Прес-конференції - 31-07-2011, 11:07 - sasa 147

Микола Павлов: \”Скільки років до Львова приїжджаю, а таких \”Карпат\” ще не бачив\”

Микола Павлов: \”Скільки років до Львова приїжджаю, а таких \”Карпат\” ще не бачив\”

Наставник ворсклян прийшов на прес-конференцію після матчу з “Карпатами” в гарному гуморі

 

– Пам’ятаєте, після останньої нашої гри я сказав, що ми зустрінемося в Лізі Європи. Ми ще не вилетіли, «Карпати» теж, тому я дуже радий, що ми є вдома командами, які грають в Європі. Сьогоднішня гра була дуже важливою для «Карпат». Зараз в них одне очко – я не пам’ятаю, щоб команда так стартувала. Дивився матч в Маріуполі, вони не заслуговували на поразку. Про інші матчі не скажу нічого, бо їх не бачив. По сьогоднішній грі – у нас вийшло більше половини гравців, які не грали в четвер. І вони створили проблему. Тепер ми не будемо знати, кому довірити право стартувати в Ірландії, 4 серпня, і вирішити завдання виходу в наступний етап Ліги Європи. Швидкий гол нам дуже допоміг, гра була під нашим контролем. Коли ж забив Вася Сачко, я вже більше вірив у перемогу, ніж у невдалий результат.

 

– Якою була ваша стартова установка?

– Нестандартна. В одного нашого хлопчика, який грає за молодіжний склад, що вчора виграв в «Карпат» 3:0, Ігоря Радченка день народження. А у нас є традиція. Якщо в когось якась подія радісна чи день народження, то він заходить до головного тренера і заносить цукерки, віскі, горілку… Заходить з самого ранку хлопчина, пів дев’ятої, хвилюється. Я питаю в нього що трапилося. Він каже, що в нього день народження. Я попросив його прийти на установку. Сказав, що цей день він запам’ятає на довго. Він наш місцевий вихованець. А коли він пішов я сказав, що тепер ми повинні собі зробити подарунок. Ми маємо створити настрій хороший, щоб боротися далі у Лізі Європи. От і все. Назвав склад і більше нічого.

 

– «Карпати» зіграли нижче своїх можливостей?

– Скільки років до Львова приїжджаю, а таких «Карпат» ще не бачив. Три дні тому вони грали проти ірландців, які багато захищалися, ймовірно, гравці втратили багато сил. Не так у фізичному плані, як у психологічному. Можливо вони не змогли перелаштуватися на чемпіонат і добитися результату, до якого вже привчили своїх фанатів.

 

– Ви теж мали б бути спустошені психологічно…

– Але на цю гру я випустив відразу сімох футболістів, які не грали зі старту проти «Слайго».

 

– Якщо чесно, сьогодні ви гру з «Карпатами» тримали в голові, чи все ж з ірландцями?

– Все ж пріоритетом для нас буде Ірландія. Це та гра про яку більше пишуть, більше показують. І для молоді, і для ветеранів, є додаткова мотивація. Закарлюка, Сачко… Коли вони ще в Європі пограють? Зараз нам дуже потрібний їхній досвід.

 

А ви заздалегідь плануєте ротацію?

– Такої можливості за останні три з половиною років у мене не було. В Європі я спостерігав, що наприклад Луческу, завжди робить ротацію і добивається результату. Але в нього інший рівень гравців, так само інший рівень суперників. В чемпіонаті дав можливість гравцям себе проявити. Якби ми через тиждень грали, то я б кращих вибирав. Сьогодні Матвеєв грав після важкої травми. І відіграв, як на мене, дуже непогано.

 

– Ви добре стартували. Не боїтеся, що скоро настане спад у грі?

– Ми вже звикли. Ми ж добре починаємо, а потім нас освіжають. Зараз нас «Олександрія» вже в першій грі освіжила. Ми то піднімаємося, то опускаємося. Але зараз у нас є лавка запасних. Сподіваюся, що вона дозволить нам уникнути спадів. Гарантувати не можу. Дякую. «Карпатам» удачі.

Погода