Матчі - 17-07-2020, 09:07 - admin 972

Молодь «Ворскли» поступається «Маріуполю»

Полтавська команда опускається на десяте місце.
Молодь «Ворскли» поступається «Маріуполю»

“Ворскла” (Полтава) – “Маріуполь” 1:2 (0:0)

Протокол матчу.

За кілька днів до матчу проти «Маріуполя» стало відомо, що головний тренер полтавців Юрій Максимов дозволив основним футболістам достроково завершити сезон і відправитися в відпустку.

Спочатку таке рішення видавалося трохи дивним. Адже «Ворскла» теоретично ще мала шанси на восьме місце. Так, вони були невеликі, але були. Трохи пізніше тренер зізнався, що рішення було прийняте ще до початку матчу «Маріуполь»-«Олімпік». У Полтаві не вірили, що команда Бабича не візьме свої очки в грі проти донеччан. Повертати все назад, схоже, було запізно. Тому в четвер проти «Маріуполя» вийшов дублюючий склад під керівництвом Віталія Косовського, підсилений воротарем Ткаченком та півзахисником Якубу.

Перший тайм нашій команді не вдався. Полтавці діяли скуто й дозволяли супернику створювати моменти. Найнебезпечнішим був удар Кащука з близької відстані в середині першого тайму. Ткаченко зреагував й зумів перевести м’яча на кутовий. «Ворскла» «огризнулася» на 45-й хвилині. Це Козиренко увійшов до штрафного майданчика, хитнув опонента й цілив у дальній кут. Рикошетом від захисника м’яч пішов на кутовий.

Початок другого тайму видався для хлопців Косовського хорошим. Поки маріупольці входили в гру після перерви, «Ворскла» заробила кутовий з правого флангу. Челядін подав, а Павлюк головою з близької відстані вразив ворота – 1:0. 

Через п’ять хвилин становище гостей стало, як тоді здавалося, зовсім кепським. Ігнатенко ціною другої жовтої картки перервав небезпечну контратаку «Ворскли», яку розганяв Козиренко. Закономірне вилучення. Однак, гра в меншості подіяла на команду Бабича позитивно. Гості перебудувалися й заскпокоїлися. Сприяв цьому й швидкий гол. На 56-й хвилині Дубку не вистачило холоднокрвоності й молодий захисник порушив правила проти Кулакова у штрафному майданчику. Пенальті реалізував Чурко – 1:1. Взагалі, Андрій Кулаков був чи не найпомітнішою постаттю в атаці «Маріуполя». На 80-й хвилині нападник вийшов сам на сам з Ткаченком, проте переграти воротаря не зумів.

Все ж перемога залишилася за гостями. На 86-й хвилині «Маріуполь» розіграв хорошу комбінацію, підсумком якої став удар Кирюханцева. Полтавські захисники забули суперника на дальній стійці й забивав він уже практично в порожні ворота – 1:2.

До завершення матчу вилучення за друге попередження встиг отримати Челядін. А Віталій Косовський провів ще три заміни. На жаль, на результат матчу вони вже не вплинули.

Після перемоги «Олімпіка» над ПФК «Львів» «Ворскла» опустилася на десяте місце. Нижче наша команда за підсумками чемпіонату вже не буде. А ось повернути дев’яту позицію може. Для цього, як мінімум, необхідно добре зіграти в заключному матчі чемпіонату проти «Дніпра-1».

Олександр Данник

Погода