04.05.2013.
Металург (Запоріжжя) - Ворскла (Полтава)
0 : 4


Прем'єр-ліга


Металург 0 : 4 Ворскла
Металург (Запоріжжя) Ворскла (Полтава)
04.05.2013. 13:30
27 тур
Стадіон: Славутич-Арена (Запоріжжя) . 2000 глядачів (вміст 11983)
Погода: сонячно , Температура: 30ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Сергій ДАНЬКОВСЬКИЙ (Київ)
Перший асистент: Андрій БЕРЕГОВИЙ (Макіївка)
Другий асистент: Анатолій ДУДЧИК (Чернігів)
Перший додатковий асистент: Катерина МОНЗУЛЬ (Харків)
Другий додатковий асистент: Роман БОХНЯК (Севастополь)
Резервний арбітр: Ігор МАКОВЕЙ (Жмеринка)
Делегат: Олександр ПРИСТАВКА (Кривий Ріг)
Інспектор: Валерій ЛИСЕНКО (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Словаччина ГРДЛІЧКА Лібор 12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро
39 Зх Україна ОПАНАСЕНКО Євген 4 Зх Албанія ДАЛЛКУ Арменд
17 Пз Україна НЕСТЕРОВ Андрій 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
4 Зх Бразилія МАТЕУС Енріке 8 Пз Україна БУДНИК Євген
13 Зх Україна КОРОТЕЦЬКИЙ Ігор 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
9 Зх Україна ГАВРИШ Віталій 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
5 Пз Сербія ЙОКІЧ Мілош 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
2 Зх Україна САХНЕВИЧ Андрій 23 Зх Україна САПАЙ Вадим
21 Зх Україна ШТУРКО Юрій 40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
10 Нп Бразилія ЖУНІОР 78 Зх Україна КУРИЛОВ Олексій
11 Нп Україна ГАЙДАШ Андрій 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна РУДЕНКО Віталій 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
27 Зх Сербія ІЛІЧ Мілан 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
8 Нп Північна Македонія ІБРАІМІ Бесарт 5 Нп Україна СІЛЮК Сергій
25 Нп Україна КОРОБКА Володимир 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
7 Пз Україна МАТЯЖ Іван 18 Нп Україна ЧИЧИКОВ Олексій
37 Нп Україна ЛАЗАРОВИЧ Тарас 22 Пз Україна КУЦЕНКО Валерій
36 Пз Україна ЮСОВ Дмитро 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
 
Головні тренери
Україна Сергій ЗАЙЦЕВ Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
37 goal.png ЧЕСНАКОВ Володимир
ІБРАІМІ Бесарт
ГАЙДАШ Андрій
substitution.png 46
МАТЯЖ Іван
ОПАНАСЕНКО Євген
substitution.png 46
МАТЕУС Енріке yellow_card.png 51
ЙОКІЧ Мілош yellow_card.png 55
САХНЕВИЧ Андрій yellow_card.png 57
59 goal.png ГРОМОВ Артем
61 substitution.png КУЦЕНКО Валерій
ПЕРДУТА Ігор
ЮСОВ Дмитро
КОРОТЕЦЬКИЙ Ігор
substitution.png 64
70 goal.png БУДНИК Євген
75 yellow_card.png МАРКОСКІ Йован
78 substitution.png СКЛЯР Олександр
МАРКОСКІ Йован
79 goal.png БУДНИК Євген
81 substitution.png СІЛЮК Сергій
КРИВОШЕЄНКО Іван
86 yellow_card.png СКЛЯР Олександр
ІБРАІМІ Бесарт yellow_card.png 88

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Перемогти і забути

Металург З - Ворскла
4 травня. Запоріжжя. Стадіон Славутич-Арена. Початок о 13.30
Пряма трансляція на каналі Футбол
Прогноз ― 0:2

Як не дивно, але завтрашній матч у Запоріжжі дуже важливий для Ворскли. Після того, як Говерла обіграла Карпати - 2:1, підопічним Сергія Свистуна необхідно перемагати аутсайдера Металург. Адже відстань від ужгородців скоротилася до чотирьох пунктів, а тому невдача із запорожцями робить фініш для ворсклян нервовим і навіть непередбачуваним. А якщо зважити на ту обставину, що в останньому турі полтавці вдома прийматимуть Говерлу, то не виключено, що в тому матчі може вирішуватися доля обох команд у Прем'єр-лізі, то навіть не хочеться про це думати. А щоб цього не трапилося, Ворсклі потрібно просто перемогти Металург і, вже точно, спокійно чекати закінчення чемпіонату і відпустки.

У Запоріжжі Ворскла в останнє перемагала майже 8 років тому. 23 жовтня тоді ще під керівництвом Віктора Носова ворскляни доволі легко обіграли Металург - 2:0. Голи на рахунку Деніса Ґлавіни та Дмитра Бровкіна. Цікаво, що з того складу біло-зелених досі грають Сергій Долганський, Арменд Даллку та Павло Ребенок. За Металург тоді грали такі відомі футболісти, як Дмитро Чигринський, Сергій Попов, Сергій Нагорняк. Крім того, за запорізьку команду грав нинішній нападник Ворскли Сергій Сілюк, для якого Металург колись був рідною командою.

У першому колі в Полтаві Ворскла розгромила Металург, який тоді ще керував Віталій Кварцяний - 5:0. А ось останні два матчі в 2011 році в Запоріжжі Ворскла програла в "суху": 0:2 у чемпіонаті і 0:3 ― в Кубку України. Так, що пора порушити сумну традицію не перемагати в Запоріжжі. Тим паче Ворсклі вкрай потрібні очки, та й коли ще знову доведеться зіграти з Металургом, який за підсумками цього чемпіонату знову опуститься до першої ліги.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Майже врятовані!

