОВ Олексій
КРИВОШЕЄНКО Іван
substitution.png 84
84 yellow_card.png СВЕНССОН Карл-Густав
90+2 substitution.png ГАБОВДА Юрій
НАЗАРЕНКО Сергій
СЕЛІН Євген yellow_card.png 90+5
90+5 red_card.png ПОГОРІЛИЙ Сергій

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

В живих залишиться лише один

 

Ворскла – Таврія

31 жовтня. Полтава. Стадіон “Ворскла”. Початок о 16.30.

Пряма трансляція на каналі “Футбол”.

Прогноз – 1:2

 

Ворскла - ТавріяЦього тижня на “Ворсклу” чекає одразу два матчі вдома. Спочатку команда Сергія Свистуна у середу, 31 жовтня, зіграє матч 1/8 фіналу Кубка країни проти “Таврії”, а в неділю поміряється силами з незручним для себе “Арсеналом”.

 

Якось на одній із прес-конференцій Сергій Свистун сказав, що хоче, аби “Ворскла” пробилася як можна далі в Кубку країни, ба, навіть виграла почесний приз. Отже, можна сказати, що біло-зелені прагнутимуть вдало виступити в цьогорічному розіграші. Тим паче, наступний матч команда проводить вдома. І суперник - “Таврія”, цілком до снаги ворсклянам. Команда Олега Лужного наразі переживає чи то спад, чи то кризу. Як би там не було, але кримчани грають невдало. Сімферопольці не можуть перемогти з 16 вересня. Гірше того, команда не може навіть вразити ворота суперників уже чотири гри поспіль. Наразі “Таврія” після 13-го туру розташувалась на 13-му місці в турнірній таблиці. Хоча керівництво клубу ставить за мету потрапляння за підсумками сезону до Ліги Європи. Поки що ці перспективи доволі примарні. І, здається, тільки Кубок може допомогти кримчанам досягти своєї мети.

 

Цікавий факт: Обидва клуби по черзі звосім нещодавно володіли кубком країни. Спочатку "Ворскла" - у 2009 році виграла почесний трофей, а за рік вже "Таврія" здобула вікторію в розіграші кубка.

 

7 жовтня “Ворскла” вже грала з “Таврією” в чемпіонаті. У Сімферополі команди розійшлися нульовою нічиєю. Причому до перемоги були ближчі ворскляни, які змарнували кілька нагод забити. А ось “Таврія” практично не загрожувала воротам Сергія Долганського, та й взагалі, майже не була схожа на себе. Як то воно буде в Полтаві? Подивимося...

"Ворскла" - не лондонський "Арсенал"

 

Проваливши повністю перший тайм, "Ворскла" у другому таймі була близькою не тільки зрівняти рахунок, але й виграти матч, але...

 

Ворскла - ТавріяПісля малоцікавої нульової нічиєї в чемпіонаті майже місяць тому, "Ворскла" та "Таврія" мали визначити, хто з них продовжить боротьбу за Кубок України. Проведення матчу опинилось під загрозою внаслідок високого рівня опадів за останні кілька днів і неспроможності дренажної системи стадіону вчасно відвести воду з газону. Проте ручний труд перемагає там, де пасують технології та здоровий глузд – завдяки самовідданим діям людей вдалося стягти з поля основну масу вологи.

 

Стартовий склад полтавчан невимовно здивував – Свистун вдався до експериментів. Партнером Матвєєва в центрі захисту став Селін. Місце Євгена зайняв Вовкодав, а справа розташувався Сапай. В центр поля до Краснопьорова й Чеснакова повернувся Маркоскі, фланги залишились за Кривошеєнком та Громовим. Ну і атакуючу міць повинен був втілювати у результат Безус.

 

Не встигли глядачі підготувати свої місця для сидіння, як захист ворсклян уже провалився. Ніхто не завадив Гуменюку замкнути на дальній стійці подачу Буссаіді. Не дуже впевнено зіграв і Долганський. От так уже на першій хвилині господарі опинилися у ролі наздоганяючих.

 

До честі полтавчан, вони відразу намагалися зрівняти рахунок. На лічені сантиметри розминувся м’яч з "дев’яткою" після пострілу Безуса, відразу Роман виконує простріл - Погорілий перехоплює. Боротьби у матчі вистачало, уже на старті поєдинку пролилася перша кров. Це Матвєєв і Шиндер перевірили міцність голови одне одного.

А Безус продовжував бити – з величезними труднощами відбив удар півзахисника зі штрафного голкіпер. Вовкодав приклався після розіграшу кутового – Романчук страхує воротаря. Громов потужно вистрілив – лише з другої спроби приборкав кулю Погорілий. А доки господарі шукали щастя біля чужих воріт, гості провели зразкову контратаку. Шиндер мав вічність для обробки м’яча, виходу на зручну позицію і точної передачі на лінію штрафного майданчика, звідки Любічіч в дотик ввігнав кулю в нижній кут. Палкий привіт полтавським оборонцям.

