Новини - 22-03-2009, 09:03 - sasa 296

На \”Шахтар\” без Маркоскі та Ярошенка

На \”Шахтар\” без Маркоскі та Ярошенка

Сьогодні ”Ворскла” проведе черговий матч в чемпіонаті України. Суперником зелено-білих буде, мабуть, одна з найнезручніших команд – донецький ”Шахтар”. Про попередні побачення цих команд особливого сенсу говорити немає. Досить згадати лише той факт, що першу перемогу над доннечанами за більш ніж десять років виступів у елітному дивізіоні ”Ворскла” здобула лише в першому колі поточного чемпіонату. Тоді перемогу полтавцям приніс ”ранній” гол Сергія Кравченка, забитий дальнім ударом. ”Шахтар” у той час перебував явно не у найкращій формі і досить часто втрачав очки, тому сам факт програшу гірників несподіваним не став. Інша справа – яку ціну мала ця перемога для всіх вболівальників полтавського футболу. Перша – вона завжди найцінніша. Так перемогу над київським ”Динамо” (першу і єдину) вболівальники ще й досі згадують з ностальгією. Хочеться сподіватися, що наступної звитяги над донецьким ”Шахтарем” нам доведеться чекати не так довго. Можливо, це станеться вже сьогодні у Донецьку?
Футбол – гра і справді непередбачувана, але передматчеві розклади, м’яко кажучи, не вселяють оптимізму. ”Шахтар” зараз – це зовсім не та команда, яка склала зброю в матчі першого кола. Ні, суттєвих змін у складі гірників не відбулося. Просто зараз гірники виглядають набагато впевненіше як по грі, так і по результату. Напередодні у принциповому протистоянні кубка УЄФА за підсумками двохраундової дуелі був битий московський ”ЦСКА”, а ще раніше в чемпіонаті України три сухі м’ячі від доннечан отримав у Харкові і ”Металіст”. Очевидно, Мірча Луческу форсував підготовку команди в міжсезоння, тримаючи в голові ранній старт в кубку УЄФА. Тож можна припустити, що зараз гірники перебувають ледь не на піку своєї форми. ”Шахтар” на скільки впевнений у своїх силах, що не забажав скористатися можливістю перенесення матчу на понеділок (як це зробило ”Динамо”) і згодився грати через два дні на третій. В принципі, маючи такий вибір виконавців, який має Мірча Луческу – це цілком логічно.
А що ж ”Ворскла”? У трьох весняних матчах полтавці здобули чотири очки. Після мінімальної перемоги над ”Таврією” зелено-білі були знищені у Києві, а ще пізніше не змогли знайти ключів до оборони ”Львова”. Головний висновок з цих матчів – команда поки не може знайти своєї гри. І це напередодні матчу у Донецьку викликає найбільше занепокоєння. Зовсім невеселими передматчеві розклади стають ще й у світлі того, що через дискваліфікацію пропустить матч ключовий півзахисник ”Ворскли” Йован Маркоскі, а Костянтин Ярошенко не зіграє через домовленість із ”Шахтарем”, оскільки права на нього ще й досі належать донецькому клубу. Враховуючи не дуже довгу лаву запасних, перед Миколою Павловим постає неабияка дилема: ким замінити цих гравців? При таких розкладах єдина надія на швидкі фланги і на захист.

Отже, як бачимо, теоретично майбутній матч не віщує нічого доброго. Але ”Ворскла” цього сезону вже неоднорозово приємно дивувала футбольну громадськість України. Чому б не зробити це і цього разу?

\”Шахтар\” – \”Ворскла\”

22 березня. РСК \”Олімпійський\”, початок о 16:00

Прямі трансляції на каналах \”Україна\” та \”Футбол\”

Арбітр – Ігор Іщенко (Київ)

Вартість квитків – 5 – 100 грн.

Прогноз погоди: температура +3..+80С, вологість повітря 47%, атмосферний тиск – 754 мм рт.ст., вітер – З, 7-9 м/с

Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 2:0

Подивитися матч в інтернеті можна за цим ТВпосиланням

Погода