- 25-05-2010, 09:05 - sasa 222

Два срібла плюс дві бронзи

Два срібла плюс дві бронзи

У Сумах пройшов відкритий Кубок України з дзюдо.

380 дзюдоїстів, що представляють 23 регіони України, а також борці з Біларусі, Росії, Грузії та Азербайджану сперечалися за медалі в 16 вагових категоріях – по 8 у чоловіків і жінок.

У складі збірної Полтавської області зібралися досить сильні дзюдоїсти. Чотири медалі теж начебто й непогано, але от відсутність медалей найвищої проби, звичайно ж, змазало виступ команди. Ірина Баданіна з Комсомольська, що виступала у вагової категорії до 48 кг, поступилася у фіналі Камілі Магомедовій з Росії. Не змогла витримати напруги Тетяни Савенко з Дніпропетровська й Ольга Милокумова з Полтави, в активі якої срібло у ваговій категорії до 70 кг.

Розраховували на медаль найвищої проби від Надії Картошкіної і Тетяни Скирти, але, на жаль, додому кременчужанки повернулися без нагород. Обидві дзюдоїстки поступилися своїм суперницям у двобоях за бронзу. Надія програла Тетяні Семикиній (Дніпропетровськ), а Тетяна – своїй тезці Тетяні Андрющенко (Донецьк). Така ж доля спіткала й полтавця Дмитра Канівця, який у двобої за бронзу в категорії до 73 кг поступився Івану Єфанов (Севастополь).

І все-таки хлопці поповнили  скарбничку збірної області. Андрій Бурдун із Кременчука – наша головна надія на золото, задовольнявся нагородою за третє місце в категорії до 66 кг. У півфіналі Бурдун поступився майбутньому переможцю Кубка Кирилу Мельниченко (Харків). У сутичці за третє місце Андрій не залишив шансів Намігу Ахмедову (Донецьк) – чиста перемога 10:0.

А підбив підсумок зібраних медалей одноклубник Бурдуна Микола Картошкін. У вазі понад 100 кг Микола теж програв у півфіналі срібному призерові Кубка Віталію Бубну (Київ), а потім у двобої за бронзу чисто здолав Павла Мохонько (Київ).

Погода