Першість Полтавщини - 26-04-2016, 10:04 - sasa 310

Чемпіонат Полтавщини стартував із сенсації

Чемпіонат Полтавщини стартував із сенсації

Минулої суботи стартував чемпіонат Полтавщини з футболу серед команд вищої ліги, в якому за нагороди повели боротьбу 12 команд.

ФК «Лубни» – «Колос» (Лазірки) – 0:2 (0:0).

Лубни. 23 квітня. Стадіон «Центральний». 126 глядачів. + 17С.
Судді: О. Біліченко, О. Матяш, В. Тенах (усі – Полтава).
Делегат-інспектор: А. Брагинець (Полтава).
«Лубни»: Сухно, Близнюк (Гончаренко, 46), Ярош (Клименко, 61), Бірюк, Шпигун, Захарченко (Бувалець, 81), Петришин (Чаговець, 75), Мандрика, Печарський (Мартиненко, 59), Кривчун, Алекєєнко. Тренер: А. Гришанович.
«Колос»: Середа, Панченко, Денисов, Голованьов (Величко, 80), Тининник (Марченко, 75), Даценко, Реутов, Гуменюк, Олійник (Лапа, 69), Шевченко, Дюжов (Марусич, 81). Тренер: С. Симоненко.
Голи: Панченко (75), Лапа (79).

Лубенська команда під орудою тренера Анатолія Гришановича поступилася гостям, які були вищі у класі футбольної гри. Але віддамо належне гравцям ФК «Лубни», які зуміли протистояти гідному грошовитому супернику. Щоправда, цього дня лубенська команда явно поступалася гостям у всіх компонентах гри. Адже потрібно відзначити, що юні гравці-лубенці є наймолодшими у цьогорічній обласній першості. Обидва м’ячі були забиті гостями наприкінці поєдинку за помилки захисників.

Інші поєдинки чемпіонату області у Вищій лізі завершилися так:

ФК «Рокита» – «Колос» (Дмитрівка) – 3:1
«Олімпія» (Савинці) – «Динамо» (Решетилівка) – 4:1
 ФК «Оржиця» – «Чайка» (Дейкалівка) – 1:0.

Календар вищої ліги >>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Першість Полтавщини - 26-04-2014, 09:04 - sasa 310

Чемпіонат Полтавщини стартував із сенсації

Чемпіонат Полтавщини стартував із сенсації

Чотирма матчами стартував цьогорічний чемпіонат Полтавщини з футболу серед команд вищої ліги, в якому за медалі повели боротьбу десять кращих команд області. І перший тур змагань не пройшов без сенсації. Та про все, як кажуть, по порядку.

ФК «Глобине» – СК «Полтава» 2:4

Ось цей результат і є сенсацією першого туру. Як зазначив лубенський арбітр цієї зустрічі Андрій Павлюченко, гра пройшла за повної переваги гостей. Погодьтеся: перемагати в гостях у сильної глобинської команди з рахунком 4:2 – це зовсім не просто. Голами відзначилися Дмитро Щербак, Юрій Фоменко, Руслан Власенко і Дмитро Куімов. А у господарів м’ячі забивали Олександр Міславський і Володимир Олефір.

ФК «Рокита» – ФК «Лубни» 0:0

«Олімпія» (Савинці) – ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) 5:0

У цьому протистоянні не було явного супротиву резервістів полтавської «Ворскли» проти сильної і збалансованої у всіх лініях команди з Миргородщини, де тренером працює Віктор Гришко. Два голи провів у господарів Владислав Рудченко і по одному разу відзначилися Анатолій Ситник, Євген Стрельцов і Олександр Диндіков.

ФК «Шишаки» – «Фламінго» (Комсомольськ) 1:1

Це теж своєрідна мала сенсація першого туру – вищоліговий дебютант вдало тримався до завершення поєдинку, перемагаючи іменитого суперника (на 10 хвилині відкрив рахунок Сергій Стеценко). Але на…90+4 доданій арбітром хвилині поєдинку рахунок зрівняв Артем Млинець. У підсумку нічия – 1:1.

ФК «Карлівка-2» – «Колос» (Дмитрівка) – матч відбудеться 29 квітня.

 

Чемпіонат Полтавщини-2014 >>>>

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Першість Полтавщини - 20-04-2013, 08:04 - sasa 310

Чемпіонат Полтавщини стартував із сенсації

Чемпіонат Полтавщини стартував із сенсації

20 квітня десять кращих команд області стартували в обласному чемпіонаті. У п’яти матчах першого туру було забито 22 м’ячі.


Досить несподіваною за результатом відзначилася зустріч у Полтаві, де СК «Полтава» «познущався» над «Колосом» з Дмитрівки Кременчуцького району, який укомплектований досить солідними виконавцями. Вже на 15 хвилині гості «горіли» 0:4. У переможців по два голи провели 16-річний Дмитро Щербак і В\’ячеслав Потапенко, ще по одному м’ячу забили Андрій Воронкін і Дмитро Куімов. Підсумоковий рахунок поєдинку – 6:2 на користь полтавців. У переможених голами відзначилися Максим Остапець і Сергій Чифонов.

 

Центральним поєдинком першого туру безпечно була гра командами «Нове Життя» (Андріївка) і «Темп» (Градизьк). Господарі поля повели в рахунку завдяки влучному удару Максима Кунделя. Але за три хвилини до фінального свистка гостям із Градизька вдалося звести гру до нічиї – 1:1 (відзначився Олександр Мироненко).

 

Досить несподіваним виявився результат матчу між командами ФК «Глобине» і дебютантом змагань командою «Олімпія» (Савинці). Спочатку миргородцям вдалося відкрити рахунок з пенальті, який вдало виконав досвідчений Дмитро Саркіс – 1:0. А подвоїв рахунок у матчі колишній гравець ФК «Лубни» Сергій Сергієнко – 2:0 на користь підопічних Володимира Гришка.

 

У Решетилівці місцеве «Динамо» не залишило жодних шансів юнакам з команди «Кремінь» (Кременчук) – 4:0. У переможців по два голи провели Анатолій Подробаха і Сергій Жарий.

 

Результат ще одного протистояння: «Фламінго» (Комсомольськ) – «Псел-Райз» (Гадяч) -5:1.

 

Календар матчів команд вищої ліги і турнірні таблиці тут >>>>

 

Завтра, 21 квітня, розпочнуть свої змагання і команди першої ліги, які розділені на дві групи по 9 команд у кожній.

 

Ось календар змагань у першій лізі: група А і група Б.

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода