- 10-03-2013, 07:03 - sasa 145

Мірча Луческу: \”У другому таймі довелося оборонятися\”

Мірча Луческу: \”У другому таймі довелося оборонятися\”

Післяматчева прес-конференція наставника \”Шахтаря\”


– Здобути три очки на такому важкому полі – це відмінний результат. Після гри з Боруссією важливо було обов\’язково перемогти в чемпіонаті. Я вдячний своїм гравцям, тому що за таких умов на перший план виходить не техніка, а самовіддача, відбір, боротьба, пересування – те, що ми і побачили сьогодні. Напевно, сьогодні була гра, невластива Шахтарю. Але самовіддачею я задоволений, враховуючи, що шість гравців ми поміняли після Боруссії, плюс ті, хто вийшов на заміни. Важливо в Полтаві завоювати три очки, оскільки тут складно грати, й інші команди теж їдуть без залікових пунктів. У першому таймі ми мали перевагу, грали краще, у другому таймі довелося більше оборонятися. Ми ж у свою чергу не використали кілька хороших контратак, приймали невірні рішення – причому ці рішення приймали гравці досвідчені, лідери команди. У таких умовах радий тому, що не дозволили супернику створити загрози біля воріт. Хоч і оборонялися часто на своїй половині поля, але при цьому не дозволяли суперникові підходити до штрафної.

 

– Як ви вважаєте, чи зможе Тайсон у майбутньому заграти так, як Вілліан, і замінити його?

– До нашої грі взагалі важко адаптуватися, незалежно від рівня і класу гравця. Тайсон лише піднімається до цього рівня, а Вілліан його досяг, хоча, хто пам\’ятає, перші два роки він, в основному, виходив на заміну. Останні два роки він був саме таким, яким його і оцінили, коли продали до Анжі. Тайсон має гарні якості, але потрібно, щоб він їх реалізував. У Металісті він був гравцем швидкісним, використовував контратаки, а в нас зовсім інша гра. Він зобов\’язаний і оборонятися, і постійно переходити від фази оборони до атаки.

 

– В якому стані Каніболоцький?

– Розсічення у нього повіка, потрібно зашивати. Йому могли влучити шипом в око і все було б набагато гірше. Сподіваємося, що обійдеться цим легким мікрострусом.

 

– Після Боруссії курсувало багато чуток про те, що ви йдете із Шахтаря, а потім з’явилися спростування. Проясніть ваше майбутнє.

– Ну, журналісти повинні щось писати… Не було у нас навіть таких розмов. Але це правда, що контракт цього літа закінчується. Та, може, це київська преса хотіла чогось від себе додати у цю історію.

 

Євген БРИЖ

Погода