Першість Полтавщини - 03-05-2009, 10:05 - sasa 313

\”Багачка\” знову непереможна!

\”Багачка\” знову непереможна!

«Колос» Дмитрівка — «Велика Багачка» – 0:1
«Колос»: Губа (Боровець, 62), Остапець, Ткаченко, Марченко, Скляр, Волощенко (Єльчишин, 54), Гусейнов (Молодожон, 62), Симонян (Маклаков, 84), Пирожков (Саруханян, 46), Тесак (Онуфрієнко, 75), Маковишин.
«Велика Багачка»: Цибулько, Окриков, Безуглий, Гришанович, Ротань (Зіпунніков, 52), Хижняк (Миколаєнко, 76), Федоришин, Міславський (Коломієць, 66), Зав’ялов (Дубницький, 85), Калюжний, Ященко (Баштовий, 90).
Судді: Павлюченко, Гогоць, Гостищев (усі — Полтава).
Гол: Міславський (32).
Попередження: Гусейнов, Молодожон, Остапець — Міславський, Зав’ялов.
Дмитрівка. 3 травня. 100 глядачів.
Юнаки – 1:4

«Це була справжня гра двох професійних команд», — таку характеристику матчу можна було почути від найкомпетентніших глядачів. Але ось у чому курйоз. Як нерідко буває у зустрічах достатньо підготовлених суперників, майстерність в обороні превалює над атакувальною. Що, зрештою, вилилося у невелику загалом чисельність по-справжньому гольових моментів та в підсумковий результат. Вже початок гри позначився надзвичайною азартністю у діях обох команд на слизькувіатому від дощу дмитрівському полі. Боротьба точилася на кожному клаптику зеленої галявини. Як наслідок, особливо у стартові хвилини, м’яч не затримувався в ногах будь-якої з команд, швидко перелітаючи від одного карного майданчика до іншого. Користуючись тим, що суддя в полі давав пограти, не розмінювався на свистки з приводу дрібних фолів, футболісти розійшлися не на жарт. Гусейнов, скориставшись нагодою, в’їхав у Калюжного, граючий тренер «Великої Багачки» відігрався на Маковишину. Здавалося, ще мить — і полетять зуби та інші частини тіла. Раптом пристрасті вгамувалися, команди згадали, задля чого вони вийшли на поле і стали більше уваги приділяти наступові на чужі ворота. У першому таймі ігровою ініціативою володіли багачани. Вони тиснули і почали створювати моменти і напівмоменти біля воріт «Колоса». На 17-й хвилині штрафний точно на голову Міславському подає Зав’ялов, той б’є зблизька, воротар господарів Губа рятує. Хвилиною пізніше «Велика Багачка» знову отримала право на штрафний практично з тієї ж точки. Цього разу взялися розігрувати. Зробили це таким чином, що дали можливість Гусейнову піти у швидкий відрив. Прудконогого форварда ледве зупинили у безпосередній близькості від власних воріт. У першій половині гри конструтив у господарів мав іти в-основному лівим флангом через Тесака. Проте тому дістався в опоненти міцний горішок в особі Гришановича (кращого, на мій погляд, гравця поєдинку в обох складах), котрий зводив нанівець практично усі наступальні потуги. Єдину справжню небезпеку «Колос» створив наприкінці тайму, коли Гусейнов і Симонян за рахунок дрібного пасу продерлися до карного майданчика «Великої Багачки» і влаштували там щось на зразок легкої паніки. Розрядив ситуацію Калюжний, вигнавши круглого далеко в аут.
Гості на той час уже вели в рахунку та й узагалі атакували частіше й небезпечніше. Гол, як потому виявилося, вирішальний, зхабив міславський, одразу по отриманні жовтої картки. Простимульований гірчичником, форвард відгукнувся на верхову передачу, обробив м’яча і, обігравши голкіпера, з гострого кута послав снаряд у сітку. Незабаром усе той же Міслвський в дуеті з Хижняком у два паси подолали пів-поля. Завершився епізод ударом Олександра вище воріт.
Другий тайм умовно можна поділити на дві приблизно рівні за часом частини. Спочатку команди зосередилися на боротьбі в центральній частині майданчика і майже забули про ворота. Єдине загострення в цей період зробив, ледь вийшовши на заміну, Зіпунніков. Він примудрився котнути м’яч повз воротаря, і марченкові довелося рятувати вже порожні ворота. Цей епізод ознаменувався зіткнення двох його основних учасників. Однак багачанський форвард, після наданою допомоги, усе таки лишився на полі, а дмитрівського кіпера невдовзі замінили. Новому воротареві «Колоса» довелося теж чимало попрацювати, бо останні хвилин 20—25 на полі розхпочався відкритий футбол, коли кожна з команд мала не одну нагоду змінити рахунок на свою користь. Більше м’ячем володіли господарі, однак їм бракувало в нападі коли точності, коли фантазії. Найреальніший шанс відігратися вони втратили, коли упродовж хвилини спочатку Молодожон потужно вдарив головою під перекладину, а потім у воротарському майданчику «Великої Багачки» утворилася веклелюдна штовханина з двома добиваннями упритул. Закінчилося тим, що Цибулько таки намертво зафіксував знаряддя праці у своїх руках. Справедливості заради варто зазначити, що й багачани мали у ці хвилини нагоди подвоїти рахунок, знявши усі питання про долю матчу. Не судилося ні тим, ні іншим. Отак з мінімальною перевагою гостей і накотилися на фініш.
Анатолій КАРПОВ

Погода