- 04-03-2009, 10:03 - admin 1171

Колгоспник (Полтава) – Динамо (Київ). 1962 рік

Звіт полтавської газети про товариський матч між полтавським "Колгоспником" і київським "Динамо".
Колгоспник (Полтава) – Динамо (Київ). 1962 рік

В 1961 році Динамо (Київ) стало чемпіоном СРСР. А у 1962-му відбувся товариський матч з полтавським “Колгоспником”. Наша команда тоді виступала в класі “Б”.

Звіт матчу очима репортера місцевої газети:

“Екс-чемпіон країни програв

Не так часто полтавські любителі футбола бачать ігри команд класу «А». В неділю вони вщерть заповнили стадіон «Колгоспник».

З перших хвилин матчу динамівці Києва демонструють високу техніку гри, вони володіють м’ячем невимушено, легко. А якщо додати, що вони все це роблять на високій швидкості і добре розуміють один одного, то буде ясно, що не так просто стримувати їх атаки захисникам. Вже на четвертій хвилині гості добиваються успіху. Це В. Трояновський (№ 10) пробив так сильно, що воротар С. Басюк не встиг навіть і рук підняти, щоб затримати м’яч. Мабуть, такий легкий успіх запаморочив голову киянам. Вони, як кажуть, почали «гратись», не кваплячись, дозволяючи собі перетримувати м’яч, демонструвати особисті якості.

Полтавчани, пропустивши м’яч, навпаки, почали грати старанніше в захисті, а в нападі за принципом «втрачати нема чого». Двічі воротар гостей Олег Макаров бере важкі м’ячі. Хоч і рідше атакують полтавчани, але атаки їх загрозливі. І все ж до
кінця першої половини гри рахунок не змінився.

Четверта хвилина другої половини гри стала для киян згубною. В. Попіневський (№ 11) забивав гол. Глядачі зустріли цей успіх бурхливими оплесками, радісними вигуками.

Тільки після пропущеного м’яча кияни почали діяти старанніше. Вони перейшли усією командою в наступ на ворота полтавчан. Але захист стримував їх наполегливі атаки. В одній з атак гості так захопились, що забули про свій захист. Микола Дураченко (№7) на 67-й хвилині використав помилку захисника Л. Остовсьського (№ 4), вийшов на штрафний майданчик і сильним ударом послав м’яч у сітку воріт динамівців.

Відчувши загрозу поразки, гості ще більш активізувались, стали грати швидше, знову пішли в атаку.

Але було пізно. Полтавчани дружно захищались і утримали переможний результат 2:1.

Екс-чемпіон країни «Динамо» з Києва зазнав поразки.

А. Григоренко

На фото: у центральному колі капітани команд Віктор Каневський (“Динамо”) та Володимир Борисов (“Колгоспник”).

Підготував: Володимир Костенко

Погода