- 19-09-2011, 02:09 - sasa 226

Мірча Луческу: \”Ворскла\” оборонялася дуже зібрано\”

Мірча Луческу: \”Ворскла\” оборонялася дуже зібрано\”

Головний тренер «Шахтаря» на післяматчевій прес-конференції підбив підсумки поєдинку своєї команди з полтавською «Ворсклою».

 – Гра, в якій на нашій стороні було повна перевага. Створили купу моментів, але знову не забили. Правда, треба відзначити, що команда суперника оборонялася дуже зібрано. І якщо не згадувати ті дві контратаки, після яких м\’яч спочатку пролетів поруч із «дев\’яткою», а потім потрапив у штангу, інших моментів у них не було. Навіть попри те, що команда суперника дуже добре й організовано зіграла в обороні, закривши всі зони, ми все одно створили дуже багато моментів. Але, на жаль, знову страждав останній пас і реалізація. Задоволений командою в плані фізичного стану. Думаю, гравці повністю відновилися після «Порту». Це говорить про те, що вони перебувають у хорошому стані. Важливо, звичайно, добиватися результату, набирати очки, але також важливо показувати змістовний та видовищний футбол. Плюс ще обов\’язково потрібна ротація, яку я застосовую, щоб у будь-який момент будь-який гравець міг допомогти команді. Порадував Дентіньо, який забив сьогодні. Були гарні ігрові моменти і у Дугласа Кости, але була іноді і розслабленість, коли він неправильно трактував ті чи інші моменти. Добре зіграв Чижов. Це додає мені впевненості. Подивимося в середу в грі на Кубок і Кривцова на цій позиції. Потім визначимося, хто з центральних захисників зможе замінити вилучених і зіграє з АПОЕЛом.

– Містер, що сталося з Фернандіньо?
– М\’язова проблема. Завтра зробимо МРТ, перевіримо. Зараз що-небудь складно говорити. Велике навантаження лягло на нього. Він гравець, який постійно грає на ривках, тому йому було складно сьогодні. Мабуть, м\’язи не витримали. Напевно, я помилився. Все-таки в районі 65-ї хвилини потрібно було його змінювати. Подивимося, що покаже обстеження. Зараз складно визначити характер травми.

– Сьогодні Селезньов часто грав п\’ятою, пропускав м\’яч у вільну зону, в якій іноді не було партнерів. Ви заохочуєте такі дії?
– Це його тип гри, і тому йому потрібен час, щоб адаптуватися до комбінаційної гри, яку показує команда. Так він звик грати в інших колективах, домагався звання кращого бомбардира. У нас трохи інша гра, до якої він повинен пристосуватися, налагодити взаємодію з іншими гравцями і набагато більше комбінувати. Нам потрібен нападник для нашої гри, де форвард діє не тільки для себе, але і взаємодіє з партнерами. Тому у нас і забивають майже всі гравці лінії атаки. Він же звик, що в інших командах всі грають на нього, і він забиває. Тут все зовсім по-іншому: він повинен діяти командно. Різниця суттєва. Потрібен час, щоб адаптуватися до нових принципів і зрозуміти гру.

Прес-служба ФК «Шахтар»

Погода