- 14-03-2010, 08:03 - sasa 280

Не забиваєш ти ― забивають тобі!

Не забиваєш ти ― забивають тобі!

“Ворскла” мінімально поступилася лідеру чемпіонату київському “Динамо” – 0:1.

Динамо ― Ворскла ― 1:0

Гол: Шевченко 55
Динамо: 1. Шовковський, 2. Данило Силва, 5. Вукоєвіч, 7. Шевченко, 9. Ярмоленко (30. Ель Каддурі, 38), 10. Мілевський (к) (17. Михалик, 83), 11. Єременко (49. Зозуля, 90+2), 21. Маґрао, 34. Хачеріді, 36.Нінковіч, 44. Алмейда.

Запасні: 71. Бойко, 22. Кравець, 25. Юссуф, 26. Несмачний,.

Головний тренер: Валерій Газзаєв.

Ворскла: 1. Долганский (к), 2. Матвєєв, 4. Даллку, 7. Маркоскі, 8. Кулаков, 14.Оніка (18. Чичиков, 78), 20. Цуррі, 25. Медведєв, 27. Янузі, 48. Чеснаков, 70. Єсін (22. Тимченко, 85).

Запасні: 12. Величко, 3. Деспотовскі, 9. Безус, 17. Сачко, 19. Громов.

Головний тренер: Микола Павлов.

Попередження: Маґрао 90+3 – Матвєєв 61

Арбітр: Є.Геренда (Калуш).

Асистенти: М.Васюта (Рівне), В.Дем’яненко (Мукачеве).

Делегат ФФУ: С.Решко (Київ).

Інспектор: О.Дегтярьов (Одеса).

13 березня. Київ. Стадіон “Динамо”. Початок о 15.00. 12 700 глядачів.

Столичне “Динамо” виходило на матч із “Ворсклою” після невиразної нічиї в Маріуполі. Дехто навіть почав говорити про можливу відставку Газзаєва. Зрештою й “Ворскла” останній матч вдома провела теж, можна сказати невдало ― нічия із запорізьким “Металургом” не той результат на який чекали уболівальники. Тому гра в Києві для обох команд перетворилася на принциповий і дуже важливий поєдинок. Більше того, “Ворскла” в разі зароблених очок могла дати шанс “Шахтарю” стати лідером чемпіонату.

Крім того, останнім часом поєдинки “Динамо” з “Ворсклою” проходять в цікавій боротьбі і вгадати як закінчиться матч дуже важко. Навіть тоді коли перемогу здобували динамівці, вона їм давалася з великим трудом.

Микола Павлов деякою мірою трохи здивував стартовим складом. Вперше на полі з’явився молдавський легіонер Оніка, який мав дебютувати ще у попередній грі, але Микола Петрович вирішив відкласти дебют. І ось несподівано випустив його в першій офіційній грі проти такого іменитого суперника. Після травми вийшов на поле Єсін, якого відверто баркувало на фланзі у двох попередніх матчах. Також після дискваліфікації повернувся до основи Матвєєв.  А ось Деспотовскі залишився в запасі, Краснопьоров через травму не потрапив навіть в заявку команди.

Перший тайм. Перші його хвилини пройшли на повільних швидкостях, яка кажуть без воріт. За 20 хвилин запам’яталися лише картинні падіння Мілевського та його прохід в штрафну і прострільну передачу на яку зреагували наші захисники. А на 27-й хвилині полтавці добре огризнулися. Фланговий прохід Кулакова, подача в штрафну на Янузі і Ахмед на якусь мить випередив свого персонального опікуна Хачеріді і пробив головою: м’яч пролетів поряд зі штангою.

Після цього вже мали забивати “Динамо”. На 32-й хвилини скидка в штрафному Мілевського на Шевченка в район одинадцятиметрової позначки, але Андрій пробив зряче хоч і сильно але значно вище воріт. А через дві хвилини все той таки Шевченко пробив прямо в руки Долганському. На цьому програма першого тайму була вичерпана. За нульового рахунку команди пішли на відпочинок.

Другий тайм. Павлов нікого в перерві не поміняв, за традицією. Першими гостро відповіли гості. Маркоскі обікрав біля штрафного майданчика Хачеріді і видав ювелірний пас на Янузі. Ахмед виходив вже сам-на-сам з Шовковським, але вирішив одразу пробити і зробив ще дуже не точно. І одразу ж спрацювало старе правило: не забиваєш ти, забивають тобі. Пас Маґрао знайшов Шевченка, той увійшов в штрафну і без проблем переграв Долганського ― 1:0.

На 68-й хвилині “Динамо” мало забивати другий гол. Маґрао прострілив у штрафну, м’яч потрапив до Мілевського, але не зміг як слід влучити по м’ячу і той став легкою здобиччю голкіпера “Ворскли”.

Залишок часу, що залишався до кінця гри, більш близькими до голу були динамівці, ніж “Ворскла”. Наша команда навіть не намагалися створити щось попереду. Навіть вихід на поле двох номінальних нападників Чичикова та Тимченка нічого в атаці не створили.

Як зазначив після матчу Валерій Газзаєв перемога далася “Динамо” легко, от тільки скаржився на реалізацію. А Микола Павлов сказав про відоме футбольне правило, яке зіграло в цьому матчі ніхто не відміняв.

Підсумуємо. Склалося таке враження, що обидві команди грали в півсили і навіть не намагалися викладатися на всі сто. Тому така гра була більше схожа на cпаринг, яких “Динамо” і “Ворскла” за зиму зіграли чимало. Матч чемпіонату це футбольне дійство мало чим нагадувало. А щодо “Ворскли” то вона починає розчаровувати. Що буде далі? Думаю переломною і визначальною має стати домашня гра з “Таврією”.

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода