Матчі - 10-03-2012, 07:03 - Sonyksson 153

Нічия проти \”Дніпра\” залишає питання відкритим

Нічия проти \”Дніпра\” залишає питання відкритим

\”Дніпро\” – \”Ворскла\” 1:1

Голи: Кравченко, 50 – Янузі, 78 (пен)

Днепр: Лаштувка, Інкум, Мазух, Чеберячко, Бабенко, Кравченко, Боатенг, Жуліано (Калініч, 46), Олійник (Шахов, 71), Матеус, Зозуля
Ворскла: Казаков, Даллку, Курилов, Чеснаков, Селін, Маркоскі, Краснопьоров, Кривошеєнко (Будник, 55), Ребенок, Безус, Янузі

Попередження: Мазух, Матеус, Кравченко, Боатенг, Зозуля, Чеберячко – Янузі, Курилов

Вилучення: Боатенг, 82

Чи повернулася \”Ворскла\” до перегонів за Лігу Європи? Саме це питання турбувало уболівальників біло-зелених напередодні матчу з \”Дніпром\”. Чи зможе полтавська дружина взяти очки на полі незручного суперника, який має значні кадрові втрати – мала відповісти гра.

Склад гостей питань не викликав. Знову місце в рамці Павлов довірив молодому Казакову. По інших позиціях – без змін. Натомість у господарів вийшли усі, хто міг. про що може йти мова, якщо навіть заявку Рамос заповнити не спромігся.

\”Дніпро\” із стартових секунд заволодів ініціативою і прибрав під контроль центр поля. Дивіденди дніпропетровська команда могла отримати на двадцятій хвилині, коли Боатенг, обігравшись з партнером, вискочив сам-на-сам за голкіпером. Та Казаков продемонстрував чудеса реакції, ногою відбивши удар майже впритул, а добивання Олійника прийшлося набагато вище. Через кілька хвилин трішки напожежили захисники, та все обійшлося. Перша половина тайму пройшла за переваги господарів – виділявся Кравченко виконанням стандартів. У гостей все було повільніше, значний відсоток браку при переході від оборони до атаки і взагалі гра не дуже клеїлась.

Набрид такий стан речей Безусу. Роман ввімкнувся і почав розганяти атаки своєї команди. \”Дніпро\” занервував, як наслідок – цілий букет попереджень. Могли полтавчани і відзначитись, та простріл Селіна адресата не знайшов, а удар Ребенка із штрафного заблокувала стінка. З тим і пішли на перерву.

А із свистком Жукова на другий тайм розпочалося щось неймовірне. Ребенок відразу головою пробиває мимо воріт Лаштувки, Кривошеєнко виходить на ударну позицію і цілить над перекладиною, а у контратаці Казаков припускається помилки, не зумівши вибити м’яч після верхової передачі і надактивний Кравченко головою спрямовує кулю під штангу. Рахунок відкрито.

Маркоскі намагається зрівняти рахунок – без проблем для голкіпера. Замість Кривошеєнка виходить Будник. Штрафний у бік \”Ворскли\”, Кравченко подає, Калініч невідпорно переправляє головою м’яч під перекладину і Казаков реабілітується, переводячи кулю на кутовий!

Пауза у грі – уболівальники господарів вирішили побродити навколо поля. І ця перерва пішла на користь гостям. \”Ворскла\” отримала шанс переосмислити методи пошуку ключів до воріт Лаштувки і вже за кілька хвилин досягає успіху. Безус відмінно розібрався на фланзі з опікуном, увійшов у штрафний майданчик і віддав м’яч Янузі. Ахмед потанцював спиною до воріт і відкотив кулю на Будника, той переправляє далі на Краснопьорова і відразу отримує по ногах від Шахова. Пенальті чітко реалізовує Янузі, відправивши плямистого під ліву штангу, а Лаштувку – в інший кут!

Не витримують нерви у Боатенга – півзахисник в центрі поля дуже жорстоко зносить Янузі і відразу дає по обличчю Безусу. Пряме вилучення, а партнери відтягують від грубіяна Курилова, який кинувся на захист товаришів. Відразу Матеус із штрафного перевіряє на міцність штангу воріт Казакова, та все обійшлося добре для полтавчан.

Арбітр додав десять хвилин, під час яких найреальніший шанс вирвати перемогу був у Ребенка, та Павло у боротьбі із Мазухом пробив повз рамку. Бойова нічия у драматичному матчі.

За грою налаштування на єврокубки є, та потрібні очки. Питання про ввімкнення в боротьбу за Лігу Європи залишається відкритим.

Віталій Сонікссон

Погода