Баскетбол - 12-11-2009, 02:11 - sasa 262

Андрій Кондрашов: \”Ми вирішили зробити ставку на місцевих вихованців\”

Андрій Кондрашов: \”Ми вирішили зробити ставку на місцевих вихованців\”

Інтерв’ю з головним тренером чемпіонів вищої ліги 2008 року ’’Кременя-КПУ’’.

Головний тренер минулорічного чемпіона Вищої ліги БК «Кремінь-Політехнік» Андрій Кондрашов поділився своїми враженнями від чотирьох стартових турів Вищої ліги, а також розповів про те, які завдання стоять перед командою на сезон.

– Андрію Миколайовичу, як би Ви оцінили початок чемпіонату Вищої ліги з точки зору завдань, що стоять перед командою. Чи довелося коригувати плани у зв’язку з тим, що «Кремінь» не потрапив до Суперліги?
– Ми вирішили зробити ставку на місцевих вихованців – зараз у команді одні лише кременчужани. А завдання, яке стоїть перед нами, – потрапити до першої трійки.

– Тобто завдання захистити чемпіонство перед командою не стоїть?
– Як вийде, поки що мінімальне завдання – бути в трійці призерів.

– Чи означає це, що рівень чемпіонату підвищився?
– Швидше нам доводиться робити скидку на кризу, труднощі з фінансуванням. Зараз треба просто грати, а коли ситуація покращиться, можна буде визначити нові цілі на наступний сезон.

– Максим Зозуля влітку залучався Валентином Мельничуком до участі у зборах національної збірної. Це якимось чином допомогло молодому гравцю, сприяло росту його майстерності?
– Звісно. Принаймні, він став впевненіше себе почувати.

– Важко було втримати Максима після того, як він заявив про себе у Вищій лізі, а потім отримав виклик до збірної?
– Якщо чесно, інформації щодо зацікавленості в його послугах з боку інших клубів ми не мали. В даний момент він студент, має закінчити навчання, а потім побачимо.


– Як би Ви оцінили ігри з Вінницею – однією з найсильніших команд у Вищій лізі протягом останніх сезонів?
– Перед цим у нас трапився провал у другій грі з Білою Церквою. Відіграли свою роль і психологічний фактор, і банальне невезіння. Але після цієї невдачі ми дуже серйозно налаштували хлопців, які в обох матчах з «Вінницькими Зубрами» продемонстрували те, на що по-справжньому здатні.


– А що тоді скажете про новачка Вищої ліги – Білу Церкву, яка відібрала у вас очки?
– Мобільна команда, де є хороший перший номер Павло Цьопич, через якого ведеться вся гра. Гадаю, в нашій групі вони посядуть місце, як мінімум, у четвірці.


– І наостанок, як у цілому Ви б оцінили старт чемпіонату після того, як минуло вже чотири тури?
– Цілком нормальний старт, який дещо псує лише незапланована втрата очок у грі з Білою Церквою. А так, у своїй групі ми будемо боротися за перше-друге місце.

Олексій Наумов
telegraf.in.ua

Погода