- 26-10-2009, 01:10 - olegda 205

Якщо хочете побачити футбольний \”спектакль\” – приїздіть в Кобеляки!

Якщо хочете побачити футбольний \”спектакль\” – приїздіть в Кобеляки!

Колос\” (Кобеляки) – ФК \”Пирятин\” – 3:4 (3:0)

25 жовтня.14:00.Стадіон \”Колос\”
80 глядачів.+11 градусів
Оцінка поля – 3
Судді: А.Стрижак, Я.Опришко, В.Капшук (всі – ІІ категорія, Кременчуг)
Кобеляки: Сидорець, Ісаєнко, Волочай, Онищенко(к) (Зінченко, 46), Колінько,
Рєдчиц (Я.Ломаков,88),Міщенко(Борзовець,51), Лупінос, Маньківський
(Пащенко,71), Бажан, Кононенко(Зайцев, 46)
Тренер: О.Янковський
Начальник команди: В.Детюк
Пирятин: І.Бих, С.Бих, Проскурня, Тимченко(Павленко,80), Курочка, Кирпиченко, Медяник(к), Леонов, Пильов, Федан, Дудка
Тренер: О.Пхетінь
Голи: С.Бих (6,автогол),Бажан(35), Лупінос(45) – Медяник(60,87), Леонов(90),Паленко (90+2)

Такого \”спектаклю\” міські вболівальники не бачили вже дуже давно. Футболісти \”Колоса\” умудрилися програти практично виграний матч.

1:0…2:0…3:0…це не перемога! Якщо є командний дух,є воля до перемоги – тоді нічого не страшно. Як приклад можна навести футболістів англійського \”Ліверпуля\”, які завжди славилися своїм командним духом. У кобеляччан , як показав 2 тайм цього всього не було.

Сама зустріч розпочалася атаками господарів. На 6 хвилині одна з таких атак завершилася голом у ворота \”Пирятина\”.У боротьбі за верховий м\’яч у штрафній гостей Сергій Бих парашутом відправив круглого у власні ворота.

Швидкий пропущений м\’яч дещо дезорієнтував пирятинських футболістів. Ініціатива повністю володіли господарі. Масованим атакам \”Колоса\” гості відповідали гострими контратаками, які б при більшій удачі в кінці
кінців повинні були перетворюватися в забити голи. Андрій Медяник та Сергій Дудка на 8 хвилині виходили на побачення віч-на-віч з голкіпером господарів Сидорцем.З ударом останнього Павло зумів впоратися перевівши смугастого на кутовий. Взагалі голкіпер був найкращим на полі в складі \”Колоса\” неодноразово рятуючи господарів від
голу.

За дві хвилини голкіпер знову рятує після небезпечного удару Романа Кирпиченка. Проходить ще дві хвилини. Сергій Дудка парашутом запускає м\’яч у штрафну. І знову Сидорець показує свій клас,переводячи круглого на кутовий. Гості потроху почали насідати на ворота кобеляччан, створюючи з кожною хвилиною все більш небезпечні моменти.

На 35 хвилині господарі нарешті відповіли. І ще й як! Подача кутового. У боротьбі за верховий м\’яч з Пильовим Олег Бажан завдає влучного удару під перекладиною. Голкіпер гостей Ігор Бих кінчиками пальців зумів дотягтися до м\’яча, проте цього виявилося замало. 2:0!

Проходе 3 хвилини. Сергій Лупінос завдає дальнього удару – вище! 45 хвилина. Один з найактивніший в матчі Олег Бажан прорвався по правому флангу,обіграв на замасі Федана та відпасував на  набігаючого
Лупіноса.Після удару останнього м\’яч втретє опинився у воротах гостей.3:0!

Такого рахунку вже після першого тайму вболівальникам навіть і не снилося. Перший тайм був повністю за господарями.\”Колос\” в першому таймі повинен був забивати ще не менш 3-4 м\’ячів.

Ще жодного разу в матчах чемпіонату області цього сезону не було такого результативного та якісного тайму,як перший тайм цієї зустрічі.

Треба було лише якусь малість,трішки дотримати, трішки додати…

У перерві матчу одному з гравців \”Колоса\” вболівальник завдав питання чи можна вже привітати його з перемогою,на що була отримана відповідь \”ще буде другий тайм,а там побачимо\”. Як виявилося,ці слова були не прості…

На початку другого тайму керівником команди (не тренером!) \”Колоса\” були зроблені 3 заміни. На протязі 6 хвилині вийшли свіжі Зінченко, Зайцев та Борзовець.

Нащо було змінювати за короткий період пів команди?Одному представнику відомо!

Як виявилося, уроки минулого не запам\’ятовуються…тінь програного півфінального кубкового матчу із \”Жоржівкою\” знову замайоріла…

Господарі розпочали другий тайм досить розслаблено.Як виявилося кобеляцькі футболісти досить рано повірили у перемогу.Матч все ж таки йде 90 хвилин…

\”Колос\” мав забивати ще. І не один раз. На 46 хвилині Маньківський з близької відстані не зумів влучити по воротам. Лиш одному Олегу відомо,чому він не влучив.

За 3 хвилини непогано бив Міщенко. Від голу врятували захисники,які стіною лягли на м\’яч.

51 хвилина – удар Зайцева – перекладина!Проходе 4 хвилини. Бажан виходить віч-на-віч з Бихом – і знову неточно.

Інколи складалося враження,що господарі просто гралися з гравцями \”Пирятина\”. Але це тривало не довго.Як завжди спрацювало відоме футбольне правило \”не забиваєш ти – забивають тобі\”.

На 60 хвилині захист господарів \”простали\” чергову контрататаку \”Пирятина\” і Андрій Медяник робить рахунок 3:1.Через хвилину Маньківський з вигідної позиції не влучає у ворота.

Ще через хвилину вже Сидорець рятує після удару Проскурні. 76 хвилина – Зінченко завдає гарного удару – перекладина!

З 80 хвилини почався бенефіс \”Пирятина\”. Просто жахливо провели цей час гравці захисту \”Колоса\”. Оборона господарів тріщала по швам.

Голи Медяника (який ти самим оформив дубль в матчі), Леонова та Паленка вже в доданий арбітром час поставили хрест на \”спокійну перемогу\” \”Колоса\”.

По грі склалося таке враження,що переможець був відомий ще до початку матчу,проте цього ніхто не знав.

До цього часу у поразках \”Колоса\” завжди були \”винні\” арбітри, представники інших команд та тренери. А хто ж тепер винен? Хто вибачиться перед вболівальниками,які прийшли на матч і пішли розчарованими?

В таких випадках є правило \”винні пишуть заяви про відставку та поступаються місцем\”.А як буде – це вже інше питання. Може тепер будуть винні вболівальники?!

Олег ДУБИНА

Погода