Новини - 18-04-2009, 08:04 - sasa 282

Микола Павлов: ” Мы и в церковь уже ходили. Но и это не помогло”

Микола Павлов: ” Мы и в церковь уже ходили. Но и это не помогло”

Мирон Маркевич, тренер “Металіста”:
– Так сталося, що ми будемо грати дві гри підряд. Обом командам потрібна була перемога. Десь нам трошки більше поталанило, що при рівній грі ми виграли. Однаково було моментів. І “Ворскла” мала моменти. Я не кажу стопроцентні. Але моменти були. Хоча більшість часу гра проходила в середині поля. Через три дні другий раунд протистояння. Думаю, що гра буде не простою як для нас, так і для “Ворскли”.
– Мироне Богдановичу, з перемогою. Але як мінімум по першому тайму склалося враження, що “Металіст” і вигравати то не дуже хоче, і боротися за Лігу чемпіонів.
– Ну, по-перше, ви помітили, напевно, що ми неповним складом грали.  Це пов’язано з тим, що у нас деякі гравці “сидять” на картках. По-друге, я не знаю, хто може подумати, що ми відмовляємося від Ліги чемпіонів. Вийде в нас – дякувати Богу. Ми будемо боротися до кінця. Щодо настрою, то розумієте, команда,  провела дуже непрості матчі в кубку УЄФА і в чемпіонаті (ми грали з нашими лідерами). Два матчі з ”Сампдорією”. Два з “Динамо”. Це не так просто. Самі розумієте десь команда потрапила в психологічну яму. Ми стараємося якось її витягнути звідти. Але то непросте завдання. При такій посередній грі команда взяла три очка – і то вже добре.
– Олійник відіграв матч і не мав моментів. А Девіч вийшов – відразу забив. Це була попередня задумка, чи так просто вийшло по ходу матчу?
– По ходу матчу ми прекрасно розуміли, що треба щось внести в атаку. Олійник, наче, і великий об’єм роботи проробив. Але ця заміна напрошувалася.
– Чи зробили Ви якісь висновки перед кубковим матчем?
– Ну, звичайно. “Ворскла” – хороша команда. І я це кажу не тому, що ми виграли. Це команда, яка завжди мені імпонувала. З того сезону вона більшість часу показувала хороший футбол. Тому ми дуже серйозно будемо готуватися до півфіналу. Прекрасно розуміємо, що боротьба буде дуже серйозна.
– Судячи з ваших слів, Ви “заховали” сьогодні кількох гравців від карток. Чи значить це, що кубок для Вас важливіший, ніж потрапляння в Лігу чемпіонів?
– По-перше, до Ліги чемпіонів треба бути дуже добре готовим. У нас зараз президент багато робить для розвитку інфраструктури. Вона ще не закінчена. Вона буде закінчена до Нового року. Великі фінанси туди йдуть – це і стадіон, і база, і футбольна академія. Плюс нам треба доукомплектовуватися, якщо ми хочемо грати у Лізі чемпіонів. Це інший рівень. Ми це відчули в кубку УЄФА. Це вже на голову серйозніший рівень. До нього треба бути готовим. Як у нас вийде – час покаже. Ще є попереду шість матчів: три дома, три на виїзді. Вийде – значить вийде.


Николай Павлов, тренер “Ворсклы”:
– Представьте себя на моем месте. Я бы хотел быть сейчас на вашем. Две игры подряд мы проигрываем на последних минутах. Мы и номера клубного автобуса поменяли, иконы повесили, в церковь сходили. Говорили, может быть, это нам поможет. И это не помогло. Через три дня у нас игра на кубок. Постараемся реабилитироваться. Но как это будет выглядеть через три дня – посмотрим. Мне, наверное, легче ответить на вопросы, если они есть.
На сколько Вас сейчас устраивает игра Сергея Долганского?
– Вы знаете, у мене есть помощники (в прошлом вратари). Они считают, что Сережи Долганскому надо или доверять, или же не доверять. В том году он нас много спасал. В этом я бы не сказал, что он много ошибается. Не выручает. Вы это имеете ввиду?

Он на выходах стал играть менее уверенно.
– Это рабочие моменты. Я бы не стал делать с него виноватого.
– Уже понятно, что единственным шансом Полтавы выйти в еврокубки есть кубок Украины. Вы какую-то информацию получили о «Металлисте» сегодня? Есть ли у Вас какие-то заготовки как играть?
– Ну мы же сегодня с ними играли!
– Я имею ввиду матч на кубок Украины.
– Вы думаете у них появятся новые игроки? Может те, кто вышел сегодня на замену, выйдут в стартовом составе. Этот клуб имеет возможность проводит ротацию. У нас, к сожалению, такого нет. Какой состав будет у них мы увидим в протоколе. Так, как было сегодня.
– Удовлетворило ли Вас судейство норвежской бригады арбитров?
– Я хочу посмотреть судейство там. И тогда сравним.
Олександр ПОЛТАВЕЦЬ
Фото www.vorskla.com.ua

Погода