- 09-04-2010, 12:04 - sasa 204

Драма зі щасливим кінцем

Драма зі щасливим кінцем

Металург-2 З – Кремінь – 1:2
Грищук 80 – Собко 42, Клімов 90+5
На 18-й хвилині Волошин не реалізував пенальті (воротар).
Металург-2: Шевченко, Дяченко, Кравець, Тимошков, Зозуля, Ульянов (Геворгян 32), Коваленко (Бойченко 54), Коньков (Данюк 61), Галинський, Ковалевський, Грищук (Невмивака 85).
Кремінь: Олійник, Волошин, Черномор, Борш, Шаповал, Клімов, Тининик, Лапа (Глубокий 84), Собко (Бородін 84), Коваленко (Зайко 69, Місяйло 88), Степанчук.
Арбітр – Олександр Головков (Сєвєродонецьк)
Асистенти – Григорій Іванов (Татарбунари), Віталій Сухін (Одеса)
4-й арбітр – Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Делегат ФФУ – Едуард Валенко (Львів)
7 квітня. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 100 глядачів.

Гра на нервах у матчі з «Гірником-Спорт» мала своє продовження і в поєдинку з аутсайдером групи. Пропущений матч з «Металургом-2», як і поєдинок із земляками, проходив під диктовку «Кременя». Ось тільки реалізація знову підвела нашу команду. Більш того, тринькання гольових моментів ледь не призвело до сумного фіаско. Адже нічия з молоддю «Металурга» могла ще більше ускладнити завдання команді Юрія Чумака із завоювання першого місця.

Спроба позначити свою перевагу на правах лідера вже в дебюті матчу для гостей вилилася в закономірну можливість відкрити рахунок з пенальті. Але до цього пристрілювання по чужих воротах почав Клімов. Але після його удару на 5-й хвилині м\’яч зустрівся з поперечкою. У те ж місце влучив через чверть години після удару Клімова і Собко. Цікаво, що саме ці два гравці трохи згодом перший і значно пізніше другий, відправлять м\’ячі куди треба – в сітку воріт. У проміжку між цими ударами у гостей з\’явився більш реальний шанс повести в рахунку. Степанчук заробив законний пенальті, але Волошин не зміг вийти переможцем в очній дуелі з голкіпером і капітаном «Металурга-2», який у цьому матчі не раз рятував свою команду. Те, що гості планували зробити на початку тайму, вдалося втілити у справу лише під завісу першої половини матчу. Тининик з лівого флангу робить подачу в штрафну, два захисники, зіткнувшись один з одним, дозволяють Собко прийняти м\’яч, і без перешкод розстріляти ворота. З тим команди і пішли на перерву.

Після перерви гості володіли перевагою, на що запорожці намагалися відповідати швидкими контратаками. Виходило далеко не завжди, але рахунок «Металург-2» все ж таки зрівняв. Ближче до кінця поєдинку до голу привів кутовий – захисник господарів Грищук головою красиво поклав м\’яч в кут воріт. А що ж наша команда. Два виходи один на один з голкіпером для Клімова закінчилися нічим. Територіальна перевага гостей ніяк не хотіла втілюватися в забиті голи. А тут ще помилка в обороні, коли Зайко не дограв епізод і дозволив господарям зрівняти рахунок за десять хвилин до кінця матчу, і зовсім поставила нашу команду майже в патове становище. Через три хвилини після пропущеного гола «Кремінь» міг досягти успіху. Глубокив, вийшовши на заміну, пробивав в ближню «дев\’ятку», але воротар знову був на висоті.

Велика кількість зупинок і замін змусили головного арбітра додати до основного часу цілих п\’ять хвилин. З лихої долі для «Металурга-2» саме остання з них стала фатальною. У той же час гості заслуговують на похвалу і прагнення грати до кінця. Ще раз нагадаю, що саме на свистку наша команда вирвала перемогу вдома у «Дніпра-75». І тоді переможний гол забив Клімов, і теж у ближній кут, і воротар теж тоді намагався вгадати політ м\’яча і збирався захищати дальній кут. Так само був забитий і переможний гол у Запоріжжі. Запорожці захопилися атакою, Клімов, обігравшись в «стінку» з Кирієнко, втік тет-а-тет з Шевченком і переграв його.


Валерій ЗУБЕНКО
\”Кременчуцький Телеграф\”

Погода