Першість Полтавщини - 19-05-2013, 11:05 - sasa 191

До чого ми йдемо?

До чого ми йдемо?

Відбулися матчі 5 туру першості Полтавщини серед команд першої ліги група А

 

«Металіст» (Хорол) – ФК «Лубни» 0:2 (0:0).
Чемпіонат області. І ліга. V тур. Хорол. Стадіон «Колос». +27С. 145 глядачів.
Судді: А. Харахайчук, М. Коробко, А. Звягінцев (усі- Кременчук). Інспектор: А. Брагинець (Полтава).
«Металіст»: Потерайло (Капустян), Жалдак, Поляк, Бай, Волошин, Духно, Капустян, Денісов (Жалдак, 39), Филоненко, Тупоровський, Жамардій.  Тренер: М. Мальченко.
ФК «Лубни»: кулик, Козлов, Бараннік, Ювженко (Головко, 63), Гончаренко, Романенко (Бувалець, 40), Макросноп, Молдавець, Ебенгу (Бойко, 75), Загоруйко, Реутов. Тренер: А Гришанович.
Голи: Ювженко (47), Реутов (53).

Стадіон «Колос» у райцентрі Хорол зустрів лубенську команду спекотною погодою, тополиним пухом, нескошеною на полі травою, відсутністю будь-якого водопостачання. Запитання до керівництва Полтавської обласної Федерації футболу, яке пропагує класний футбол на Полтавщині: до чого ми йдемо?.. Я, як журналіст, спостерігав чимало матчів цьогорічного чемпіонату області. У Лохвиці (окрім колодязя) води немає. У Гребінці і в Хоролі відсутня вода щоб гравці команд змогли помитися, або втамувати спрагу. До чого ми йдемо?

 

Щодо матчу, то перший тайм був у рівній боротьбі. Лубенці могли відкрити рахунок вже на 9 хвилині, коли Ігор Реутов не зміг влучно пробити. Далі невтомний Василь Бараннік зміг би відзначитися, але його удар парирував воротар господарів. Все змінилося з початком другої сорокап’ятихвилинки, коли лубенці стали чинити шалений тиск на ворота господарів. Після чудової комбінації за участю Арнольда Ебенгу і Олександра Ювженка, останній красиво відкриває рахунок у матчі – 1:0. А через шість хвилин збільшує рахунок точним ударом нападник лубенців Ігор Реутов. Далі були обопільні «футбольні ігрові коливання», які підсумковий рахунок не змінили – 2:0 на користь гостей. Юнаки: 10:2.

Про інші поєдинки 5 туру. У Пирятині «Фортуна» (Кейбалівка) приймала команду «Прогрейн» (Глобине) і не залишила супернику на позитивний результат жодних шансів – 2:0 на їх користь. У переможців голами відзначилися Роман Кирпиченко та Ілля Гаделія. Юнаки: 1:0.

Команда «Амарант» (Лохвиця) грала на виїзді проти ФК «Миргород» і поступилася господарям – 1:2. Два переможні голи провів миргородець Дмитро Дубницький. Юнаки: 3:2.

Команда «Локомотив» (Гребінка) повинна була грати в Шишаках, але  не поїхала на виїзний матч. Результат «не виїзду» буде розглядати спеціальна комісія при Полтавській обласній Федерації футболу.

 

Турнірне становище і календар матчів >>>

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода