- 12-08-2013, 09:08 - sasa 196

Карлівка поступилися аутсайдеру

Карлівка поступилися аутсайдеру

«Макіїввугілля» (Макіївка) – ФК «Карлівка» (Карлівка) – 1:0 (0:0)
Друга ліга. 5 тур. 11.08.13 р. 16.00, м. Макіївка, стадіон академії ФК «Шахтар», 200 глядачів, + 33 Со.
Гол: Морев (57 хв., з пен.).
Арбітр: Артем Ноздрачов (Харків).
Асистенти арбітра: Олексій Гавеля (Кривий Ріг), Ігор Жосан (Херсон).
4-й арбітр: Дмитро Кононов (Донецьк).
Спостерігач арбітражу: Віталій Хромей (Луганськ).
«Макіїввугілля»: 35.Середа, 19.Баєнко, 3.Масюткін, 5.Шестаков, 15.Лащенко, 16.Бородавка, 6.Мішин, 14.Ємельянов, 8.Морев, 9.Фролов (4.Ходарченко, 63 хв.), 20.Оніщенко – кап. ком..
Запасні: 1.Нагорний, 10.Ненмасов, 21.Клімахін, 7.Богданов, 17.Жигулін, 23.Платонов.
Головний тренер: Спартак Жигулін.
ФК «Карлівка»: 1.Чумак – кап. ком., 18.Момотенко, 19.Гололобов, 4.Голованьов, 2.Носарєв, 17.Ничипорук, 6.Пономаренко, 7.Коваленко (10.Чахотін, 46 хв.), 15.Гаврась (11.Добрянський, 74 хв.), 20.Фомич, 14.Співак.
Запасні: 66.Полуляхов, 3.Полуницький, 8.Тарганчук, 5.Богомаз.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
Попередження: Пономаренко (56 хв.), Чахотін (79 хв.), Фомич (88 хв.), Голованьов (89 хв.) – усі ФК «Карлівка».

 

Це була вже друга зустріч суперників за останній місяць. Та якщо на першому попередньому етапі розіграшу Кубка України карлівчани на своєму полі повністю декласували суперника (4:0), то в звітному поєдинку вони не були схожі самі на себе. Майстерності у донеччан аж ніяк не добавилося, але було велике бажання здобути хоч які-небудь очки, адже до гри вони, разом із хмельницьким «Динамо», перебували серед аутсайдерів чемпіонату. Значить, щось трапилося в механізмі карлівчан, свідченням чого є й прикра домашня поразка минулої середи у матчі національного Кубка від криворізького «Гірника». Тож, у Макіївці підопічні Андрія Зав’ялова мали б реабілітуватися за неї. На жаль, не судилося.

Не поїхали з командою травмовані Максим Лубенець, Андрій Місяйло, Роман Масюк, а також дискваліфікований Сергій Гриценко. Залишилися на лаві запасних захисники Олександр Полуницький і Владислав Тарганчук. Але, навіть, незважаючи на проблеми зі складом, програвати господарям гравці ФК «Карлівка» не повинні були, просто не мали права, адже переважали суперників у багатьох компонентах гри. Долю зустрічі ще до перерви міг вирішувати Ігор Фомич. Не використали свої нагоди Євген Співак, Єгор Коваленко й Олександр Пономаренко. Тож, саме безалаберна гра в нападі не дозволила карлівчанам поповнити свій очковий запас. Натомість, господарі, створивши біля воріт Романа Чумака півтора моменти, святкували таку бажану перемогу. Досвідчений голкіпер карлівчан, який вийшов на поле з капітанською пов’язкою, з усієї сили намагався розшевелити партнерів по команді, але його старання виявилися марними. Ніяк не може знайти свою гру Єгор Коваленко. Після повернення зі збірної України, що брала участь в універсіаді, невпізнаний став Дмитро Добрянський. Саме на цих гравців і покладалися великі надії. За виключенням Максима Гаврася, не заграли в повну сили й новачки команди.

До перерви в центрі подій перебував Ігор Фомич, який уже на 5-й хвилині мав першу нагоду для взяття воріт. На 16-й хвилині форвард гостей із правого флангу увірвався в карний майданчик, де проти нього були порушені правила, але Ігор утримався на ногах, продовжив атаку і хотів перекинути м’яч через воротаря. Якби нападник упав, арбітру нічого б не залишалося, як призначати пенальті. Через три хвилини на ударну позицію міг вийти Євген Співак, але посковзнувся. На 25-й хвилині Співак головою скинув м’яча на Фомича, який буквально продерся до воріт донеччан і віддав прострільну передачу вздовж воріт господарів, але до завершального удару справа не дійшла. В наступній атаці красиво хотів зіграти Єгор Коваленко, намагаючись перекинути м’яч через воротаря в дальній кут. Дещо поспішив з ударом Фомич і на 27-й хвилині. Кінцівка першого тайму запам’яталася майстерною грою Максима Гаврася, який був активний на лівому фланзі атаки. На 36-й хвилині, справившись із кількома захисниками, Максим віддав філігранну передачу на Ігоря Фомича, який із трьох метрів не попав по м’ячу. За мить воротар господарів упорався з потужнім ударом Олександра Пономаренка. Аналогічну комбінацію гості провели й на 41-й хвилині. Коваленко віддав передачу на правий фланг на Гаврася, звідки Максим знову прострілив вздовж воріт суперника – Фомичу залишалося лише підставити ногу, але йому не вистачило кількох сантиметрів, адже форвард виявився не готовим до передачі.

На 50-й хвилині Максим Гаврась уже сам загрожував воротам макіївців, але Віталій Середа перевів м’яч на кутовий. Холодним душем для гостей стало призначення пенальті у їхні ворота, коли, на думку арбітра, Гаврась грубо зіграв уже в своєму штрафному майданчику. Після того, як Олександр Морев реалізував пенальті, стала помітнішою симпатія до господарів арбітра матчу Артема Ноздрачова, який був не послідовним у прийнятті рішень. Харків’янин «посадив» на картки карлівчан, чого в аналогічних ситуаціях не робив по відношенню до господарів. Міг він призначати пенальті й у протилежні ворота на 69-й хвилині, коли захисники притримували руками Гаврася. А до цього Ігор Фомич не використав 100-відсотковий момент, щоб зрівняти рахунок. На 60-й хвилині форвард вийшов сам-на-сам із воротарем, але замість того, щоб із близької відстані влучно пробити, перевірив на міцність Віталія Середу. Господарі ж могли перемогти й переконливіше, коли мали чи не єдину нагоду для взяття воріт, але на щастя після удару Олега Онищенка карлівчан урятувала поперечина.

Ця поразка засмутила як самих гравців, так і численних уболівальників команди. Але підопічні Андрія Зав’ялова уже восени матимуть змогу взяти реванш у донеччан, адже волею календаря у матчі заключного туру зустрінуться із футболістами «Макіїввугілля» уже в Карлівці (до речі, втретє у нинішньому сезоні).     

А наступну гру наші земляки проведуть удома у суботу, 17 серпня, проти дніпродзержинської «Сталі». Початок матчу о 17.00.
          
Андрій ГОНЧАРЕНКО,

прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода