Новини - 26-06-2020, 03:06 - admin 969

Наймолодший дебютант і холоднокровність Ібрахіма Кане

Відсутність головного тренера на лаві запасних, як і в півфіналі проти харківського "Металіста" одинадцять років тому, не завадила "Ворсклі" вийти в фінал.
Наймолодший дебютант і холоднокровність Ібрахіма Кане

Вашій увазі пропонуються деякі статистичні підсумки та історичні паралелі за результатом півфінального матчу Кубка України «Маріуполь»-«Ворскла».

1) Павло Ісенко став наймолодшим дебютантом «Ворскли» в офіційних матчах. Воротар полтавців вийшов на поле в віці 16 років 11 місяців і 3 дні. До цього клубний рекорд належав Олексію Чичикову, який дебютував за «Ворсклу» в віці 17 років і 3 дні.

2) «Ворскла» вчетверте за часи виступів у Кубку та Суперкубку України пробивала післяматчеві пенальті. У Суперкубку-2009 полтавці поступилися в серії «Динамо» з рахунком 2:4, а в 1/8 фіналу Кубка України сезону 2013/14 програли ФК «Тернопіль» – 1:3. Єдина перемога в серії післяматчевих пенальті до цього була лише в Чернігові. В 1/16 фіналу Кубка України сезону 2014/15 «Ворскла» здолала «Десну» з рахунком 4:2.

Свої серії пенальті програли воротарі Сергій Долганський та Олексій Казаков, а виграв – Олександр Ткаченко. Тепер до Ткаченка приєднався Павло Ісенко.     

3) Ібрахім Кане став першим гравцем «Ворскли», який реалізував пенальті в основний час і в післяматчевій серії.

4) Олександр Скляр брав участь у серії післяматчевих пенальті вже вдруге. Як і в матчі з «Десною» в сезоні 2014/15 півзахисник ворсклян свою спробу впевнено реалізував.

5) Жовта картка, одержана Олександром Скляром на 70-й хвилині півфінального матчу виявилася для півзахисника другою в цьогорічному розіграші Кубка України. Проте якщо вірити Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Української Прем’єр-Ліги сезону 2019/20, розміщеному на сайті УПЛ, Скляр у фіналі таки зіграє. Зокрема, в цьому документі говориться: «За кожні дві жовті картки, отримані в різних матчах Кубка, футболіст підлягає відстороненню на один матч. Відсторонення відбувається у матчі Кубка без рішення КДК УАФ. Це відсторонення не поширюється на інші змагання, а також на фінал Кубка України».

6) У півфінальних зустрічах Кубка України сезону 2008/09 з нинішніх гравців «Ворскли» брав участь лише Володимир Чеснаков. Півзахисник відіграв обидва матчі проти харківського «Металіста» без замін.

7) У вирішальному матчі проти «Металіста» в півфіналі Кубка України сезону 2008/09 головний тренер «Ворскли» Микола Павлов спостерігав за грою з трибун. Як і Юрій Максимов через одинадцять років. В обох випадках тренери отримали червоні картки в матчах чемпіонату. Павлов був вилучений у грі проти київського «Арсенала», а Максимов – проти «Дніпра-1»

Погода