Новини - 21-09-2019, 11:09 - admin 741

Косовський уперше протистоятиме рідному клубу в якості тренера

Поки жоден колишній динамівець у якості тренера «Ворскли» не зміг взяти очки в першому матчі проти «Динамо».
Косовський уперше протистоятиме рідному клубу в якості тренера

Відразу після призначення Віталія Косовського головним тренером «Ворскли» на нашому сайті з’явився матеріал, в якому ми аналізували успішність колишніх гравців «Динамо» в якості тренера полтавської команди. Сьогодні згадаємо як протистояли послідовники Лобановського киянам у своєму першому матчі.

10-го травня 1999-го року «Ворсклу» в Полтаві проти «Динамо» вивів Анатолій Коньков. Той сезон полтавці розпочинали в якості учасника Кубка Інтертото, потім перетворилися на аутсайдера й претендента на виліт. І лише з приходом на тренерський місток Конькова змогли «вибратися з ями». Тому матч 24-го туру для «Ворскли» не був з розряду «пан або пропав». Полтавці в міру своїх можливостей намагалися чинити опір «Динамо», проте київський клуб у той сезон був надто сильним, про що яскраво свідчить вихід до півфіналу Ліги чемпіонів. Долю матчу вирішили два красиві голи Андрія Шевченка. Це були останні голи нападника в ворота «Ворскли» до від’їзду в Мілан.

10.05.99. Ворскла-Динамо(Київ) 0:2

Наступним свій рідний клуб спробував зупинити Андрій Баль. 30-го вересня 2001-го року «Ворскла» Баля вийшла на стадіон «Динамо» в якості аутсайдера чемпіонату, маючи в своєму активі лише п’ять очок після одинадцяти матчів. Нерви команді Лобановського полтавці попсували, але не більше. Долю матчу вирішив точний удар головою центрального захисника «Динамо» Олександра Головка за сім хвилин до кінця зустрічі.

20-го березня 2004-го року відбувся другий матч екс-динамівця Володимира Лозинського на чолі «Ворскли». Полтавські вболівальники, незважаючи на те, що команда знову боролася за виживання, пішли на футбол. За офіційними даними той матч проти «Динамо» відвідало двадцять тисяч глядачів. Очевидно, своє взяли магія імені суперника й перша гра на своєму полі після зимової перерви. На поле в складі полтавської команди вийшло багато новачків, тому «Ворскла» виглядала розбалансованою й «Динамо» тепер уже Олексія Михайличенка здобуло легку перемогу. На голи Гусєва, Корніленка й Верпаковскіса господарі змогли відповісти лише точним ударом Юрія Целих у компенсований до другого тайму час.

Не пощастило в першому матчі проти «Динамо» й Володимиру Мунтяну. 3-го жовтня 2004-го року кияни без шансів розгромили нашвидкоруч зібрану полтавську команду з рахунком 3:0. Голи забили Гіоане, Клебер та Верпаковскіс.

Таким чином, у Віталія Косовського є шанс стати першим тренером «Ворскли», який відбере очки у свого колишнього клубу вже в дебютному матчі.

Усі дебютні матчі представників київської тренерської школи проти «Динамо» на чолі «Ворскли»:

  1. Анатолій Коньков. 10.05.1999. «Ворскла»-«Динамо» 0:2 (Шевченко, 43, 48)
  2. Андрій Баль. 30.09.2001. «Динамо»-«Ворскла» 1:0 (Головко, 83)
  3. Володимир Лозинський. 20.03.2004. «Ворскла»-«Динамо» 1:3 (Целих, 90-Гусєв, 25, Корніленко, 43, Верпаковскіс, 84)
  4. Володимир Мунтян. 03.10.2004. «Ворскла»-«Динамо» 0:3 (Гіоане, 34, Клебер, 41, Верпаковскіс, 66)
  5. Віталій Косовський. 22.09.2019. «Ворскла»-«Динамо» ?:?.

Олександр Данник

Погода