Волейбол - 04-08-2012, 10:08 - sasa 142

\”Фаворит\” переїхав до Полтави

\”Фаворит\” переїхав до Полтави

Завершився в Лубнах перший літній навчально-тренувальний збір діючого бронзового призера волейбольного чемпіонату України лубенського СК «Фаворит» (президент Володимир Дорош).

Як повідомив головний тренер команди Сергій Соснін, у колективі відбулися деякі зміни у складі. Вирішили пошукати інший клуб досвідчені Сергій Дьяков та Анастасій Остроумов. На зборах у Полтаві до «Фавориту» повинен приєднатися ще один гравець. Нині тренерський штаб команди шукає виконавця на позицію першого темпу. Нагадаємо, що збір в Лубнах днями вже завершився  і далі команда проведе черговий навчально-тренувальний збір у Полтаві з 7 серпня.

 

Щодо новин з Федерації волейболу України, то нещодавно відбулось засідання виконкому, де була запропонована нова схема проведення суперлігового чемпіонату країни у сезоні 2012–2013 років. Цього року, скоріш за все, у Суперлізі буде виступати сім команд (у попередні роки – 8). Замість команд «Динамо-Будівельник-Буковина» (Чернівці), «Імпексагро-Спорт-Черкаси» (Черкаси) та хмельницького «Новатора» прийшли новачки з вищої ліги – «Хімпром-СумДУ» (Суми) та «СДЮСШ-ВНАУ» (Вінниця). В новому сезоні так званого, «фіналу чотирьох» не буде, а команди гратимуть за системою «плей-офф». Ця система застосовується в багатьох провідних волейбольних країнах і цілком себе виправдовує.

 

У харківського «Локомотиву», який продовжить свої виступи у відкритому чемпіонаті Росії, залишається прерогативою чемпіонське звання-2012. Тому боротьбу за нагороди українського чемпіонату харків’яни розпочнуть з серії «плей-офф» з командою, яка в регулярному чемпіонаті посяде третє місце. Перша та друга команди зіграють між собою, четверта-п’ята – теж між собою. Це справедливо і вірно, адже буде стимул кожній команді боротися за кращу позицію, яка дає право перші поєдинки проводити в рідних стінах.

 

Як повідомив начальник команди Юрій Козлов, після полтавських зборів СК «Фаворит» візьме участь у декількох цікавих волейбольних турнірах, де буде награвати свій склад. Так, в Лубнах на майданчику місцевої ДЮСШ 11-13 вересня відбудеться міжнародний турнір з волейболу, присвячений Дню міста і 75-ій річниці ПАТ «Лубенський молочний завод», який очолює Володимир Дорош. У ньому, окрім господарів майданчику, візьмуть участь ВК «Гомель» (Білорусь), срібний призер чемпіонату країни-2012 «Кримсода» з Красноперекопська і новачок цьогорічних суперлігових перегонів команда «Хімпром-СумДУ» з Сум.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода