- 16-05-2009, 09:05 - sasa 332

\”Найшла коса на камінь…\”

\”Найшла коса на камінь…\”

Було б вже зовсім прикро, якби й друга полтавська команда сьогодні програла. Дякувати Богу цього не сталося. На трибунах зібралося приблизно 600 уболівальників, були гості й з Харкова. Матч розпочався без розвідки, вже на 1-й хвилині після непоганої передачі з глибини поля Арсен Мустафаєв вражає ворота гостей. Але що це? Боковий арбітр угледів офсайд, якого, як здалося не було. Цікаво, що табло стадіону показувало 1:0 до 30 хвилини зустрічі!
Вже через 5 хвилин після відміненого голу, Полтавець з лінії штрафного майданчика влучає в поперечку, на жаль, на добивання не встиг ніхто з полтавців. Гра триває напружено, майже усі атаки «Полтави» йдуть через правий фланг, на якому дива показує Арсен Мустафаєв..
На 17-й хвилині матчу після подачі з кутового Андрій Ніконович головою скидає на дальню стійку, але удар блокують захисники. До речі, форма «Арсенал» (біло-червона в горизонтальну смугу) дуже схожа на регбійну, та й боролися харків\’яни як у регбі, м’яча виносили разом із суперником.
У середині першого тайму Мустафаєв переміщується у центр, а Костянтин Марченко займає позицію правого атакувального хава, що додає ще більше швидкостей та несе ще більше загрозі воротам гостей. Харків’яни грають відверто на відбій. Після одного зі штрафних, на 32-й хвилині Дмитро Батусов пробиває з лінії воротарського, але  під м’яч кидається захисник, переводячи його на кутовий. Подача від Марченка і знову небезпечний удар Батусова. Над поперечиною.
А що гості? Нічого, відбиваються, і допомагає їм велика (як для другої ліги) торсида. Приблизно 50 чоловік з Харкова приїхало підтримати улюблений клуб.
Коли правий фланг полтавців мовчить, то за діло береться лівий…і як береться!!! М’яч швидко доставлено до штрафного, двоє футболістів “Полтави” перед воротами, але ні Мустафаєв, ні Батусов по м’ячу так і не влучили…
Не забиваєш ти, як гласить неписане футбольне правило, забивають тобі. В одній з небагатьох контратак харків’яни без проблем відправляють м’яча у лівий кут воріт «Полтави», без шансів для кіпера. Фан-сектор «Арсеналу» відразу ж наповнюється димом.
Варто було чути, як головний тренер “городян” Олександр Омельчук лаяв арбітра… Називав його й представником секс-меншинств, й іншими “лагідними” словами…
Другий тайм пройшов майже у рівній боротьбі… Точніше майже без моментів. Господарі насідали, проте ніякого конструктивізму не було видно, одна за однією йшли заміни, але результату не було.
Лише на 70-й хвилині “Полтава” отримала шанс на небезпечний штрафний, майже по центру воріт, проте розіграли його так бездарно, що Мустафаєву довелося пробігти все поле поперек, щоб наздогнати м’яч, зробивши подачу, яка не несла ніякої загрози. Але саме після цього моменту полтавці раптом отримали право на пенальті. Хтось зі смугастих зіграв не за правилами, чи рукою. Одному арбітру відомо, що так відбулося.
Пенальті взявся пробивати Максим Кундель, але пробив туди, де вже лежав кіпер… І тут же Кунделя замінили.
Після пенальті «Арсенал» зовсім не виходив зі своєї половини поля. Полтавці насідали й насідали, а Мустафаєв обстріляв й штанги, й навколишні території, але м’яч вперто не хотів йти у ворота.
На 93-й хвилині тренер харків’ян робить тактичну заміну, щоб потягнути трохи часу, в гравців «Полтави» здають нерви, вони починають виштовхувати суперників з поля, на полі мало не почалася бійка.
Вже й кіпер полтавців ладен був піти у наступ, виходячи з м’ячем до центру поля. І о Боже, на останніх секундах трапилося диво – друге пенальті у ворота “АРсеналу”. Цього разу права на помилку вже не було.До м’яча підійшов саму потерпілий, яки заробив одинадцятиметровий — Мустафаєв і відправляє м’яч у сітку.
Фінальний свисток зафіксував нічию 1:1. Президент клубу Леонід Соболєв і тренер команди Віталій Пантілов ще довго щось пояснювали суддям та делегату: жбурляли в нього м’ячем, але вже нічого не змінити. “Полтава” в черговий раз втрачає вдома очки в поєдинках де, не мала права їх втрачати.
Наразі після перемоги \”Зірки\” в Комсомольську – 2:1, відстань між \”Полтавою\” й кіровоградцмя складає всього 3 очка. Причому три очка для \”Зірки\” вже ґарантовано з \”Севастополем-2\”. Отже, боротьба за першу лігу триває. Наступний матч \”Полтава\” проведе 20 травня в Свердловську з \”Шахтарем\” за який зараз виступає Сергій Радевич та Максим Лубенець. А вдома команда з\’явиться 24 травня у грі проти донецького \”Олімпіка\”. Може статися, що саме наступного тижня вирішиться доля єдиної путівки до першої ліги. Чекати залишилося не довго.
АлиМон

Фото Олега Журавльова

Погода