 

Доки гравці переварювали події, Селін з Долганським не розібрались у простій ситуації (чи капітан забув підказати захиснику, чи зі слухом проблеми у новоспеченого центроборонця), м’яч дістався супернику, а Матвєєв не знайшов нічого кращого як збити форварда. І все б нічого, жовта картка, штрафний удар, та перед цим боковий активно сигналізував про зупинку гру арбітру, а потім тихенько опустив прапорець і, наче нічого й не сталось, ввімкнувся в поточні події. Назаренко пробив класно, та ще краще підіграв рикошет – на табло запалюється трійка... Наприкінці тайму відмінний момент мав Кривошеєнко. Безус геніальною передачею виводить Івана на голкіпера, та Погорілий непробивний! Три моменти мали гості – стовідсоткова реалізація. Експеримент Свистуна закінчується приголомшливим фіаско. Та попереду ще 45 хвилин гри.

 

Тренер нарешті зрозумів свою помилку і випускає Будника замість непевного Матвєєва. Тепер допомагати в захисті буде Чеснаков. Як результат, другий тайм на полі була одна команда – "Ворскла". Гості, таке враження, загубились десь на шляху із роздягальні, помітно було лише Погорілого. Саме голкіперу має завдячувати "Таврія" врятованою грою. Відразу по перерві господарі влаштували потужний тиск на ворота сімферопольців. Будник і Безус просто дивом марнують свої моменти, почав прицілюватися Маркоскі.

 

Гол став логічним підсумком активності полтавчан. Безус отримав зручну передачу від Йована, і з розвороту наніс невідпорний удар метрів з тридцяти у самісіньку "дев’ятку"! Вражаючий гол. Відразу Кривошеєнко вдруге за матч мав вбивчий момент. Яким дивом Погорілий зреагував на сильний удар Івана з десяти метрів – не відповість мабуть жодний експерт. Чергова серія кутових, а їх за матч господарі подали понад два десятки(!!!) проти одного у гостей, приносить скорочення рахунку до мінімального. Будник прийняв м’яч на дальній стійці і спокійно відправив у ближній кут.

 

Втома таки далася взнаки. Хоч тиск на ворота "Таврії" не спадав і про перехід центральної лінії гості тільки мріяли, зрівняти рахунок господарям так і не вдалося. А коли й виникали шанси для переводу гри в овертайм, Погорілий на останньому рубежі діяв безпомилково. І бути йому героєм матчу, якби не ідіотський вчинок після фінального свистка. Громов виказав своє невдоволення симуляціями голкіпера, за що отримав підлий боковий удар в щелепу. До честі Артема, він не став битися у передсмертних судомах, як це зробили б деякі представники ТОП-клубів України, та наздогнати хулігана у підтрибунному приміщенні йому завадив Сачко. Не зовсім по чоловічому вчинив і Олег Лужний при післяматчевому потисканні рук тренерів. Але то вже хай залишається на совісті колишнього захисника "Динамо". Спишемо на емоції. От такий скандальний підсумок багатого на голи матчу.

 

"Таврія", не продемонструвавши нічого, крім вражаючої реалізації, проходить у наступний раунд. "Ворскла" повторити подвиг лондонського "Арсенала" в кубковому матчу проти "Редінга" (каноніри відігрались в основний час, програючи 0:4 і у підсумку перемогли 7:5) не змогла.

 

Віталій Сонікссон

Сергій Свистун: "Невдача переслідувала нас з перших хвилин"

 

Сергій Свистун, виконуючий обов'язки головного тренера «Ворскли», був як завжди небагатослівним.

Сергій Свистун- Я зайшов у роздягальню і сказав: Спасибі, хлопці, але це футбол, так буває. Команда володіє перевагою, але програє.

- Що сталося з командою в першому таймі?
- А що трапилося? Те, що пропустили? Ви бачили, що у нас була рокіровка в захисті, вирішили не ризикувати Даллку, який отримав пошкодження. Таке буває. Невдача переслідувала нас з перших хвилин. У першому таймі, все одно було за нами перевага.

- Олег Лужний скаржився на суддівство, як ви прокоментує дії арбітрів?
- Я не коментую суддівство. Я теж можу обурюватися: в одному епізоді була рука, у другому поза грою. Селін зупинився, і вийшла небезпечна ситуація. Інша справа, що він не повинен був зупинятися, а треба грати до кінця.

 

 

Олег Лужний: "З приходом Коліни, суддівство стало в два рази гіршим"

 

Олег Лужний, головний тренер «Таврії» після матчу був лаконічним і головним чином скаржився на арбітра зустрічі

- Я хотів би звернути увагу на суддівство. Як може один і той же суддя судити три гри поспіль. З приходом цього італійського фахівця, у нас суддівство стало в два рази гіршим. Як так можна судити? У другому таймі - всього один свисток у нашу сторону. Я такого не розумію...

 

 

Фото гри


Офіційна програма матчу "Ворскла" - "Таврія" (Кубок України. 2012-2013. 1/8 фіналу)

Офіційна програма матчу

Погода