Футбол Полтавщини - 02-03-2014, 05:03 - sasa 150

Лубни готуються до нового сезону

Лубни готуються до нового сезону

Незабаром стартує новий футбольний сезон на Полтавщині.

До нього готовиться і відома муніципальна команда ФК «Лубни», яку очолює амбітний тренер Анатолій Гришанович. Гравці колективу розпочали тренування у звичному режимі і прагнуть у чемпіонаті-2014 достойно виступити у вищій обласній лізі.

Зазначу, що за останні місяці ФК «Лубни» підготував тобто, «виховав», не одного футболіста для команд-майстрів. Ось не повний перелік лубенських гравців, які захищали у минулому сезоні ФК «Лубни» честь міста над Сулою, а нині перебувають у складі відомих футбольних клубів різних рівнів: Владислав Ковтун – «Гірник-Спорт» (Комсомольськ), Єгор Гончаренко – ФК «Ворскла» Полтава (Ю-19), Ігор Реутов – «Говерла» Ужгород (Ю-19), Василь Голов’як – «Металург» Запоріжжя, Олександр Брага – ФК «Ворскла» (Ю-19), Владислав Петришин – ФК «Карлівка».

До цього списку ще додам юного лубенця Сергія Каретника, який нещодавно заключив контракт з відомою командою «Металург» (Донецьк). Це список гравців, які пройшли лубенську футбольну школу під патронатом тренера Анатолія Гришановича. Вони мешкали в Лубнах на стадіоні «Центральний», щодня тренувалися, готувалися до футбольних матчів. Ще рік-два вони нікому не були потрібні, а нині – це гравці відомих клубів майстрів.

У наш футбольний час цікаве одне запитання (не знаю до кого): кому і коли буде якась компенсація до «вирощених» лубенських футболістів? І знову, як і завжди, буде заспокійлива футбольна тиша. Гадаю, що у наш час потрібно вводити якісь зміни у футбольному господарстві. А то закономірно виходить так: спортивні школи виховують футболістів, а приватні клуби їх задарма отримують. Наведу лише один приклад: відомий тренер-викладач Лубенської ДЮСШ з футболу Олександр Сердюк виховав не одного футболіста, а грошову компенсацію ні школа, ні сам тренер не отримали від відомих футбольних клубів. Приклад: його вихованець Сергій Вовкодав не один рік захищав кольори полтавської «Ворскли»…

Щодо лубенських футбольних новин, то у новому сезоні честь Лубен будуть захищати вже не одна, а дві команди – ФК «Лубни» і «Зеніт» (Лубни). Сьогодні обидва лубенські футбольні колективи вже приступили до тренувань і сподіваються гідно виступити у новому чемпіонаті області-2014.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода