- 26-05-2010, 10:05 - sasa 215

Чемпіон \”відривається\”

Чемпіон \”відривається\”

26 травня стартував шостий тур футбольного чемпіонату Полтавщини серед команд першої ліги.

Два поєдинки з трьох відбулися в Полтаві. Місцева команда «Молодь-ПДПУ» приймала ФК «Велика Багачка» і поступилася – 0:3. За чемпіонів по одному голу провели Сергій Зав’ялов, Андрій Зіпунніков і Анатолій Подробаха.

В іншому поєдинку зустрілися резервісти полтавської «Ворскли» і ФК «Лубни». Все вирішилося у другому таймі. Спочатку гостей вивів вперед новачок Ігор Донець, а потім господарі зрівняли рахунок завдяки влучно пробитому одинадцятиметровому удару Антона Яременка. Як повідомив тренер лубенців Анатолій Гришанович, він не зовсім задоволений діями полтавських арбітрів і вважає, що призначений пенальті був досить сумнівним. Цікаво лише одне: чому призначають бригаду футбольних рефері з Полтави на матчі за участю команди з обласного центру?

Ще один матч відбувся в Дмитрівці. Місцевий «Колос» розійшовся нульовою нічиєю з одним з претендентів на медалі – «Новим життям» з Андріївки. Кременчуцькі колосівці другий поєдинок поспіль тримають нічийні поєдинки.

Наразі в одноосібні лідери вийшли чемпіони області – «Велика Багачка» (15 очок). Далі йдуть «Нове життя» (13) та ФК «Лубни» (11). Четвертим йде «Гірник» – 10 очок, який свій поєдинок 6 туру проведе в неділю проти гадяцького «Псла». Ця гра буде центральною в турі. Ще три поєдинки складуть такі пари команд: «Темп» – «Миргород», «Локомотив» – «Пирятин», «Колос» Кобеляки – «Колос» Зіньків.

У матчах юнацьких складів зафіксовані такі результати:
ДЮФШ ФК «Ворскла» – ФК «Лубни» – 2:2
«Молодь-ПДПУ» – ФК «Велика Багачка» – 1:0
«Колос» (Дмитрівка) – «Нове життя» – 1:2.

У турнірі юнацьких складів наразі лідерів двоє – гадяцький «Псел», який ще не втратив жодного очка та «Нове життя». В обох по 15 очок. По 12 пунктів мають юнаки Кобеляк та Лубен. 10 залікових балів маює кременчуцький «Гірник».


Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода