- 27-09-2012, 09:09 - sasa 206

Кременчуцькому футболу – 100 років!

Кременчуцькому футболу – 100 років!

Рівно 100 років тому у Кременчуці відбувся перший футбольний матч, про який залишилась офіційна згадка.

29 вересня 1912 року кременчуцька газета повідомила про перший офіційний футбольний матч у місті. Він відбувся 26 вересня між командою місцевого реального училища і командою залізнично-дорожнього технічного училища. Завершився матч із рахунком 1:1 після двох «хавтаймов».

У зв’язку з цим, сьогодні, 26 вересня, рівно через сто років на «Кремінь-арені» відбувся матч між збірною Льотного коледжу (один корпус якого – це колишнє реальне училище) та командою технікуму залізничного транспорту. Саме так було відсвятковане сторіччя футболу в нашому місті.

Хоча майстерності гравцям обох команд і бракувало, але бажання боротися за перемогу було хоч відбавляй. Близько 500 уболівальників з боку кожної команди палко підтримували своїх улюбленців та гнали їх уперед, на ворота суперника. Проте протягом двох таймів по 30 хвилин забити бодай один гол не вдалося жодній з команд. У підсумку бойова та «суха» нічия 0:0.
По завершенні гри команди були нагороджені тортами від фірми «Лукас» у вигляді футбольних м’ячів, а також пам’ятними кубками від міської федерації футболу. 

Василь КРИВОРУЧКО

Погода