Матчі - 28-11-2009, 03:11 - sasa 231

Перше дніпровське очко Павлова

Перше дніпровське очко Павлова

Дніпро – Ворскла – 2:2
Калиниченко 23, Селезньов 69-пен. – Цуррі 31, 67-пен.
Дніпро: 12. Євген БОРОВИК, 9. Володимир ГОМЕНЮК, 11. Євген СЕЛЕЗНЬОВ (42. Євген КОНОПЛЯНКА, 77), 14. Євген ЧЕБЕРЯЧКО, 16. Андрій РУСОЛ (к) (44. Віталій ЛИСИЦЬКИЙ, 75), 18. Осмар ФЕРРЕЙРА, 19. Віталій ДЕНІСОВ, 24. Павло ПАШАЄВ, 26. Максим КАЛИНИЧЕНКО, 28. Сергій НАЗАРЕНКО (25. Маріо ХОЛЕК, 53), 29. Руслан РОТАНЬ.
Запасні: 27. Ян ЛАШТУВКА, 10. Сергій САМОДІН, 30. Євген ШАХОВ, 49. Віталій КАВЕРІН.
Головний тренер: Володимир Безсонов.
Ворскла: 1. Сергій ДОЛГАНСЬКИЙ (к), 2. Олександр МАТВЄЄВ, 4. Арменд ДАЛЛКУ, 5. Олег КРАСНОПЬОРОВ, 7. Йован МАРКОСКІ, 9. Роман БЕЗУС (8.Денис КУЛАКОВ, 63), 17. Василь САЧКО (27. Ахмед ЯНУЗІ, 90+3), 20. Дебатік ЦУРРІ, 25. Геннадій МЕДВЕДЄВ, 48. Володимир ЧЕСНАКОВ, 70. Дмитро ЄСІН (3. Філіп ДЕСПОТОВСКІ, 80).
Запасні: 12. Сергій ВЕЛИЧКО, 18. Олексій ЧИЧИКОВ, 37. Григорій ЯРМАШ, 44. Сергей ВОВКОДАВ.
Головний тренер: Микола Павлов.
Арбітр: Ігор Іщенко (Київ).
Асистенти: Олег Муравйов (Маріуполь), Олексій Андрєєв (Донецьк).
Четвертий арбітр: Сергій Даньковський (Київ).
Делегат ФФУ: Стефан Решко (Київ).
Інспектор: Валерій Лисенко (Одеса).
Попередження: Чеснаков 10, Селезньов 32, Феррейра 66.
28 листопада. Дніпропетровськ. Стадіон \”Дніпро-Арена\”.

Після того як Микола Павлов залишив майже рідний для нього Дніпропетровськ, він так ні разу в якості тренера не набирав очки зі своїми командами. І ось це трапилось нарешті. Як казав сам Микола Петрович, цього року він вже виграв найголовнішу свою битву в \”Шахтаря\”, і ось тепер майже був підкорений \”Дніпро\”. Схоже, що потихеньку та гра \”Ворскли\”, яка дали їм змогу виграти кубок України повертається. Два голи Цуррі подарували нам нічию з \”Дніпром\”, хоча по грі ми мали всі шанси привезти повноцінну перемогу… Зрештою як і поразку теж. Отже, можна вважати дніпропетровський результат цілком задовільним підсумком гри.
Переможний склад який переміг у минулому турі вдома ”Оболонь” Павлов вирішив не змінювати. Вдруге поспіль в основі вийшов Матвєєв. І треба сказати, що молодий захисник ”Ворскли” і національної молодіжки ”каші не зіпсував”. Провів гру на належному рівні, хоча іноді трохи, але нервував. Однак, думається з часом це пройде.
На перших хвилинах гри суперники обмінялися небезпечними ударами здалеку. Спочатку Маркоскі непогано пробив під поперечину, м\’яч пройшов трішки вище воріт. А згодом Калиниченко прицільно цілив у ворота Долганського, але м\’яч втрапив у штангу. Після цих двох моментів гра обох команд заспокоїлася. Головним чином футболісти ”розкатували” м\’яча в центрі поля, або неподалік воріт ”Ворскли”, але до гострих моментів справа не доходила.
Розбудив команди гол Калиниченко. Здавалося ніяких занепокоєнь воротам гостей не мало бути, звичайний кутовий. Але те, що створив Максим Калиниченко, не інакше шедевром і не назвеш. Напередодні матчу, якось на ”ютубі”, натрапив на гол колишнього півзахисника ”Ворскли” Зорана Павловича, який нині виступає за словенський ”Марібор”. Так от Зоран забив гол виконуючи кутовий. М\’яч прямим ударом опинився прямо у воротах суперників. Те ж саме вдалося й Калиниченку. Справжній ”сухий лист” із підручників футболу. Хоча тут можна пред\’явити претензії Маркоскі який знаходився на ближній штанзі і мав би чатувати на м\’яча. Але чи то не очікував на такий удар серб, чи просто забарився, але як би там не було господарі на 23-й хвилині повели в рахунку.

