Стрічка новин - 04-08-2020, 09:08 - admin 607

Футбол – номер один, а бокс?

Футбол – номер один, а бокс?

У кожної країни є свій національний вид спорту. Тобто вид, який користується найбільшою популярністю у вболівальників. Наприклад, у Литві – це баскетбол, у Латвії – хокей, у Сербії – волейбол, у Норвегії – гандбол.

Якщо говорити про Україну, то національним видом спорту в нас є футбол. Років десять тому це твердження складно було піддати сумніву. Проте зараз чемпіонат суттєво ослаб й інтерес до нього впав. З’явилися шанси в інших видів спорту, зокрема, у боксу. Особливістю боксу є індивідуальність, тобто в ринзі виступає частіше не команда, а один спортсмен. Хоча є й командні змагання. Досить згадати “Українських отаманів”. Ну і, звісно, жоден боксер не може обійтися без професійного спорядження, яке можна придбати на сайті https://sportko.com.ua/.

Популярності боксу сприяли вдалі виступи братів Кличків, які в 90-х роках переїхали з України до Німеччини підкорювати професійний ринг. Згодом обидва брати стали чемпіонами світу, а їх бої біля телевізора збиралася подивитися без перебільшення майже вся країна. Володимир Кличко взагалі встановив рекорд по тривалості володіння чемпіонським поясом, а бій Віталія проти Леннокса Льюїса свого часу був визнаний боєм року.

Інтерес до боксу міг би впасти після того, як брати Клички завершили кар’єру й у них не з’явилося достойної зміни. Але така зміна підросла. У першу чергу – це дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко. Після переходу в професіонали Василь хоч несподівано і програв один з перших боїв, надалі нікому не дав сумніватися в своїй перевазі над суперниками. Причому у Ломаченка майже немає прохідних боїв. У силу пізнього переходу в професіонали українець завжди хоче боксувати й боксує з найсильнішими бійцями своєї й сусідніх вагових категорій.

Інтерес до боксу підтримували й інші бійці, які хоча надовго не затримувалися на вершині, проте доходили до великих боїв з сильними суперниками. Серед них варто згадати Андрія Котельника, Віктора Постола, Івана Редкача, Сергія Дерев’янченка, Олександра Гвоздика.

Непогано зарекомендувала себе й полтавська школа любительського боксу. Останні її успіхи пов’язані з іменем Олександра Хижняка, який став чемпіоном Європи й світу в 2017-му році. Багато вболівальників з нетерпінням чекають переходу Олександра в професіонали. Поки складно сказати, коли це трапиться і чи трапиться взагалі. Але стиль Хижняка дуже видовищний і при правильному підході Олександр має всі шанси одержати великі чемпіонські бої вже в професіоналах.

Підігріває інтерес до боксу й той факт, що українські боксери, які завершують кар’єру, часто створюють власні промоутерські компанії. За таких умов перспективним бійцям з України стає простіше вийти на великий ринг й просуватися до чемпіонського титулу.     

 

Погода