Новини - 12-02-2010, 12:02 - sasa 201

\”Космос\” – останній півфіналіст

\”Космос\” – останній півфіналіст

Завершився груповий етап чемпіонату Полтавської області з хокею присвячений ХХI-й річниці виводу військ з Афганістану. В останній день групового раунду стояло лише одне питання: ”Хто стане четвертим півфіналістом?” Як виявилося ним став полтавський ХК ”Космос”, який лише за різницею шайб випередив ХК ”Полтава”.


ХК ” Кремінь” (Кременчук) – ХК ”Котельва” 6:1 (2:1,4:0)

(Литвин, Коровайченко-2, Половиткин, Авдонін-2 – Шлачинський)

Перша гра вечора розпочалася з невеликим запізненням. Через погодні умови ХК ”Кремінь” з’явився на поєдинок на 20 хвилин пізніше. Можливо це і стало причиною поганого старту команди, адже часу на розминку у них майже не було. Трохи адаптувавшись на льоду кременчужани перейшли до активних дій в зоні суперника. Як результат – шайба закинута на 4-й хвилині капітаном команди Юрієм Литвином. Переважаючи свого суперника у всіх компонентах, ”Кремінь” вдруге зміг закинути шайбу лише під кінець періоду. Її автором став Коровайченко. Не встигла секундна стрілка зробити повний оберт як гості одну шайбу відквитали. Вдало на ”п’ятачку” зіграв Шлачинський.  

Другий період розставив все по своїх місцях. Шайби Половиткина, Коровайченка та дубль Авдоніна остаточно зняли питання про переможця. Після гри капітан кременчужан розповів, що для команди хокейний сезон на цьому не завершується і ”Кремінь” планує взяти участь у турнірі в Дніпропетровську, який пройде на берегах Дніпра в середині березня.

ХК ”Космос” (Полтава)  – ХК ”РРС”(Полтава) – 6:0 (3:0,3:0)

(Демеля, Гришко-4, Ковальов)

Матч, у якому вирішувалася доля останньої путівки у півфінал, перетворився на бенефіс Віктора Гришка. Саме завдяки його покеру ”Космос” продовжить боротьбу за звання чемпіона області. Перед грою склалася цікава ситуація. Щоб пройти у ”фінал чотирьох” космонавти повинні були перемагати суперника з різницею у 5 та більше шайб. Тому з перших хвилин номінальні господарі кинулися на ворота, які захищав Валентин Радченко. Майже перша по-справжньому небезпечна атака стала результативною. Шайбу провів Юрій Демеля. До завершення періоду ще двічі у воротах розписався Гришко. Половина справи була зроблена, але ще треба закидати щонайменше дві шайби.

Друга двадцятихвилинка розпочалася з курйозу. Судді покарали двохвилинним штрафом гравця ”Космоса”, який не був на передматчевому привітанні. Це викликало подив у численної глядацької аудиторії і між вболівальниками поповзли чутки, чи не хочуть арбітри бачити у фіналі ХК ”Полтава”? Та навіть це не змогло вплинути на бойовий настрій номінальних господарів. Невгамовний у цей вечір Віктор Гришко тікає на побачення з Радченком і без проблем переграє голкіпера, відправивши шайбу під поперечину. На 13-й хвилині відбувся, мабуть, переломний момент у грі. Граючи у чисельній більшості ”РРС” пропустив курйозну шайбу. Ковальов викинув диск зі своєї зони і шайба летіла повз ворота. Радченко хотів її зупинити, але неправильно поставив ключку і переправив шайбу у власні ворота. Тепер стало питання, якщо матч так і завершиться, хто з команд цієї групи вийде до півфіналу?  По завершенню гри на це питання не змогли дати відповіді навіть судді. Але свої аргументи знайшов невтомний Гришко. Він в черговий раз виявився спритнішим за захисників команди суперника і, вийшовши віч-на-віч з воротарем, поставив жирну крапку у матчі.      
    
Тепер на глядачів очікують матчі півфіналу, які відбудуться у парку ”Перемога” у п’ятницю, 12 лютого. Початок першої зустрічі о 16 годині.

Володимир ХОМІЧ

Погода