Незабаром ”Дніпро” міг ще раз забити, але Гоменюк після подачі кутового головою пробив поруч з ближньою стійкою. А на 31-й хвилині ворскляни зрівняли рахунок. Комбінацію розпочав Маркоскі. Передача на фланг і майстер останнього пасу Єсін м\’якенько виклав м\’яч під удар Цуррі. Дебатіку залишалося лише влучити по м\’ячу і вколотити того в сітку — 1:1.
Кінцівка тайму пройшла з перевагою гостей. У ”Дніпра” гра не йшла, ось ”Ворскла” й більше контролювала м\’яча завдяки коротким пасам. Однак до загроз воротам Боровика справа теж не доходила.
Після перерви істотно гра не змінилася. ”Ворскла” продовжувала контролювати гру. ”Дніпро” більше сподівався на стандарти у виконанні Калиниченка. Крім того у господарів випав з гри Назаренко, якого Безсонов змушений був замінити. А ось нападники Гоменюк та Селезньов практично знаходились на голодному пайку. До них м\’ячі рідко доходили. У полтавців варто відзначити Цуррі. Чи не вперше за багато матчів албанець встигав всюди і надійно зіграти в обороні і небезпечно підключатися до атаки. А що витворяв Маркоскі! Під час його сольні проходи, фінти, примушували відтягувати на себе кількох футболістів ”Дніпра”. Інколи Йовану вдавалося проходити по 2-3 захисника господарів, але завершальний удар у серба не виходив потужним. А ось недавньому герою Безусу, як здалося, просто не вистачило ”дихання” на весь матч і Павлову в середині другого тайму довелося його замінити. Проте й вихід Кулакова нічого не змінив на полі. Денис був малопомітним. До речі, деякі інтернет-видання сватають Кулакова в ”Дніпро”, мовляв вже цієї зими півзахисник ”Ворскли” може опинитися в Дніпропетровську. Так, це чи ні, покаже час, але те, що Денис провів не найкращі півгодини на полі за ”Ворсклу” це точно факт.
На 67-й хвилині ”Ворскла” вийшла вперед. Арбітр матчу призначив одинадцятиметровий, вгледівши порушення правив проти Сачка з боку Чеберячка. Важко сказати був там пенальті чи ні, але Василь після цього епізоду опинився на газоні. Штатний пенальтист ворсклян Цуррі не схибив. Полтавці повели в рахунку. В цю мить подумалося, що тепер ”Ворскла” вже точно не програє, ба навіть може розраховувати навіть на перемогу.
Та не ”довго музика грала”. Вже в наступній атаці господарі зрівняли рахунок. І знову не обійшлося без втручання арбітра. Цього разу на штафному майданчику на газоні опинився ”майстер пенального жангу” Селезньов, якого опікував Медведєв. Іщенко повірив акторській грі нападника дніпрян і поставив другу ”точку” за дві хвилини. Зрештою ворскляни особливо й не сперечалися. Та й навіщо… Сам постраждалий і виконав покарання — 2:2.
Згодом автор голу в ворота ”Ворскли” через травму змушений був покинути поле. А якщо зважити на те, що пішов з поля ще й капітан господарів Русол, стало зрозуміло, що ”Дніпро” зусиллями одного Калиниченка виграти матч не зможе. І хоч Безсонов кинув у бій свою талановиту молодь Коноплянку та Лисицького вирвати перемогу його команді так і не судилося.
”Ворскла” уміло діяла в обороні і достатньо небезпечно контратакувала. Нічийним результатом Микола Павлов залишився задоволеним, зрештою як і вся команда. Полтавці після цього матчу перебралися на восьмий рядок у турнірній таблиці і на цьому місці будуть перебувати принаймні до завтра.
Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода