- 16-04-2009, 11:04 - sasa 300

Момент істини настав

Момент істини настав

Ворскла – Металiст (1:3)*
18 квітня. Полтава, стадіон \”Ворскла\”, початок о 16.00
Пряма трансляція на Першому національному
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:0

Щастить нинішньої весни \”Металісту\” грати по кілька матчів з однією і тією ж командою в проміжок у декілька днів. У березні тричі за десять днів харків\’яни грали з \”Динамо\”, двічі поступилися киянам і, зрештою, припинили боротьбу за Кубок УЄФА. І ось на черзі – два матчі поспіль з \”Ворсклою\”. Звичайно порівнювати ці дві події не варто, однак факт залишається фактом і сподівання на позитивний для полтавців результат ще жевріє в серцях уболівальників. Проте – про все по порядку.
Напередодні Великодня \”Металіст\” завітає до Полтави на календарну гру чемпіонату. Який матч головніший для \”Металіста\”? Певно – обидва важливі. Особливо після домашньої осічки у грі з \”Карпатами\”. Друге місце, яке, здавалося, міцно забронювали для себе харків\’яни, вже не їхнє. З іншого боку, претензії \”Металіста\” на виграш національного Кубка є небезпідставними. Команда вже давно прагне виграти щось вагоме.
Щодо \”Ворскли\”, то після зими прагнення команди не дуже зрозумілі. Заяви президента Олега Бабаєва вже давно ніхто серйозно не сприймає. Хоча Олег Мейданович в черговий раз чітко і вголос сказав, що завдання – потрапляння у Лігу Європи та вихід у фінал Кубка України. Однак після п\’яти невиграних матчів наставник ворсклян Микола Павлов сказав, що ці завдання в умовах кризи для \”Ворскли\” є нездоланними, що підбір футболістів не дозволяє їм замахнутися на Європу. Чи лукавив Микола Петрович, чи казав правду, ми з\’ясуємо саме після цих двох матчів із \”Металістом\”. В усякому разі момент істини для полтавців вже настав.
В останні роки \”металісти\” для ворсклян доволі складний суперник. У новому тисячолітті біло-зелені перемогли Харків лише двічі по 1:0: по разу вдома і на виїзді. У 2002-му – у Полтаві, а 2005-му – в Харкові. Отже виходить, що вже майже сім років \”Металіст\” для \”Ворскли\” в рідному місті є нездоланним. Минулого року двічі команди зустрічалися на Слобожанщині. І двічі \”Ворскла\” була бита за усіма статтями. Навесні – 0:3 (це була перша гра Павлова на тренерському містку полтавців) та 1:3 восени (у першому колі – єдиний матч, де ворскляни пропустили три м\’ячі). У свою чергу, 2007-го волею календаря команди двічі зіграли у Полтаві. І тут двічі були зафіксовані нічийні результати. Спочатку – 2:2, а потім – 1:1. Що цікаво, в обох матчах господарі вели у рахунку, однак утримати перемогу так і не змогли.
Отже, у суботу на нас чекає, безперечно, центральний матч туру, переможець якого може мати чимало дивідендів для вирішення своїх локальних завдань. Однак, навіть за невдачу будь-якої команди в чемпіонаті, можна відігратися наступної середи в кубковому матчі. Принаймні уболівальники \”Ворскли\” за перемогу в Харкові ладні вибачити команді всі останні невдачі. Та про це поговоримо вже наступного разу.

Харкiв – Таврiя (1:1)
17 квітня. Харків, стадіон \”Динамо\”, початок о 16.00
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:2

Арсенал – Іллiчiвець (1:2)
17 квітня. Київ, НТК імені Банникова, початок о 19.00
Пряма трансляція на Першому національному
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 0:2

Карпати – Зоря (0:1)
18 квітня. Львів, стадіон \”Україна\”, початок о 14.00
Пряма трансляція на каналі \”Мегаспорт\”
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 3:0

Металург З – Днiпро (0:0)
18 квітня. Запоріжжя, стадіон \”Славутич-Арена\”, початок о 18.00
Пряма трансляція на каналі \”Футбол\”
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:1

Металург Д – Шахтар (1:1)
19 квітня. Донецьк, стадіон \”Металург\”, початок о 16.00
Прямі трансляція на каналах \”Україна\” та \”Футбол\”
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 0:2

Чорноморець – Львiв (2:0)
19 квітня. Одеса, стадіон \”Спартак\”, початок о 16.00
Пряма трансляція на Першому національному
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 0:0

Кривбас – Динамо (0:3)
19 квітня. Кривий Ріг, стадіон \”Металург\”, початок о 16.00
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:3

*У дужках – результати першого кола

Погода