Ворскла досить легко перемогла в Запоріжжі аутсайдера Металург і фактично забронювала собі місце серед еліти на наступний сезон

У першому таймі гра була досить млявою і неспішною. Можливо причина у ранньому початку матчу, спека. Однак саме така спокійна гра була цілком на руку Ворсклі. Гравці спокійно, як на тренуванні, розігрували м'яч.

Сергій Свистун в черговий раз перекроїв стартовий склад. Вийшов після травми у старті Володимир Чеснаков, Олексій Курилов, Павло Ребенок, Євген Будник та Валим Сапай. Натомість Скляр, Сілюк і Ткачук сіли на лаву запасних, а грецького легіонера ворсклян Панайотіса Лагоса не було навіть в заявці команди. На лавці опинилися і улюбленці Свистуна Куценко і Сілюк.

Матч активніше розпочали господарі поля. Вже на 9-й хвилині Жуніор навісив зі штрафного і Коротецький у падінні пробив по воротах, але Непогодов вируч. Далі гра вирівнялася, а згодом вже Ворскла перехопила ініціативу і більше почала контролювати м'яч.

На 28-й хвилині Ребенок зробив передачу з флангу на Громова ударив головою, але м'яч якимось дивом оминув ворота Металурга.

А на 37-й хвилині Ворскла забила. Володимир Чеснаков завершив багатоходову комбінацію біло-зелених ударивши з району одинадцятиметрової позначки в кут воріт Грдлічки. До перерви господарі навіть не змогли наблизитися до воріт Непогодова. Ворскла спокійно і невимушено тримала гру в своїх руках.

У другому таймі картина гри істотно не змінилася. Лише господарі стали діяти більш жорсткіше, як наслідок Сергію Даньковському довелося показати жовті картки.

На 59-й хвилині Громов фактично зняв питання про переможця зустрічі. Провал в обороні Металурга закінчився виходом віч-на-віч Артема і він точним ударом проштовхнув м'яч повз голкіпера запорожців.

На 70-й хвилини Будник взагалі довів рахунок до великого. У центрі оборони Металурга знову утворилася неймовірна дірка, в яку увірвався Будник і ударом в один дотик з 20-ти метрів зняв павутину з дальньої дев'ятки воріт Грдлічки.

За дев'ять хвилин Будник забив четвертий гол у матчі, оформивши свій дубль. Скляр віддав передачу на Будника, який, випередивши Матеуса, вискочив на побачення з Грдличкою і легко перекинув м'яч через воротаря Металурга ― 4:0!

Цікаво, що в першому колі Ворскла також перемогла Металург із великим рахунком ― 5:0. Отже, щоб остаточно зняти всі питання стосовно прописки у Прем'єр-лізі полтавцям достатньо в наступному турі вдома перемогти донецький Металург. Однак за певних обставин і нічиї може бути досить. А ось перемога дозволить навіть замахнутися на місце в десятці, про яке так мріє Свистун.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Сергій Свистун: Нарешті ми забиваємо голи, нас прорвало

Післяматчева прес-конференція наставника біло-зелених була короткою: Сергій Свистун був лаконічним, а у представників запорізьких ЗМІ питань не було

- Так, ми виграли, нарешті мені гра сподобалася. Нарешті ми забиваємо голи, нас прорвало. Але гра була нервова, особливо перший тайм. Моменти виникали біля обох воріт, обидві команди прагнули забити. Не зовсім зручний час для гри - 13:30, спека, це знущання над футболістами. Грою я задоволений.

- Сьогодні був вкрай слабкий суперник або ваша команда відмінно зіграла?

- Удача була на нашому боці. Моменти були і у нас, і у Запоріжжя. Забий нам Запоріжжя свої моменти, все могло б бути по-іншому. Сьогодні виручив воротар, молодець.

Сергій Зайцев: На полі був повний бардак

Керманич Металурга Сергій Зайцев прокоментував розгромну поразку від полтавської Ворскли.

- Команда не продемонструвала дисципліни, самовіддачу, які повинні були бути. У першу чергу вони повинні вибачитися перед уболівальниками за свій виступ. Це цілковитий провал, особливо в обороні. Так грати, як сьогодні Матеус і Опанасенко, не можна. Це дитячі помилки. Будь-яка помилка призводить до небезпечних моментів і голів. Укупі з нашою реалізацією моментів це вже ні в які рамки не влазить. Треба рухатися далі, зараз за курсом три важких ігри, падати далі нікуди.

- Прокоментуйте епізод з другим забитим голом. Команда просто зупинилася?

- Помилка центрального захисника, його не підстрахували, Коротецький теж не звузив. Сьогодні на полі був повний бардак, раніше якось більш злагоджено грали. До першого гола гра виходила. У другому таймі повинні були зрівнювати рахунок, але пропустили ще один. Гравці високого рівня не повинні так помилятися.

- Команда посипалася під час гри або ще до гри?

- Коли не грають лідери команди, складно. Кому дали шанс, його не виправдали, рівня не вистачає ще. Ми з Полтавою грали в однакових умовах, але вона проявила характер, а ми ні.

- У другому таймі спорожнів фан-сектор. Як команда відреагувала?

- Не знаю навіть, що на це сказати. Команда повинна вибачитися і все. Те, що фанати покинули трибуну, - це показник рівня нашої гри сьогодні.

Фото гри


23_28_mz-vp_01.jpg
Офіційна програма матчу

Погода