Новини - 18-02-2010, 02:02 - sasa 228

Мельниченко серед лідерів

Мельниченко серед лідерів

Сьогодні в Сумах, у рамках зимового чемпіонату України з легкої атлетики, розпочався турнір жінок-багатоборок, в якому виступає наша землячка Ганна Мельниченко з Кременчука (вона два тижні тому виграла зимовий Кубок України з легкоатлетичного п\’ятиборства в Запоріжжі).

У Сумах після першого виду – бігу на 60 метрів з бар\’єрами – Ганна Мельниченко показала другий результат серед 21-ї багатоборки, які вийшли на старт змагань. У першому забігу наша землячка фінішувала з результатом 8,43 секунди, який приніс їй 1032 залікових очка. У цьому найсильнішому забігу брали участь не лише кращі багатоборки України, а й Росії та Білорусі (у рамках матчевої зустрічі Україна – Росія – Білорусь), Ганна програла лише олімпійській чемпіонці Пекіну-2008 Наталії Добринській з Вінниці – вона фінішувала з резултатом 8,33 секунди (1055 очок). Після першого виду п\’ятиборства лише Добринська і Мельниченко набрали понад одну тисячу очок, показавши до того ж результат, який відповідає рівню майстра спорту у цій окремій дисципліні \”королеви\” спорту. Тож уже з першого старту стало зрозуміло, що кременчужанка стрімко прогресує у цьогорічному сезоні, адже два тижні тому, коли Ганна Мельниченко стала володаркою Кубка України з жіночого легкоатлетичного п\’ятиборства, вона тоді у Запоріжжі здолала 60 метрів з бар\’єрами за 8,61 секунди (з нормативом кандидата у майстри спорту). А взагалі кращий результат і особистий рекорд Ганни Мельниченко у бігу на 60 метрів з бар\’єрами є якраз той, з яким у Сумах фінішувала Добринська – 8,33. З цим результатом, який також є рекордом Полтавщини серед жінок, Мельниченко фінішувала під час міжнародних змагань в Анконі (Італія) 28 січня 2007 року.

У другому виді п\’ятиборства – стрибках у висоту – кременчужанка знову показала один з кращих результатів у своїй біографії у закритому приміщенні – 182 сантиметри. Він також приніс Ганні чудову суму залікових балів, яка перевищила тисячу – 1003 очка. У секторі для стрибків у висоту наша землячка поділила 2-3 місця з Наталією Добринською, котра також здолала планку на висоті 182 см. А перемогу тут здобула представниця збірної Білорусі Яна Максимова (188 см).

Тож, після двох видів з п\’яти Ганна Мельниченко посідає 2 місце (2035 очок), поступаючись Наталії Добринській сумою у 23 очка (2058 очок).

Зараз у Сумах триває змагання багатоборок у штовханні ядра. Потім відбудуться стрибки у довжину. А призери чемпіонату України з п\’ятиборства серед жінок визначаться сьогодні, 18 лютого, о 17:30, після того, як завершаться останні старти жінок багатоборок з бігу на 800 метрів.


Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода