Мотобол - 21-07-2010, 02:07 - sasa 169

Чужа слава полтавського мотоболу

Чужа слава полтавського мотоболу

Після розвалу Радянського Союзу наші земляки продовжували завойовувати золоті медалі чемпіонів Європи з мотоболу тепер уже у складі збірної Росії.

Тепер в активі Володимира Сосницького – капітана збірної Росії – вже 14 золотих медалей європейських чемпіонатів. У цьому плані наш земляк повторив рекорд попереднього капітана збірної Росії Олександра Царьова з Коврова, який також має 14 золотих медалей чемпіонатів, але в його активі ще й 3 золоті медалі Кубка Європи. Олександр Сосницький – воротар збірної Росії – має в своєму арсеналі 13 золотих медалей європейських чемпіонатів. Їм у цих досягненнях поступається ще один наш земляк-полтавець Геннадій Миць, який у Пінську завоював свою вже 9-ту золоту медаль чемпіона Європи (до того вихованець полтавського \”Вимпела\” мав ще \”срібло\” та \”бронзу\” європейських чемпіонатів у складі збірної України). Як бачите, останні досягнення наших земляків можна назвати \”чужою славою полтавського мотоболу\”, бо саме вихованці мотобольної школи Полтавщини зробили збірну Росії непереможеною командою в Європі. Тепер багатьох полтавських уболівальників цікавить одне провокаційне і абсолютно не логічне питання: а що було б, якби Сосницькі та Миць виступали б у складі збірної України? Напевно, кожен може дати відповідь собі самому…

Отож, загалом на мотобольних змаганнях найвищого європейського рівня наші земляки полтавці завоювали вже рівно 50 золотих медалей: В. Сосницький – 14, О. Сосницький – 13, Ю. Алексенський – 10 (ще одну перемогу в Європі він здобув до 1975 року, коли захищав кольори російської команди \”Блискавка\” із Зеленокумська), Г. Миць – 9, В. Захаров ― 4.


Ігор ЧЕРЧАТИЙ
На фото Геннадій Миць разом зі своїм сином

Погода