21.09.2013.
Шахтар (Донецьк) - Ворскла (Полтава)
3 : 0


Прем'єр-ліга


Шахтар 3 : 0 Ворскла
Шахтар (Донецьк) Ворскла (Полтава)
21.09.2013. 18:30
10 тур
Стадіон: Донбас Арена (Донецьк) . 39678 глядачів (вміст 52187)
Погода: штучне освітлення , Температура: 13ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Юрій МОЖАРОВСЬКИЙ (Львів)
Перший асистент: Євген ПЕТРАКОВ (Київ)
Другий асистент: Анатолій ДУДЧИК (Чернігів)
Перший додатковий асистент: Сергій БОЙКО (Іванків)
Другий додатковий асистент: Павло ЧИЖЕВСЬКИЙ (Київ)
Резервний арбітр: Ростислав ПУЗАНСЬКИЙ (Львів)
Делегат: Володимир ЛІНКЕ (Харків)
Інспектор: Володимир ПЕТРОВ (Харків)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
30 Вр Україна ПЯТОВ Андрій 12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро
33 Пз Хорватія СРНА Даріо 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
38 Зх Україна КРИВЦОВ Сергій 9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
44 Зх Україна РАКИЦЬКИЙ Ярослав 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
13 Зх Україна ШЕВЧУК В’ячеслав 15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис
3 Пз Чехія ХЮБШМАН Томаш 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
8 Пз Бразилія ФРЕД 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
20 Пз Бразилія ДУҐЛАС Коста 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
29 Пз Бразилія ТЕЙШЕЙРА Алекс 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
10 Пз Бразилія БЕРНАРД 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
19 Нп Бразилія ФЕРРЕЙРА Факундо 99 Нп Україна МІЩЕНКО Олег
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
35 Вр Україна КРЮКОВ Микита 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
5 Зх Україна КУЧЕР Олександр 5 Нп Україна СІЛЮК Сергій
95 Пз Україна СОБОЛЬ Едуард 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
6 Пз Україна СТЕПАНЕНКО Тарас 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
17 Пз Бразилія ФЕРНАНДО Мартінес 8 Пз Україна БУДНИК Євген
11 Нп Хорватія ЕДУАРДО 24 Нп Україна БАРАННИК Олег
9 Нп Бразилія АДРІАНО Луїс 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
 
Головні тренери
Румунія Мірча ЛУЧЕСКУ Україна Василь САЧКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
8 yellow_card.png ПЕРДУТА Ігор
ШЕВЧУК В’ячеслав yellow_card.png 17
ФЕРРЕЙРА Факундо goal.png 35
39 yellow_card.png ДЕДЕЧКО Денис
ХЮБШМАН Томаш goal.png 49
ФРЕД yellow_card.png 58
ЕДУАРДО
БЕРНАРД
substitution.png 61
ФЕРНАНДО Мартінес
ФРЕД
substitution.png 61
СОБОЛЬ Едуард
ШЕВЧУК В’ячеслав
substitution.png 68
69 substitution.png ГРОМОВ Артем
МАРКОСКІ Йован
76 yellow_card.png КУРИЛОВ Олексій
77 substitution.png БАРАННИК Олег
ЯНУЗІ Ахмед
ТЕЙШЕЙРА Алекс penalty_missed.png 79
ФЕРНАНДО Мартінес goal.png 80
90+3 substitution.png СКЛЯР Олександр
ДЕДЕЧКО Денис

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Випробування Містером

 

Шахтар - Ворскла
21 вересня. Донецьк. Стадіон Донбас Арена. Початок о 18.30.

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Пряма трансляція на каналі Футбол та Першому національному
Прогноз ― 3:1

Сьогодні полтавській Ворсклі належить провести матч у Донецьку проти чинного чемпіона країни – Шахтаря. Гірники наразі в чемпіонаті не можуть перемогти ось уже три матчі поспіль (дві поразки і нічия) і займають четверте місце у турнірній таблиці, на три очки випереджаючи Ворсклу, яка займає п’яту позицію. Всі ми розуміємо, що четверте місце – це не те місце, яке може задовольнити амбіції керівництва донецької команди. Та і перспектива вчетверте поспіль не виграти у чемпіонаті навряд порадує уболівальників Шахтаря. Тому можна не сумніватися, що полтавців на Донбас-Арені очікує теплий прийом. Однозначно додасть упевненості донеччанам перемога, здобута в Лізі чемпіонів над Реал Сосьєдадом.

