Футбол Полтавщини - 20-10-2013, 07:10 - sasa 142

Карлівка: все повторилося знову

Карлівка: все повторилося знову

«Мир» (Горностаївка) – ФК «Карлівка» (Карлівка) – 1:0 (0:0)
18 тур. 19.10.13 р. 15.30, + 13 Со, с. Горностаївка, стадіон «Затис», 300 глядачів.
Гол: Драголюк (82 хв.).
Арбітр: Павло Почепецький (Дніпропетровськ).
Асистенти арбітра: Олексій Гавеля (Кривий Ріг), Дмитро Маринович (Вінниця).
4-й арбітр: Ігор Жосан (Херсон).
Спостерігач арбітражу: Леонід Кубяк (Київська область).
«Мир»: 41.Бобров, 14.Головко (7.Хомутов, 90+1 хв.), 3.Осьмачко – кап. ком., 17.Чмеленко, 13.Яблонський, 10.Шипа, 11.Зайцев, 8.Довбиш (6.Лаптєв, 90+3 хв.), 15.Савченко (20.Волков, 71 хв.), 9.Білоусов (19.Драголюк, 76 хв.), 16.Доценко.
Запасні: 21.Гашин, 4.І.Кожемякін, 2.А.Кожемякін.
Головний тренер: Олександр Сапельняк.
ФК «Карлівка»: 66.Полуляхов, 18.Бідний, 3.Погорельцев, 8.Тарганчук – кап. ком., 4.Голованьов, 7.Коваленко, 6.Пономаренко, 25.Подригуля, 10.Поляхов (15.Гаврась, 60 хв.), 11.Антіпов (14.Співак, 86 хв.), 20.Перін (19.Фомич, 59 хв.).
Запасні: 1.Чумак, 13.Масюк, 2.Носарєв, 17.Ничипорук.
В. о. головного тренера: Сергій Лукаш.
Попередження: Білоусов (55 хв.), Довбиш (85 хв.) – Бідний (21 хв.), Голованьов (22 хв.), Коваленко (39 хв.), Тарганчук (90+3 хв.).

Все повторилося знову. Як і в матчі попереднього туру, карлівчани програли. Рахунок такий же – 0:1. Як і в домашній грі з овідіопольцями, долю зустрічі вирішив гравець, що вийшов на заміну, й якому вистачило всього п’яти хвилин перебування на полі, щоб розписатися у воротах Олександра Полуляхова.

Але, на відміну від гри з «Реал Фармою», цього разу дорікнути наших земляків у бажанні перемогти не можна. Підопічні Сергія Лукаша досить непогано налаштувалися на гру проти команди, що перебуває на протилежному полюсі турнірної таблиці. На них не тиснув ні фактор чужого поля, ні кліматичні умови (у першому таймі карлівчанам довелося грати проти сильного вітру), ні важке поле (напередодні гри Горностаївку майже добу заливало дощем). Незважаючи на все це, до перерви ігрова й територіальна перевага була на стороні гравців із Карлівки, які повністю контролювали гру. Майже безпомилково діяла оборона й воротар (Олександр Полуляхов не зміг упоратися лише з потужним ударом Андрія Драголюка, завданого метрів із 20-ти в самісіньку «дев’ятку»), непоганий вигляд мали карлівчани й у середній лінії. Слабким же місцем у колективі до цього часу залишається ставки на спорт через интернет напад (у вісімнадцяти матчах на рахунку форвардів усього 5 мячів). Тож, не забиваючи у ворота суперників, про перемоги залишається тільки мріяти. Не останнє місце у футболі має фарт, але в нинішньому сезоні таке поняття для карлівчан повністю не притаманне. Не став винятком і звітний поєдинок. Ще до перерви двічі не щастило Олександру Пономаренку. Спочатку (25 хв.) після потужного удару метрів із 22-х ворота господарів урятувала поперечина, а під завісу першого тайму (40 хв.) на шляху мяча виросла штанга. Непогані моменти, щоб відзначитися, мав Юрій Перін. На 17-й хвилині він не скористався навісною передачею Сергія Подригулімяч на кілька сантиметрів розминувся з воротами Дениса Боброва, а за кілька хвилин до перерви пробив трохи вище поперечини. А що ж господарі? У першій 45-хвилинці вони запамяталися хіба що ударами з середньої й далекої відстані. Але пострілам Івана Доценка, Віктора Довбиша й Віталія Зайцева або не вистачало влучності, або надійно діяв голкіпер гостей.

У перші хвилин п\’ятнадцять другого тайму картина гри не змінилася – активнішими були наші земляки. Протягом трьох хвилин на вістрі атаки двічі опинявся Єгор Коваленко, але спочатку (51 хв.) пробив трохи не влучно, а згодом (53 хв.) не сильно й прямо по центру воріт – м’яч став легкою здобиччю Дениса Боброва. А найнебезпечніший момент біля воріт господарів виник на 58-й хвилині, коли Вадим Антіпов метрів із сімнадцяти завдав підступного удару в лівий від воротаря нижній кут – голкіпер «мирян» кінчиками пальців дотягнувся до м’яча, перевівши його на кутовий. Несли загрозу воротам господарів і постріли Сергія Подригулі (69 хв.) і двічі Роллана Погорельцева (70 хв. зі штрафного й 90 хв.). У другій половині тайму господарі вирівняли гру, а потім і повели в рахунку, завдавши чи не єдиного удару в площину воріт (це і є справжній фарт!). Героєм став Андрій Драголюк, який вийшов на поле за п’ять хвилин до взяття воріт. Окрилені успіхом підопічні Олександра Сапельняка в останню десятихвилинку домінували на полі й довели матч до перемоги. Хоча, відверто кажучи, карлівчани того дня не заслуговували на поразку. Але, на превеликий жаль, гра, якою б вона хорошою не була, забувається, а результат залишається. А він знову не втішний…

Наступну гру наші земляки проведуть на своєму полі у суботу, 26 жовтня, проти одного з лідерів чемпіонату – черкаського «Славутича». Початок гри о 15.00.

Андрій ГОНЧАРЕНКО, прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода