ФК Полтава - 08-05-2009, 12:05 - sasa 255

Кримські випробування \”Полтави\”

Кримські випробування \”Полтави\”

Черговим випробуванням на міцність і лідерство «Полтави» стане гра на день Перемоги, 9 травня, в Армянську проти місцевого «Титану». Перемога в цій зустрічі, широко відкриє двері перед «городянами» до першої ліги. І навпаки, поразка чи нічия, ще більше загострить боротьбу за вихід у вищій дивізіон.

Наразі команда Олександра Омельчука має в своєму активі 58 очок. Полтавці на два очки випереджають дніпродзержинську «Сталь», з якою в минулому турі зустрічалися вдома і розгромили їх 4:1. Кіровоградську «Зірку» «Полтава» випереджає вже на 5 очок (хоча не треба забувати, що суперники мають в кишені гарантовані 3 очки у грі з «Севастополем-2», який знявся). 52 очка – у майбутнього суперника – армянського «Титану». Отже, в черговий раз команди розіграють не три, а як кажуть, усі шість очок. Для господарів поля це буде останній шанс поборотися за першу лігу, адже у разі перемоги відставання титанівців від «Полтави» скоротиться до 3 пунктів.

Цікаво, що майбутні суперники, принаймні їх керівники, ніде не озвучували свої плани стосовно першої ліги. Хоча після такого вдалого весняного старту обох клубів, можна припустити, що і «Полтава» і «Титан» прагнуть підвищення. Особливо це стосується «Титану», який постійно серед лідерів групи. Однак постійно їм щось заважає піднятися класом вище. Минулого року команда з Криму пропустила перед себе луганський «Комунальник», а цього сезону виступає доволі нерівно. І лише на весні «Титан» надолужив згаяне восени. Взагалі-то «Титан» вже майже 20 років виступає в другій українській лізі, і напевне, вже як ніхто заслуговує першої ліги. Свого часу «Титан» навіть вибив із кубку «Ворсклу»! У рідних стінах кримський клуб завжди грізна сила і будь-якій команді з нею важко грати.

Нині команду тренує відомий у минулому футболіст дніпропетровського «Дніпра» Микола Федоренко, який вже, як тренер встиг попрацювати зі своїм рідним дніпропетровським клубом на рівні вищої ліги та з дублем донецького «Шахтаря». Звичайно, досвід такого тренера – великий плюс «Титана». До того ж склад команди доволі зіграний, як то кажуть розуміють футболісти одне одного з півслова. 

Між собою команди зіграли три поєдинки. Минулого сезону двічі перемогу святкував «Титан»: 2:0 – у вдома і 2:1 – у Полтаві. Якщо перша зустріч в Армянську пройшла за повної переваги господарів і їх перемога не викликала сумнівів, то матч у Полтаві, пройшов в упертій боротьбі, і «Титан» зміг вирвати перемогу лише на останніх хвилинах матчу, тай то тільки завдяки сумнівному пенальті. У першому колі цього сезону «Полтава» впевнено перемогла «Титан» вдома – 2:0.

Отже, 9 травня, Армянськ, стадіон «Хімік», початок о 17.00. Матч «Титан» – «Полтава». Арбітр – Андрій Кузьмін (Миколаїв). Асистенти – Андрій Литвин та Юрій Кир’янов (обидва – Київ). Делегат ФФУ – О.Коваль (Одеса).

Погода