Блоги - 29-01-2010, 08:01 - sasa 256

Антюхін і його “Форос”

Антюхін і його “Форос”

Переважна більшість футболістів, які грали за «Ворсклу» зовсім недавно, нині на виду. Хто й досі ще бігає в футбол на різному рівні, а хто вже встиг перекваліфікуватися. Хто в тренери, а хто й навіть у суддів.

Так віднедавна матчі другої ліги судить, як арбітр на лінії, Ігор Маковей. Кращий бомбардир ворсклян першої половини 2000-х Сергій Шевцов працює з дітьми в рідному Херсоні. А ось Олексій Антюхін, якого уболівальники «Ворскли» пам’ятають як непоганого нападника кінця 90-х, тренує сам футбольну команду, яка ставить перед собою високі завдання.

Свого часу Олексій Антюхін, в парі з ще одним колишнім ворсклянином Сергієм Леженцевим, тренували відомий нині «Фенікс-Іллічівець» з кримського селища Калініно. Саме робота цього тандему вивела скромну команду до першої ліги. Але згодом Антюхіну довелося піти з команди. Однак без роботи Олексій не залишився. 2008 року він очолив новоутворену команду «Форос», з селища неподалік Ялти. Цей колектив хоч і молодий, але вже минулого року став срібним призером чемпіонату та володарем кубку Криму. Однак керівництво клубу прагне більшого. Не виключено, що вже цього літа «Форос» дебютує серед команд другої ліги. Принаймні такі бажання у клубного керівництва є.

Команда доволі непогано укомплектована і має міцні фінансові тили. Крім головної, є молодіжна команда, яка грає в першості Ялти. У складі «Форосу» виступає чимало відомих футболістів, які свого часу пограли на найвищому рівні. Серед них Олег Губський, Ігор Балюк, Олександр Дєдов, Арсен Мустафаєв. Останній ще зовсім недавно грав за ФК «Полтава». Крім того, допомагає Антюхіну відомий в минулому гравець сімферопольської «Таврії», в складі якої став у 1992 році першим чемпіоном України – Андрій Опарін.

Вже нині «Форос» грає на рівних з командами першої та другої ліг України. Нещодавно команда провела спаринг з охтирським «Нафтовиком» і поступилася з рахунком 0:2. Незабаром на підопічних Антюхіна чекають нові випробування – Кубок «Кримтеплиці», де в суперниках будуть кілька сильних команд першої ліги.

Погода