Втім, проблеми Шахтаря є виключно проблемами Шахтаря. Ворскла ж у минулому турі ледь врятувалася у матчі з Севастополем. У матчі, який, в принципі складався для полтавців у переможному ключі. Але знову забивши першими ми не можемо перемогти. Очевидно, що ці проблеми лежать в області психології. І над цим Василю Сачку та його тренерському штабу ще потрібно працювати. Адже те, що Ворскла може забити в Донецьку, виглядає дуже імовірним, адже полтавці в жодному з матчів нинішнього чемпіонату не йшли з поля без забитого м’яча. У контексті забитих м’ячів варто додати, що Адіс Яхович пропустить матч у Донецьку. Але відбув дискваліфікацію Ахмед Янузі.

Ну і говорячи про протистояння Шахтар - Ворскла не можна не відзначити тренерське протистояння. Василю Сачку доведеться пройти випробування Містером. До Мірчі Луческу можна по-різному ставитися як до людини (чого лише варта його відмова відмова потиснути руку після матчу тренеру Карпат Севидову), але факти – річ уперта. Сачку протистоятиме один із найдосвідченіших і одночасно найтитулованіший тренер української Прем’єр Ліги. Чим зможе здивувати свого візаві Василь Вікторович Сачко – побачимо вже завтра.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Ворскла не пройшла випробування Донбас Ареною

 

Полтавська команда вперше в цьому сезоні програла на виїзді, перервала свою 11 матчеву забивну серію, а Василь Сачко вперше програв з великим рахунком

 

Футболісти Шахтаря виходили на матч з Ворсклою, вже знаючи про перемогу Металіста . Відставання від лідера чемпіонату збільшилася до семи очок, відповідно права на помилку у команди Луческу не було. До того, ж цього дня свій день народження святкував президент Шахтаря Рінат Ахметов.

Стартовий відрізок зустрічі вийшов яскравим. Шахтар помітно додав у командному русі в порівнянні з попередніми матчами чемпіонату. Шахтар володів територією і візуально контролював ситуацію на полі, проте Ворскла не збиралася здаватися на милість фавориту і вже на перших хвилинах показала зуби. Оскал вийшов що треба. Дедечко ледь не шокував Пятова, несподівано для голкіпера пробивши зі штрафного. На допомогу господарям прийшла удача. Посміхнулася фортуна Шахтарю і після удару головою Ребенка, Павло замикав навіс Маркоскі, - м'яч посвистів у лічених сантиметрах від дальньої штанги. Пятов був уже в ролі статиста.

Здавалося, що перший тайм неминуче завершиться нульовою нічиєю, коли стався гол. Гол ефектний і важливий. Після довгої діагоналі зі своєї половини поля Бернард чудово обробив м'яч, на прийомі посадивши на газон одного захисника. Потім дорогий бразилець легко пішов від другого оборонця і відкотив м'яч під удар Феррейрі. Факундо з лінії штрафного чітко пробив у кут воріт. 1:0 - і над Донбас Ареною звучить композиція «Happy Birthday to You» , присвячена імениннику Рінату Ахметрову.

Гол наклав свій відбиток на гру. Не можна сказати, що Ворскла раптом почала розкриватися. Ні. Ворскляни виглядали все також зібрано, але взяття воріт Непогодова немов окрилило господарів. Ще до перерви Шахтар міг збільшувати перевагу в рахунку, але Факундо знову не дотягнувся до м'яча.

Що не вдалося Феррейрі, то на початку другої половини зустрічі зробив Хюбшман. Томаш отримав м'яч від Фреда метрах в 25 -ти від воріт і, недовго думаючи, пробив, м'яч по невимовній траєкторії влетів точно в дальній верхній кут. 2:0 - на цьому гру можна було закінчувати.

Футболісти Ворскли опустили руки - більше глядачі не побачили ні пресингу у виконанні гостей, ні атак. Шахтар міцно тримав нитки гри в своїх руках, і тільки форс-мажор міг змусити підопічних Луческу їх випустити. Однак і форсувати події на полі ніхто не поспішав.

