Матчі - 01-05-2021, 10:05 - admin 15151

Дива не сталося

Луческу не виставляє дублюючий склад і «Динамо» громить «Ворсклу».
Дива не сталося

“Ворскла” (Полтава) – “Динамо” (Київ) 1:5 (1:3)

Протокол матчу.

Дива не сталося. «Ворскла» в своєму нинішньому стані не змогла нічого протиставити новому чемпіону України. Грати проти «Динамо», коли кияни на ходу і в хорошій формі й так важко. А коли через власні помилки вже в дебюті матчу даєш фору супернку в два м’ячі – тим більше.

Саме це й зробили полтавці. Звісно, вішати всіх собак на Альюна не варто. Але саме французький захисник полтавців посприяв тому, що вже до п’ятнадцятої хвилини команда Мірчі Луческу вигравала з рахунком 2:0.

Спочатку Альюн передчасно «вимкнувся» з боротьби, вважаючи, що Караваєв не встигне дістати м’яча й той вийде за лицеву лінію. Гравець гостей не тільки встиг, а й виконав хорошу передачу на Буяльського, якому залишалося влучити в ворота з близької відстані – 0:1. Через десять хвилин Альюн махнув мимо м’яча в «кращих» традиціях Харрісона Омоко й зв’язка Караваєв-Буяльський спрацювала вдруге.

«Ворскла», отримавши такий удар, гостювала на чужій половині поля не часто. Тому пенальті на 24-й хвилині можна вважати радше подарунком, ніж закономірністю. У боротьбі Забарного й Степанюка головний арбітр побачив порушення правил. У динаміці й справді здавалося, що нападник полтавців вдало «хитнув» опонента й захисник фолив. Повтор стовідсоткової упевненості в цьому не дав. Контакт, скоріш за все був, але мінімальний. Утім, Копієвський не змінив своєї думки й Кулач скоротив розрив у рахунку. Цей гол став чотирнадцятим для Влада в цьому сезоні. Скориставшись відсутністю на полі Циганкова, нападник ворсклян зміцнив своє лідерство в гонці бомбардирів й одночасно повторив досягнення Сергія Чуйченка (14 голів за сезон).

Кардинально гол «Ворскли» ні на що не вплинув. Ще до перерви Буяльський оформив хет-трик, «розстрілявши» Різника з меж штрафного майданчика. А в другому таймі рахунок до розгромного довели Родрігеш і Сідклей. Знову голи забивалися з меж штрафного майданчика.

«Ворскла» попри рахунок іноді намагалася створити хоч якісь неприємності воротарю суперника. Ці намагання матеріалізувалися в хороший удар шістнадцятирічного Іллі Крупського, який вийшов у другому таймі на заміну. Бущан був пильним й відбив м’яча на кутовий.

1:5 – це краще, ніж у домашньому матчі минулого чемпіонату (команда Віталія Косовського програла 0:5). Проте оптимізму перед вирішальними матчами сезону проти «Десни» й «Миная» звітна гра не додала. Знекровлена травмами й обмежена куцою лавою запасних «Ворскла» на фініші чемпіонату може розраховувати лише на власні бійцівські якості.

Олександр Данник

Погода