Гандбол - 31-05-2013, 08:05 - sasa 154

Динамо фінішувало за межею призерів

Динамо фінішувало за межею призерів

Завершився чемпіонат України з гандболу сезону 2012/13, у якому брали участь гандболісти полтавського Динамо.

Ми вже повідомляли раніше, що наша команда поступилася в півфінальній серії запорізькому ЗТР. Тому максимально Динамо могло розраховувати лише на бронзові нагороди, які мало розіграти у серії до двох перемог з южненським Портовиком. Перший матч відбувся в Полтаві і не приніс прихильникам Динамо жодних позитивних емоцій. Гості були на голову вище за суперника і заслужено перемогли – 37:24. Матч-відповідь перетворився по суті в пусту формальність.

У Южному наші гандболісти знову програли, але вже з меншою різницею у рахунку – 37:28. Таким чином, полтавці завершують сезон на четвертому місці. Нагадаємо, що за останні три роки Динамо вперше залишається без нагород. У позаминулому чемпіонаті полтавські гандболісти посіли друге місце, а в минулому стали чемпіонами. Такий результат став закономірним підсумком сезону, в якому полтавську команду кидало то в жар, то в холод. Смерть почесного президента і одночасно головного спонсора клубу Івана Матієшина призвела не лише до втрати кістяка команди, який награвався попередні два сезони та зниження спортивних показників, а й поставила під загрозу існування професійного гандбольного клубу в Полтаві.

За словами нинішнього головного тренера команди Миколи Шарка, клуб, скоріш за все, існуватиме, а от у якому вигляді – питання. Можливо, у наступному сезоні ми побачимо молоду команду, складену з місцевих вихованців, яка виступатиме у лізі рангом нижче.

Погода