Аматори - 09-05-2011, 11:05 - sasa 166

На Полтавщині стартувала Ліга чемпіонів

На Полтавщині стартувала Ліга чемпіонів

Вперше на теренах області стартувала, так звана, «Ліга чемпіонів районів», в якій у трьох групах боротьбу ведуть 10 команд.

 

Про Лігу чемпіонів районів Полтавської області вже говорилося давно. Справді, це вдала ідея започаткувати обласний турнір кращих команд районів і визначити найсильнішу сільську команду Полтавщини. Цього року ця ідея, як кажуть, «втілилася в життя», а організаторами її виступили обласна організація ВФСТ «Колос» і Федерація футболу області. Бажаючих спробувати себе у нових футбольних змаганнях виявилося не багато. І головною причиною цього є відсутність коштів на участь у турнірі, але, все ж, він стартував. Команди були розділені на три групи по територіальному принципу. За положенням у складі кожного колективу допускається лише три так званих «легіонери», а у всіх інших повинна бути приписка у паспорті того району, за який команда виступає.

 

І група:

«Колос» (Краснознаменка) Гадяцького району, «Сула» (Засулля) Лубенського району, «СБЛ-Олімп» (Крива Руда) Семенівського району), «Зірка» (Нова Аврамівка) Хорольського району. З цієї групи до півфіналу ліги виходять дві команди.

 

«Сула» (Засулля) – «Колос» (Краснознаменка) 4:1.

Лубни. 7 травня. Стадіон «Торпедо». +12. 92 глядача.

Судді: В. Панченко (Диканька), Ю. Єрмоленко (Чорнухи), С. Булда (Полтава).

«Сула»: Гладкий, Куций, Савлу, Копанні цин, С. Новиков (Ткачук, 65), Загоруйко (Савлук, 75), Кононенко (Романенко, 49), Є. Новиков, Німич (Морозенко, 35), Шевченко (Забара, 75), Нестеров (Федченко, 76). Граючий тренер: П. Куций.

«Колос»: Топорков, Гулай, Феняк, Чорнобров, Іщенко (Уманцев, 41), Храпаль, Чорнобров, Сахно (Лях, 78), Кулєшов, Кучеренко, Лесь. Тренер: Ю. Горецький.

Голи: Німич (33), Нестеров (35), Морозенко (48, 50) – Уманцев (88).

 

Це був поєдинок вже другого туру групових змагань, після якого визначалися б лідери змагань. Адже у першому турі в обох поєдинках («Зірка» – «Сула» і «Колос» – «СБЛ-Олімп») були зафіксовані нульові нічиї. Щодо матчу в Лубнах, то срібний призер першості Лубенщини засульська «Сула», не залишила жодних шансів гостям. До речі, чемпіоном-2010 Лубенського району став міський «Райз-Максимко», але він не має права брати участь у Лізі чемпіонів, бо майже всі його гравці мешкають в Лубнах. А срібний призер першості «Діброва» з Калайдинець відмовилась від турніру за відсутності фінансування. У іншому протистоянні на Семенівщині місцевий «СБЛ-Олімп» переміг з рахунком 2:0 хорольську «Зірку» завдяки влучним пострілам Сергія Гирі і Максима Романенка. В уболівальників може виникнути питання щодо назви команди. Як повідомив кореспонденту «ПС» голова Семенівської районної організації ВФСТ «Колос» Олександр Пугачов, «СБЛ» – це скорочено: «Стремимся быть лучшими». Переможець групового турніру визначиться у вирішальному матчі в Лубнах 14 травня, де «Засулля» прийматиме тих, хто «прагне бути кращими». До речі, обох команд, щоб вийти до наступного етапу ліги, влаштує і нічийний результат…

 

ІІ група:

«Старт» (Стасі) Диканського району, «Розсошенці» (Розсошенці) Полтавського району, «Нива» (Кошманівка) Машівського району.

 

З цієї групи далі виходить лише одна команда, тож  все вирішуватиме кожен забитий м’яч. Результат першого туру: «Старт» – «Нива» 0:3. У другому турі полтавські «Розсошенці» вдома несподівано поступилися 0:2 диканським футболістам. Цікаво, що у переможців два голи провів юний (1996 року народження) Дмитро Мілько, що вийшов на заміну. Переможець групи визначиться 14 травня у Кошманівці, де місцева «Нива» зустрінеться з «Розсошенцями». Як повідомив кореспонденту «ПС» тренер полтавців Андрій Брагинець, його підопічним щоб вийти до півфіналу потрібно перемагати господарів з різницею у три м’ячі, а це їм до снаги…

 

ІІІ група:

«Дніпро» (Садки) Кременчуцького району, «Колос» (Пашківка) Козельщанського району, «Авангард» (Жуки) Кобеляцького району.

 

Тут теж продовжить боротьбу в Лізі лише одна команда. І тур: «Дніпро» – «Колос» 3:2. У переможців голи провели Олександр Крупненко (2) і Дмитро Олійник. У другому турі «Колос» поступився 2:3 вдома «Авангарду» з Жуків. Переможець групи  визначиться у ІІІ турі у грі між «Дніпром» і «Авангардом».

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода