Матчі - 14-08-2021, 08:08 - admin 1734

Могло бути гірше

«Ворскла» за посередньої гри здобуває в Луцьку нічию.
Могло бути гірше

“Верес” (Рівне) – “Ворскла” (Полтава) 1:1 (0:0)

Протокол матчу.

Після матчу з «Вересом» у полтавських уболівальників були, напевне, змішані відчуття. З одного боку, їх команда не програла жодного з чотирьох стартових матчів, набрала вісім очок й перебуватиме в верхній частині турнірної таблиці. З іншого – полтавці вже встигли вилетіти з єврокубків і стабільністю не вирізняються, провалюючи цілі тайми. А в Луцьку до поганих по рівню гри можна віднести й увесь матч.

Частково слабку гру можна пояснити відносно раннім початком матчу. Гра стартувала о 17:00, було ще досить жарко. Крім того, на поле вийшов той самий склад, що і в матчі проти ПФК «Львів». Рівноцінної заміни цим гравцям, за словами тренера ворсклян, зараз немає.

Перший тайм вийшов з розряду таких, про які краще пошвидше забути. Команди виглядали важко, десь діяли обережно. Тому й якихось гострих моментів біля воріт Різника й Когута згадати не виходить. Якщо не рахувати неточний удар з гострого кута в виконанні Кане та удар головою вище воріт від Чеснакова, який капітан полтавців наніс після подачі кутового.

Як часто буває в таких випадках, гру розкрив гол. На 48-й хвилині «Ворскла» за рахунок настирливості Челядіна отримала право на пенальті. Півзахисник полтавців упевнено пішов до штрафного майданчика, що стало певною несподіванкою для захисників «Вереса». Віталій Романов після падіння Артема вказав на одинадцятиметрову позначку. Олів’є Тілль, як і в матчі з КуПСом, пробив сильно й точно. Когут напрямок удару вгадав, проте дотягнутися до м’яча не зумів.

Тут би «Ворсклі» спокійно відійти назад та зіграти на контратаках, спробувавши покарати «Верес», якому тепер потрібно було відігруватися. Цей план пішов шкереберть, оскільки вже через п’ять хвилин команда Юрія Вірта відігралася. Гегедош подав кутовий з правого флангу, Солдат «відірвався» від Якубу й головою з близької відстані спрямував м’яча у ворота.

Могло все стати геть погано. Ще через дві хлини Віталій Романов призначив пенальті вже у ворота «Ворскли». Сергійчук зачепився за ногу Тамма й упав. Естонський захисник полтавців ніяких цілеспрямованих рухів для того, щоб збити нападника суперника не робив, але формально рефері все ж міг карати «Ворсклу». Пробивати пішов сам Сергійчук. Колишній ворсклянин виконав пенальті дуже невдало: спробував забити «паненкою» й влучив у поперечку.

Надалі «Верес» був ближчим до перемоги, ніж «Ворскла». Рівняни атакували й пробивали частіше, а в нашої команди виникали суттєві проблеми з організацією наступальних дій. Трохи додав руху попереду вихід на заміну Вакули, однак для перемоги цього було дуже мало. Пешич і Есеола також не змогли пожвавити гру.

Останній шанс вирвати перемогу «Верес» втратив у компенсований час. На щастя «Ворскли», Мірошник не зміг згрупуватися й влучити в ворота з близької відстані. 1:1 – нічия, яку з урахуванням ходу гри можна вважати скоріше здобутком, ніж втратою.

Олександр Данник

Фото УПЛ

Погода