- 01-05-2012, 02:05 - sasa 304

Ми чекаємо на закінчення сезону

Ми чекаємо на закінчення сезону

Таврія — Ворскла
2 травня. Сімферополь. Стадіон “Локомотив”. Початок о 16.30.
Пряма трансляція на каналі “Футбол+”
Прогноз – 2:1.

Багато хто з уболівальників “Ворскли” чекає на закінчення цього насиченого і чисельного на події сезону для полтавської команди. Давно вже команда за сезон не проводила стільки офіційних матчів. Наразі команда просто дограє чемпіонат у якому біло-зеленим вже нічого суттєвого не світить. Але сезон треба в будь-якому випадку дограти. Попереду у “Ворскли” два матчі. Найближчий із них у Сімферополі проти “Таврії”.

Кримська команда ще має шанси поборотися за місце до Ліги Європи, але для цього їм потрібно перемагати у двох матчах що залишилось і чекати на те, що “Арсенал” спіткнеться. Тоді команда Семена Альтмана зможе посісти п\’яте місце і вже в середині липня стартувати в європейському турнірі. Минулого сезону “Таврія” теж була в кроці від участі в Лізі Європи, але це місце посіла “Ворскла”, яка випередила кримчан лише за додатковими показниками, хоча обидва клуби мали однакову кількість очок. Тому деякі ознаки принциповості гра 29 туру має носити. Тим паче, що в першому колі полтавці вирвали перемогу у кримчан, поступаючись за кілька хвилин до завершення матчу — 1:2. Але голи Курилова та Янузі принесли перемогу — 3:2. Можливо саме цих очок і не вистачить кримській команді посісти бажане єврокубкове місце. Отож, можна припустити, що за логікою господарі повинні прагнути взяти не тільки реванш за поразку, а й продовжити боротьбу за місце в Лізі Європи. А до чого полтавці мають прагнути? Скоріше того, аби не програти. А на більше…

Статистика останніх матчів. Ворскляни перед перемогою 3:2 майже три роки не могли здолати “Таврію”. А якщо говорити про матчі в Сімферополі, то там “Ворскла” лише тричі перемагала в чемпіонаті України. Цікаво, що у всіх трьох перемогах полтавській команді потрібно було забивати неодмінно три голи: 1999 року — 3:0, 2005 року — 3:2 і 2008 року — 3:1. Останнє побачення команд на кримському півострові закінчилося внічию — 2:2. Причому біло-зелені поступалися вже на 15 хвилині матчу — 0:2.

Металург Д — Дніпро
2 травня. Донецьк. Стадіон “Металлург”. Початок о 16.30.
Пряма трансляція на каналі “Футбол”.
Прогноз – 0:2.

Арсенал — Волинь
2 травня. Київ. Стадіон “Динамо”. Початок о 16.30.
Пряма трансляція на каналі “2+2”.
Прогноз – 2:1.

Зоря — Динамо
2 травня. Луганськ. Стадіон “Авангард”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі “Футбол”.
Прогноз – 0:2.

Металіст — Шахтар
2 травня. Харків. Стадіон “Металіст”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі “1+1”.
Прогноз – 0:1.

Олександрія — Чорноморець
2 травня. Олександрія. Стадіон “Ніка”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі “Футбол+”.
Прогноз – 2:1.

Оболонь — Іллічівець
2 травня. Київ. Стадіон “Оболонь”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на Першому національному.
Прогноз – 1:0.

Карпати — Кривбас
2 травня. Львів. Стадіон “Україна”. Початок о 19.00.
Прогноз – 3:1.

Погода