- 14-05-2009, 10:05 - Націоналіст 243

Микола Павлов: \”Ми вчора гарно погуляли\”

Микола Павлов: \”Ми вчора гарно погуляли\”

Микола Павлов: \”Ми вчора гарно погуляли\”

Вітаємо вас і вашу команду з виходом у фінал! Важко було спостерігати за матчем з трибун?

Дуже важко, але з іншого боку нервів для фіналу залишиться побільше. Якби я вчора був на тренерському містку, гадаю мене знову таки б вигнали звідти. Але не за агресивну поведінку, просто на містку більше переживаєш за гру і більшість суддів трактують це як агресивну поведінку. Мені їх дії неприємні і незрозумілі.

Якісь поради під час гри давали вашому помічнику Івану Балану, який безпосередньо був біля гравців?
Під час гри ніяких настанов тренерському складу, в особі Івана Балана, Сергія Дірявки і Андрія Тарахтія, не давав. Все, про що ми говорили перед початком гри, ми виконали. Весь матч пройшов за нашим планом. Всі заміни були обумовлені до початку гри. І навіть те, що на останніх хвилинах на поле вийшов молодий Безус.

Не з першого разу, але вам все ж таки вдалось обіграти «Металіст». Щось змінювали впродовж цих матчів?
Нам нікого міняти. Змінюють гравців , коли є два склади такі як в «Шахтарі» і «Динамо», є можливість десь когось замінити в «Металісті», а у нас грають одні й ті ж самі. Змінювати я міг лише тактичну схему, але про неї в інтерв’ю ніхто не каже.

Український рефері Ігор Іщенко з таким матчем справився? Як ставитесь до запрошення суддівства головних матчів іноземних рефері?
Я ще до гри казав, що питань про кваліфікацію Іщенка у мене не виникає. Іщенко – гарний арбітр, з футбольної сім’ї, його батько визнаний український тренер, якого я дуже поважаю.
А стосовно зарубіжних суддів – я не проти. Всі ігри, що проводились під егідою європейських рефері, проводились вдало, без помилок. Хай наші судді подивляться на працю європейців, обміняються досвідом.

З ким вам було б краще грати в фіналі «Шахтар» чи «Динамо»?
Без різниці, ми свою задачу виходу в фінал виконали.

В першому колі національного чемпіонату вам вдавалось обіграти підопічних Луческу, за рахунок чого можна буде повторити цей результат в фіналі?
Ми розраховуємо на те, що «Шахтар» багато сил віддасть фіналу Кубку УЄФА та недооцінить нашу команду. А першому колі у нас була зовсім інша команда, в Полтаві вже немає Кравченка, Чижова. В результаті цього наша тактична схема також змінилась.

Боротьба за єврокубки закінчена, що головніше кубок чи місце в чемпіонаті?
За кожну перемогу футболісти продовжуватимуть отримувати преміальні. Тож гадаю, наша команда не зменшить обертів. Але треба зауважити, що ця гра у нас відняла багато фізичних і психологічних сил. Вчора після матчу ми гарно погуляли.

Як саме відзначали вихід в фінал?
В роздягальні ми випили декілька ящиків шампанського, а потім футболісти всю ніч гуляли по ресторанам Полтави. Сьогодні ввечері у нас назначене тренування, сподіваюсь що всі являться живими здоровими і в міліції ніхто не бував.

На наступний рік «Ворсклу» очікують матчі Ліги Європи, про підсилення складу з президентом вже балакали? І взагалі скільки приблизно в вашому клубі виділяється на трансфери і чи виділяється взагалі?
Поки що я не просив у президента грошей на трансфер, якби сказав гадаю він би дав. Ми і так маємо гарний склад, але для того щоб прогресувати треба підсилюватись. Ми завжди хотіли підсилитись, але всі розуміють в яких умовах зараз знаходиться вся країна. Світова криза вплинула і на нас. Будемо сподіватись, що криза закінчиться на наш бік і ми зможемо запросити більш кваліфікованих гравців до нашої команди.

В останній раз Полтава відчувала смак єврокубків 10 років тому, що ж ви так змінили, чого не вдавалось зробити вашим попередникам?
Я абсолютно нічого не змінював, в Полтаві були гарні футболісти. Переді мною  працювали чудові наставники, які залишили гарний спадок для мене. А я прийшов з своїм тренерським колективом і дещо змінив в тренувальному процесі, навів порядок з дисципліною на полі.

turnir.com.ua

Погода