Новини - 15-05-2009, 11:05 - sasa 257

Чи допоможе Павлов \”Дніпрові\”?

Чи допоможе Павлов \”Дніпрові\”?

Металург Д – Ворскла (0:1)*
16 травня. Донецьк, стадіон \”Металург\”, початок о 14.00
Пряма трансляція на каналі \”Мегаспорт\”
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:1

Незважаючи на те, що «Ворскла» на 99,9 % гарантувала собі місце в Лізі Європи, однак сезон ще не закінчився, а тому потрібно грати до кінця. Тим паче, в чемпіонаті полтавці мають непогані шанси посісти в підсумку четверте місце. Місце, яке ось понад десять років вважається за межею фантастики. Але, як довів півфінал кубка, мрії збуваються. Тому й четверте місце може стати реальністю.
Однак, для цього потрібно перемагати в Донецьку головного конкурента «Металург». Господарям поля потрібна виключно перемога, щоб відірватися від «Дніпра» і «Ворскли». Не секрет, що календар у дніпрян в трьох матчах найлегший з-поміж усіх команд, і тому вони практично напевне наберуть свої дев’ять залікових балів. А донеччанам турнірна доля не так посміхається, а тому в кожній грі команді потрібно викладатися по максимуму і грати виключно на перемогу.
Цікавий такий факт: який склад виставить на гру Павлов. Адже після кубку футболісти вкрай втомлені. Не виключена поява в складі гравців молодіжного складу. У поєдинку з «Металістом» в кінці гри дебютував за ворскляни Роман Безус. Тому й в цій грі не виключена поява ще кількох молодих гравців. Тим паче дубль зараз на ходу.
І ще одне. Микола Петрович ніколи не приховував, що вважає «Дніпро» своїм рідним клубом. І в матчі з «Металургом» наставник «Ворскли» може допомогти дніпропетровцям. Навіть нічия піде на користь дніпрянам. А якщо програють, ніхто не звинуватить «Ворсклу». Ну не вийшло. Команда зробила свою програму мінімум цього сезону.
У статистичному плані донецький \”Металург\”, можна сказати, доволі зручний для нас суперник. Наприклад, востаннє \”Ворскла\” програвала \”металургам\” у грудні 2005-го – 0:2. А так – найпопулярніший підсумок протистояння цих команд – нічия. 11 поєдинків завершилися саме з таким результатом, причому 8 ігор – із нульовим рахунком. Однак, остання гостьова перемога в чемпіонаті (перемогу в листопаді в минулого року, яка вивела полтавців в історичний півфінал, не рахуємо) датована 1999-м роком. Тоді команда Анатолія Конькова доволі несподівано переграла дончан – 3:2. А всі три голи забив Володимир Мазяр. До речі, це й допоки – єдиний хет-трик в еліті для \”Ворскли\”. 

Останні два поєдинки в Донецьку принесли нульові нічиї. Що стосується сьогодення, то цей матч буде центральним у турі.


Харків – Іллічівець (1:1)
15 травня. Харків, стадіон \”Динамо\”, початок о 16.00
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 0:2

Таврія – Львів (4:2)
15 травня. Сімферополь, стадіон \”Локомотив\”, початок о 19.00
Пряма трансляція на Першому національному
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:0

Карпати – Динамо (0:4)
16 травня. Львів, стадіон \”Україна\”, початок о 16.00
Пряма трансляція на Першому національному
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:2

Кривбас – Дніпро (0:1)
16 травня. Кривий Ріг, стадіон \”Металург\”, початок о 17.00
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 0:2

Чорноморець – Металіст (0:2)
16 травня. Одеса, стадіон \”Спартак\”, початок о 18.00
Пряма трансляція на каналі \”Мегаспорт\”
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 2:1

Зоря – Шахтар (1:3)
16 травня. Луганськ, стадіон \”Авангард\”, початок о 18.00
Пряма трансляція на каналі \”Футбол\”
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 0:1

Арсенал – Металург З (1:2)
16 травня. Київ, стадіон імені Банникова, початок о 18.00
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:0

*Результати матчів першого кола.

Погода