12-й гравець - 10-06-2010, 02:06 - Sonyksson 210

Футбол і дружба

Футбол і дружба

…Неприємний дощ, прохолодний вітер, похмуре небо – саме така погода явила ранок 5 червня 2010 року. Питання гарних метеоумов стояло зовсім не просто так. Адже команда нашого сайту збиралася вкотре розбавити буденність приємним заняттям – грою у футбол. Та й привід був вагомим – ми отримали запрошення від друзів з Кобеляк узяти участь у товариській грі проти місцевого \”Будекспресу\”. Команді з райцентру був необхідний спаринг-партнер для підтримки форми (лідери другої ліги районних змагань пропускали звітний тур через примхи календаря), а наш колектив без вагань відгукнувся на пропозицію, з задоволенням пригадуючи минулий візит до Кобеляк – цікава гра, живописна краса місцевої природи, смачна юшка, приємне спілкування і відмінний відпочинок. Був з нашого боку і свій підтекст – вищевказаний матч було приурочено до Дня Журналіста, що було черговим вагомим стимулом для подорожі в дружнє місто.

 

Не обійшлось і без нотки негативу. Нестабільна погода і велике поле чомусь поставили нездоланні бар’єри для значної частини потенційних гравців нашої команди. Отримавши кілька відмов напередодні виїзду, ми мало не завагалися, чи варто їхати. Але чудеса технічного прогресу у вигляді телефонного зв’язку розвіяли усі сумніви – нас чекали за будь-якої погоди і у будь-якому складі! Підвести такі надії ми не могли. Футбольна форма завантажена в багажник, в бак залито пальне, пасажири зайняли свої місця згідно замовлених квитків, в очах – рішучість, в серці – передчуття спортивної боротьби і відпочинку. Команда сайту у кількості чотирьох найвідданіших гравців вирушає знов на Кобеляки!

В правильності обраного рішення обставини більше не дозволили сумніватись ні на мить. Черговим позитивним моментом стали погодні умови. Чим ближче ми під’їжджали до пункту призначення, тим чистішим ставало небо. Дрібний дощик остаточно вщух, хмари розчинялися під ударами сонячного проміння. А через годину подорожі GPS-навігатор радісно повідомив про подолання шляху і досягнення стадіону – смарагдовий газон в Кунівці вітав \”ворсклян\”. Сонце встигло зробити свою справу і побоювання щодо мокрої трави і важкого стану поля швидко зникли.

 

Господарі з розумінням поставилися до ситуації з кількістю гравців і щедро доукомплектували нашу команду представниками \”Будекспресу\”. Тривалість тайму за обопільною згодою визначили у 35 хвилин, зважаючи на різні вікові категорії і фізичні кондиції суперників. Сайт fcvorskla.com.ua був готовий до футбольного протистояння! Правий фланг захисту був відданий Джафару, на лівому розташувався Chester, центр оборони цементував sasa, атакуючу міць повинен був забезпечувати Sonyksson.

 

Щодо першого тайму, то наша команда його відверто провалила. Незіграність з представниками Кобеляк, довге звикання до особливостей газону, відсутність досвіду гри на великому полі – усі ці складові не дозволили показати справжній рівень. Натомість молоді швидкі технічні футболісти \”Будекспреса\” чудово взаємодіяли між собою, забиваючи голи на будь-який смак. 1:8 – невтішний підсумок першої половини гри.

 

У перерві були проведені певні перестановки у складах команд, проведені наради щодо тактики і взаємодії з партнерами. І це принесло свої плоди. На другий тайм вийшла зовсім інша команда! Відкрилося друге дихання у обох \”крайків\” Джафара і Chester’а, рішуче йшов у відбір останній оплот оборони sasa, швидкими переміщеннями відкривав вільні зони для партнерів Sonyksson. Як результат – 6 м’ячів за тайм забила наша команда! Зрівняти рахунок не вистачило часу. 7:8 – достойна поразка у цікавому матчі.

 

Загалом гра пройшла у дружній, невимушеній атмосфері. Усмішки, оплески після вдалого маневру, вигуки підбадьорювання, відсутність навіть найменших проявів грубості, повага до суперника, коректність у протистояннях – основні складові відмінного настрою по закінченню цього маленького футбольного свята.

 

Після гри гостинні господарі запросили нас до уже знайомого куточка природи на мальовничому березі річки. Відкрите спілкування, щирі емоції, радісні усмішки, дружні жарти – головні акценти відпочинку. Особливих слів заслуговують чарівниці-господарки. Піца у їх приготуванні просто танула в роті, а суп і каша відповідали найвищим вимогам ресторанних шедеврів, про що свідчили постійні прохання про добавку від втомлених, але задоволених гравців обох команд.

 

Окрему подяку слід виразити організатору цього свята для душі – Дубині Андрію Степановичу. Без його ентузіазму, щирості, уваги цей захід навряд чи відбувся б. Завдяки переживанням, небайдужості цієї людини розвивається спорт на Кобеляччині. А це – запорука того, що в нашій державі буде рости здорове, міцне, виховане, дружнє покоління українців. І дуже приємно було бачити вдячні обличчя юних футболістів, які вірять своєму керівнику і готові продовжувати його справу.

 

Дуже не хотілося покидати цю приємну компанію, але дорога уже кликала. Сподіваємось, це не остання наша зустріч. Наступна буде дуже скоро. Будемо раді бачити у Полтаві!

Разом до нових перемог!

 

Віталій Сонікссон

Погода