- 12-03-2009, 08:03 - sasa 347

Молодіжна першість “Ворскла” – “Львів” – 2:0

Молодіжна першість “Ворскла” – “Львів” – 2:0

Молодіжна першість “Ворскла” – “Львів” – 2:0

Безус 9-пен., Громов 32

Ворскла: Чуваєв, Матвєєв, Пєсков, Зоря, Вовкодав, Чеснаков (Місяйло, 46), Громов (Карпов, 82), Субочев (Іванов, 46), Безус (Вечурко, 59), Кунєв, Локтіонов.

З перших хвилин матчу ініціативу захопили господарі, що вилилося у гол вже на 9-й хвилині. Швидку атаку по лівому флангу полтавців захисники львів’ян не за правилами зупинили у своєму штрафному майданчику і арбітр матчу Сергій Скирда без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Вирок впевнено виконав Роман Безус, сильно пробивши по центру воріт. Після забитого голу ”ворскляни” продовжили насідати на ворота Юрія Шевчука. Особливо активним у складі ”біло-зелених” був Роман Локтіонов, який у середині тайму відзначився двома небезпечними ударами. Ефектним вийшов перший постріл, якого форвард завдавав у падінні через себе, проте удар виявився не сильним і голкіпер без проблем зафіксував м’яч. Та вже через п’ять хвилин рахунок, завдяки зусиллям Романа, став 2:0. Локтіонов здійснив прорив по лівій бровці і прострілив у воротарський майданчик, де суперник без нагляду залишив Громова. Артему залишалося лише вдало підставити ногу, що він і зробив. Лише після цього про свою присутність на полі нагадали і гості. Віталій Грицай на лівому фланзі обійшов Громова та Матвєєва і пробив, але неточно. Закінчення тайму також пройшло за переваги полтавців. Локтіонов пробив метрів з двадцяти трьох – Шевчук відбиває та першим на добиванні був Кунєв, але і йому не вдалося переграти голкіпера львів’ян. Після подачі кутового у виконанні Громова удару головою завдавав Матвєєв – прямо у руки воротарю.

Другу половину гри активніше розпочали гості. Спочатку на 50-й хвилині після подачі кутового з лінії воротарського майданчику небезпечно пробивав Дністрян – м’яч пройшов в метрі від правої стійки. За дві хвилини на удар метрів з двадцяти п’яти наважився Андрій Мостовий. М’яч після його удару полетів вище воріт. На це господарі відповіли своєю ”п’ятихвилинкою”, впродовж якої на ударну позицію виходили по черзі Кунєв та Локтіонов та обом забракло влучності. Контроль над грою знову взяли полтавці. На 60-й хвилині подачу зі штрафного Вовкодава як і у першому таймі у падінні намагався замкнути Локтіонов та на заваді стала стійка воріт. У наступній атаці Роман вже сам класно виконав штрафний і надіслав м’яч у правий нижній кут. Олександр Висоцький, який замінив по перерві Шевчука, не без проблем перевів м’яч на кутовий. Далі знову команди ”увімкнули дальню артилерію” і обмінялися ударами. За господарів відзначилися Вовкодав (його удар прийшовся в голкіпера) та Місяйло, а у гостей удари повз ворота завдали Іван Білий та Станіслав Гончарук. А головний епізод другої частини гри виник на 80-й хвилині, коли гості у своєму карному майданчику нечемно повилися з Кунєвим. Суддя вдруге призначив пенальті. М’яч рішуче взяв сам постраждалий та переграти Висоцького йому не вдалося.

Володимир ХОМІЧ

Погода