За чверть години до фінального свистка Ворскла спробувала зібратися з духом і організувати фінальний штурм, але донеччани швидко заспокоїли суперника. Спочатку Тейшейра вдалося не реалізувати пенальті, призначений за фол проти Едуардо. Але всього через хвилину Алекс виправився. Він увірвався в штрафну і зряче пробив у дальній кут. Непогодов у черговий раз виручив гостей, але першим на відскоку виявився Фернандо - 3:0.

До фінального свистка був ще шикарний удар Міщенко, але м'яч потрапив у поперечину - уникнути розгрому підопічним Сачко не вдалося. Ворскла можна сказати не пройшла випробування Донбас Ареною. За тиждень на біло-зелених чекає домашній іспит проти столичного Динамо. Випробування команди на міцність триває...

Василь Сачко: Маємо те, що маємо

 

Старший тренер Ворскли після поразки від Шахтаря поспілкувався з журналістами.

- Ми грали з класною, кваліфікованою командою, яка є сильною не тільки в Україні, але і в Європі. Шахтар виглядав сьогодні солідніше, гравці донеччан перевершували футболістів Ворскли в майстерності і швидкості. Тому рахунок закономірний, гірники виграли заслужено. Вітаю донецьку команду з перемогою, Ріната Леонідовича - з днем народження. Ну а нам є над чим працювати. У нас свій шлях. Так складається наразі.

- Ви так безнадійно розповідаєте про гру вашої команди. Але в першому таймі у Ворскли теж були моменти...
- Звичайно! Ми створили кілька моментів, але нам не пощастило - ми не забили. Шахтар своїми шансами скористався, міг забити ще. Але, на жаль, так буває.

- Ви говорили, що ця Ворскла - спадщина Павлова. Але зараз ви вже можете сказати, що це ваша команда?
- Я був футболістом при Миколі Петровичу Павлові, бачив це все зсередини і розумів, як він по цеглинці створював команду. Минув деякий час, після Миколи Петровича працювали інші тренери, щось змінилося, а щось залишилося. У мене, у тренерського штабу Ворскли сьогодні свої погляди, своя підготовка. Маємо те, що маємо.

 

Мірча Луческу: Ворскла грає у футбол, а не просто обороняється

 

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Шахтаря» проаналізував гру своєї команди проти «Ворскли».

- Важлива перемога в день народження президента клубу. Дуже видовищна гра вийшла з обох сторін і при дуже великої інтенсивності. Зустрічалися з командою, яка мені сподобалася більше всіх з тих, які в цьому сезоні приїжджали до нас на «Донбас Арену». Якщо в інших матчах ми мали перевагу, то в цьому поєдинку з «Ворсклою» була рівна гра, напевно, до другого м'яча. Це добре організована команда, яка сильна фізично і дуже агресивна. Вони грають у футбол, а не просто обороняються. Ми відчули себе легше після неймовірного удару Хюбшмана. З цього моменту вже домінували на полі. Але ще раз хочу сказати, що гра була набагато більш рівною, ніж рахунок, який був на табло після фінального свистка. Тепер належить провести п'ять матчів поспіль з інтервалом у три дні. Природно, доведеться міняти склад, щоб футболісти були свіжими на полі і не отримали травми. Цим і пояснюється те, що я сьогодні ризикнув, виставив в атаці трьох молодих новачків. Але при атмосфері «Донбас Арени» це було логічно. Робимо все можливе, щоб добитися позитивних результатів. Але, крім цього, повинні створювати нову команду, щоб вона також довгі роки залишалася найсильнішою в чемпіонаті. За винятком Едуардо, всім атакуючим гравцям сьогодні було менше 23 років. Плюс з'явився Соболь. Можу відзначити Кривцова, який провів сьогодні хороший матч. Досвідчені футболісти ведуть команду за собою. Це і Срна, Хюбшман, і Шевчук. Молодь має своїм ентузіазмом і невгамовним бажанням допомагати їм. Усі повинні мати терпіння, і я в тому числі.

Прес-служба ФК Шахтар

Фото гри


Офіційна програма матчу

Офіційна програма матчу

Погода