- 05-05-2021, 10:05 - admin 14599

Матч ціною в сезон

Анонс матчу 25-го туру «Ворскла» - «Десна».
Матч ціною в сезон

Перед початком другого кола полтавська «Ворскла» не без підстав розглядалася в якості реального претендента на бронзові нагороди. Але наприкінці чемпіонату підопічні Юрія Максимова можуть залишитися без єврокубків. Що ж пішло не так?

«Ворскла»

Зимове міжсезоння вселяло в серця полтавських уболівальників певний оптимізм. Клуб непогано попрацював на трансферному ринку, провівши, як тоді здавалося, точкові трансфери, які мали дати необхідну глибину складу. Насправді вийшло, що реально прийшовся до двору лише Олів’є Тілль. Георгій Цітаішвілі і Бредлі Де Нойер швидко травмувалися, а бразилець Луїзао, схоже, так і не зміг знайти себе в Полтаві. Тому кожна наступна травма чи дискваліфікація ставала для «Ворскли» серйозною проблемою: в обоймі залишалося лише 10-11 повноцінних бійців, а по лаві запасних гуляв вітер.

Крім того, протягом другого кола на атмосферу в команді впливали ззовні. Спочатку ситуацію через матеріали в ЗМІ почали розкачувати агенти Альюна, які, за чутками, намагалися вибити для футболіста космічні умови нового контракту. Це негативно вплинуло на гру захисника, який почав часто помилятися. А потім масла у вогонь підлили Дмитро Щербак, який залишив «Ворсклу» по ходу другого кола, та Володимир Сисенко. Цю ситуацію можна аналізувати окремо. Зараз скажемо, що навіть у неупередженого вболівальника до Сисенка виникає чимало запитань. Не менше, ніж у нього й Щербака до «Ворскли».

На цьому фоні полтавці допускали необов’язкові втрати очок й грали, немов на гойдалках: від чотирьох голів луганській «Зорі» до 1:8 за підсумками двох крайніх матчів. Тепер до передостаннього туру «Ворскла» підходить як шоста команда чемпіонату. Якщо все залишиться як є, то полтавці не потраплять до єврокубків. Щоб пробитися до кваліфікації новоствореної Ліги конференцій УЄФА нашій команді обов’язково треба перемагати вдома «Десну».

Зараз у полтавців з чернігівцями рівна кількість очок – по тридцять сім. Проте команда Олександра Рябоконя поки має перевагу за рахунок очних матчів. Поразка практично закриє «Ворсклі» шлях до Європи. Нічия ж відкладе вирішення питання на останній тур. А в ньому вже не все залежатиме від команди Юрія Максимова. Буде дуже прикро, якщо поразкою від «Десни» «Ворскла» перекреслить у цілому непоганий сезон.

Перед сьогоднішнім матчем основною проблемою «Ворскли» бачиться травма Ігоря Пердути. Скоріш за все, не буде в стартовому складі також Альюна і Луїзао, які вчора грали за дублюючий склад.

«Десна»

У цьому сезоні, хай і ненадовго, чернігівці відчули смак єврокубків. Тому зрозуміло, що команда прагнутиме туди повернутися. Це підтвердив матч двадцять четвертого туру, в якому «Десна» зрівняла рахунок, граючи в меншості проти «Колоса» – ще одного конкурента в боротьбі за єврокубкові місця.

По ходу сезону підопічні Олександра Рябоконя, як і «Ворскла» розглядалися серед претендентів на третє місце, однак стабільності чернігівській команді також не вистачило.

Перед матчем у Полтаві основні кадрові проблеми «Десни» спостерігаються в опорній зоні, що пов’язано з травмою Білошевського та дискваліфікацією Огирі. У нападі не вистачатиме чернігівцям травмованого Будківського.

Як грали в першому колі

Матч першого кола, можливо, не виправдав надій уболівальників у плані видовищності, але видався бойовим. Жоден з суперників не хотів поступатися.

І «Ворскла» не програла б, якби в гру не втрутилася Катерина Монзуль. Якщо вилучення Руслана Степанюка формально зрозуміти можна, то вирішальний гол у компенсований час Дегтярьов забив після подачі зі штрафного, якого… не було. Цікаво, що саме Монзуль отримала призначення на матч команд у Полтаві.

На жаль, через обмеження, пов’язані з коронавірусом, «Ворскла» залишиться без підтримки трибун у вирішальному матчі сезону. Тому вмикайте телевізор і вболівайте за команду хоча б так. Грою в цьому сезоні «Ворскла» на це заслужила.

Олександр Данник

Погода